Angel Investor – Τι είναι και πως μπορεί να βοηθήσει μία startup;

Η επένδυση μέσω angel investors έχει γίνει ένας ολοένα και πιο δημοφιλής τρόπος για τις startup επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τα επιχειρηματικά τους εγχειρήματα.

Εάν είσαι επιχειρηματίας που αναζητά χρηματοδότηση, ίσως έχεις ακούσει για τον όρο angel investor ή αλλιώς επενδυτικό άγγελο.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι είναι ένας angel investor, πώς μπορεί να βοηθήσει μια startup επιχείρηση, πόσα χρήματα συνήθως επενδύει καθώς και τη διαφορά μεταξύ ενός άγγελου επενδυτή  και ενός Venture Capitalist. Συγκεκριμένα θα εξετάσουμε:

Τι είναι ο Angel Investor ή αλλιώς άγγελος επενδυτής;

Ένας angel investor είναι ένα άτομο που παρέχει οικονομική υποστήριξη σε νεοσύστατες επιχειρήσεις με αντάλλαγμα την ιδιοκτησία μετοχών.

Οι άγγελοι επενδυτές είναι συχνά επιτυχημένοι επιχειρηματίες ή επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στο επόμενο μεγάλο πράγμα.

Σε αντίθεση με τους venture capitalists ή αλλιώς VCs, οι οποίοι επενδύουν για λογαριασμό θεσμικών πελατών, οι angel investors χρησιμοποιούν τα δικά τους προσωπικά κεφάλαια.

Πώς μπορεί ένας Angel Investor να βοηθήσει μια startup επιχείρηση;

Ένας angel investor μπορεί να παράσχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να ξεκινήσει μια startup επιχείρηση.

Επιπλέον, ένας angel investor μπορεί να προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση και καθοδήγηση στον ιδρυτή της νεοσύστατης επιχείρησης.

Με την εκτεταμένη επιχειρηματική τους εμπειρία, οι επενδυτικοί άγγελοι μπορούν να βοηθήσουν τις startup επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της δημιουργίας μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

Πόσα χρήματα επενδύει συνήθως ένας Angel Investor;

Το ποσό των χρημάτων που επενδύει ένας επενδυτής άγγελος μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Ορισμένοι επενδυτές άγγελοι μπορεί να επενδύσουν μόλις 10.000 δολάρια, ενώ άλλοι μπορεί να επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό της επένδυσης εξαρτάται από τις ανάγκες της startup επιχείρησης και την ανοχή του επενδυτή-αγγέλου στον κίνδυνο.

Που θα βρω έναν Angel Investor;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείς έναν Angel Investor. Μια επιλογή είναι να παρακολουθήσεις εκδηλώσεις για startup επιχειρήσεις, όπως διαγωνισμούς pitch και εκδηλώσεις δικτύωσης, όπου μπορείτε να συναντήσετε πιθανούς επενδυτές.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το AngelList, το Gust και το Fundable, οι οποίες συνδέουν startup επιχειρήσεις με επενδυτές-αγγέλους. Μπορείς επίσης να απευθυνθείτε στο προσωπικό σου δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων φίλων, συγγενών και επιχειρηματικών συνεργατών, για να δεις αν γνωρίζουν επενδυτές-αγγέλους.

Οι πιο διάσημοι Angel Investors

Υπάρχουν πολλοί επιτυχημένοι angel investors που έχουν επηρεάσει σημαντικά τον κόσμο των startup επιχειρήσεων. Μερικοί από τους πιο διάσημους επενδυτές αγγέλων περιλαμβάνουν:

  • Paul Allen
  • Ron Conway
  • Peter Thiel
  • Chris Sacca
  • Ashton Kutcher

Πώς γίνεται κάποιος Angel Investor;

Το να γίνεις angel investor είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηρίξεις την ανάπτυξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων, κερδίζοντας παράλληλα δυνητικά μια καλή απόδοση της επένδυσης.

Για να γίνεις angel investor, πρέπει να έχετε υψηλή καθαρή περιουσία και να έχετε καλή γνώση του κόσμου των νεοφυών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, θα πρέπει να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια για να διασφαλίσετε ότι επενδύετε σε μια startup επιχείρηση που διαθέτει ένα σταθερό επιχειρηματικό σχέδιο και μια ταλαντούχα ομάδα.

Διαφορά Angel Investor και Venture Capitalist

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός angel investor και ενός venture capitalist; Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός angel investor και ενός venture capitalist είναι η πηγή χρηματοδότησης.

Οι άγγελοι επενδυτές χρησιμοποιούν τα δικά τους προσωπικά κεφάλαια, ενώ οι επιχειρηματικοί κεφαλαιούχοι επενδύουν για λογαριασμό θεσμικών πελατών.

Επιπλέον, οι Venture Capitalists συνήθως επενδύουν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και έχουν μια πιο πρακτική προσέγγιση στις επενδύσεις τους, ενώ οι επενδυτές αγγέλων μπορεί να παρέχουν πιο χαλαρή υποστήριξη.

Συμπερασματικά

Οι angel investors διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία πολλών νεοφυών επιχειρήσεων.

Παρέχοντας κεφάλαιο και καθοδήγηση, οι άγγελοι επενδυτές μπορούν να βοηθήσουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να επιτύχουν.

Εάν είστε επιχειρηματίας που αναζητά χρηματοδότηση, σκεφτείτε να απευθυνθείτε σε angel investors για να δείτε αν μπορεί να είναι κατάλληλοι για τη νεοσύστατη επιχείρησή σας.

Διάβασε επίσης – 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε έναν επενδυτή

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: