Πως θα ξεκινήσεις μία startup με video games

Η έναρξη μιας startup επιχείρησης με video games (βιντεοπαιχνίδια) μπορεί να είναι μια δύσκολη αλλά και ικανοποιητική εμπειρία.

Η βιομηχανία των video games βρίσκεται σε άνθηση και έχει σημειώσει εκθετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Με την άνοδο του mobile gaming, της εικονικής πραγματικότητας και των esports, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να εισέλθετε σε αυτή την αγορά.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να ξεκινήσεις μια επιτυχημένη video game startup εταιρεία.

Ποιοι παίζουν τα video games της startup σου;

Πριν ξεκινήσεις την ανάπτυξη του πρώτου video game, είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβεις ποιο είναι το κοινό-στόχος σου.

Διαφορετικά είδη παιχνιδιών απευθύνονται σε διαφορετικές δημογραφικές ομάδες και η γνώση του κοινού-στόχου σου μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια πιο εστιασμένη και αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ.

Πραγματοποίησε έρευνα αγοράς για να προσδιορίσεις το target audience της startup αλλά και τις προτιμήσεις του.

Ανάπτυξε την ιδέα του video game σου

Αφού προσδιορίσεις το κοινό-στόχο σου, ήρθε η ώρα να αναπτύξεις την ιδέα του video game της εταιρείας.

Καθόρισε το είδος του παιχνιδιού που θέλεις να δημιουργήσετε και την ιστορία, τους χαρακτήρες και τους μηχανισμούς που θα το κάνουν μοναδικό. Προσπάθησε να αναπτύξεις ένα λεπτομερές έγγραφο σχεδιασμού παιχνιδιού που περιγράφει τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σας, το gameplay και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Χτίσε την ομάδα σου

Η δημιουργία μιας ομάδας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της startup επιχείρησης με video games. Αναζήτησε έμπειρους προγραμματιστές παιχνιδιών, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και εμπόρους που μοιράζονται το όραμα και το πάθος σου για τα βιντεοπαιχνίδια.

Μια ταλαντούχα ομάδα μπορεί να σε βοηθήσει να υλοποιήσεις την ιδέα του παιχνιδιού σου και να διασφαλίσετε ότι θα είναι υψηλής ποιότητας.

Εξασφαλίστε χρηματοδότηση για το video game

Η εξασφάλιση χρηματοδότησης είναι απαραίτητη για κάθε startup επιχείρηση, και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις με video games δεν αποτελούν εξαίρεση.

Καθορίστε το ποσό της χρηματοδότησης που χρειάζεσαι και διερεύνησε τις επιλογές σου, όπως για παράδειγμα το crowdfunding, οι angel investors ή οι venture capitalists. Στη συνέχεια δημιούργησε ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) που περιγράφει τις δαπάνες και τις προβλέψεις εσόδων της εταιρείας.

Ανάπτυξε και δοκιμάστε το video game της startup

Αφού εξασφαλίσεις τη χρηματοδότηση και συγκεντρώσεις μια ομάδα, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να αναπτύσσεις το παιχνίδι σας. Χρησιμοποίησε ευέλικτες μεθόδους ανάπτυξης για να δημιουργήσεις ένα λειτουργικό πρωτότυπο που μπορεί να δοκιμαστεί από την ομάδα σου αλλά και επιλεγμένες ομάδες παικτών (beta users). Χρησιμοποίησε τα σχόλια και το feedback τους στη διαδικασία ανάπτυξης και συνέχισε να βελτιώνεις το videogame μέχρι να είναι έτοιμο για κυκλοφορία.

Κυκλοφορία του video game

Μόλις το video game είναι έτοιμο για κυκλοφορία, ήρθε η ώρα να το λανσάρεις και να το προωθήσεις στην αγορά.

Ξεκίνα, αναπτύσσοντας μια στρατηγική μάρκετινγκ που περιλαμβάνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση μέσω influencers αλλά και την κάλυψη από τον Τύπο. Δημιούργησε έναν ιστότοπο και χτίσε μια κοινότητα γύρω από τα video games που δημιουργείς. Ενθάρρυνε τους νέους παίκτες να παρέχουν feedback και κάνε συνεχώς update το video game σου με νέο περιεχόμενο και νέες λειτουργίες.  

Εν κατακλείδι

Η έναρξη μιας startup επιχείρησης με video games απαιτεί ένα συνδυασμό δημιουργικότητας, επιχειρηματικής οξυδέρκειας και τεχνικής εξειδίκευσης.

Ακολουθώντας αυτά τα βασικά βήματα, μπορείς να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη νεοσύστατη επιχείρηση βιντεοπαιχνιδιών και να αφήσεις το δικό σου στίγμα στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών.

Διάβασε επίσης – 10 λόγοι που κάνουν μία startup να αποτύχει – Greeco

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: