5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε έναν επενδυτή

Ως επιχειρηματίας, η εξασφάλιση επενδύσεων αποτελεί κρίσιμο βήμα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου και την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων σου.

Για να βρεις τον κατάλληλο επενδυτή, είναι σημαντικό να κάνεις την έρευνά σου και να να βρεις τις σωστές ερωτήσεις, τις οποίες θα του απευθύνεις, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι παίρνεις τη σωστή απόφαση.

Ακολουθούν πέντε ερωτήσεις που πρέπει να θέσει ένας επιχειρηματίας σε έναν επενδυτή πριν συνάψει μια συνεργασία μαζί του. Συγκεκριμένα οι ερωτήσεις με τις οποίες θα ασχοληθούμε είναι οι εξής:

Ποια είναι τα επενδυτικά σου κριτήρια;

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε έναν επενδυτή είναι σχετικά με τα επενδυτικά του κριτήρια. Οι επενδυτές έχουν διαφορετικούς στόχους, επενδυτικά στυλ και επίπεδα ανοχής στον κίνδυνο και είναι σημαντικό να κατανοήσεις τι αναζητούν σε μια πιθανή επένδυση.

Η γνώση των κριτηρίων του επενδυτή θα σου δώσει μια καλύτερη κατανόηση του κατά πόσον η εταιρεία σου ταιριάζει στην ατζέντα τους και τι αναζητούν από την απόδοση της επένδυσης.

Ποια είναι η εμπειρία σου με startup (νεοφυείς) επιχειρήσεις;

Η εμπειρία έχει σημασία σε κάθε κλάδο, και ο κόσμος των startup επιχειρήσεων δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι σημαντικό να ρωτήσεις τον επενδυτή για την εμπειρία του με νεοφυείς επιχειρήσεις, ιδίως με επιχειρήσεις παρόμοιες με τη δική σου.

Η κατανόηση της εμπειρίας του επενδυτή θα σου δώσει μια ιδέα για την εξειδίκευσή του στον τομέα και την ικανότητά του να προσθέσει αξία στην εταιρεία σου.

Πώς σκοπεύεις να προσθέσεις αξία στην εταιρεία μου;

Ως επιχειρηματίας, θέλεις έναν επενδυτή που να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πηγή κεφαλαίου. Θέλεις κάποιον που μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σου να αναπτυχθεί και να πετύχει.

Όταν εξετάζεις μια επένδυση, είναι σημαντικό να ρωτήσεις τον επενδυτή πώς σκοπεύει να προσθέσει αξία στην εταιρεία σου. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει καθοδήγηση, πρόσβαση σε δίκτυα ή στρατηγική καθοδήγηση.

Η γνώση των σχεδίων του επενδυτή θα σου δώσει μια καλύτερη κατανόηση των οφελών που μπορείς να περιμένεις από τη συνεργασία.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης σου;

Ο συγχρονισμός είναι το παν, όταν πρόκειται για την εξασφάλιση επενδύσεων, και είναι σημαντικό να κατανοήσεις το χρονοδιάγραμμα του επενδυτή για την επένδυση.

Ορισμένοι επενδυτές μπορεί να αναζητούν μια γρήγορη απόδοση της επένδυσής τους, ενώ άλλοι μπορεί να είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν μια πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση.

Η γνώση του χρονοδιαγράμματος του επενδυτή θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τις προσδοκίες του και κατά πόσο η επένδυση ευθυγραμμίζεται με τους δικούς σου επιχειρηματικούς στόχους.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για την απόδοση της επένδυσης;

Τέλος, είναι σημαντικό να ρωτήσεις τον επενδυτή σχετικά με τις προσδοκίες του για την απόδοση της επένδυσης.

Αυτό θα σου δώσει μια καλύτερη εικόνα πάνω στις προσδοκίες του και θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις αν η επένδυση ευθυγραμμίζεται με τους δικούς σου στόχους.

Είναι επίσης σημαντικό να έχεις ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία με τον επενδυτή σχετικά με το τι ελπίζεις να πετύχεις, καθώς και με το τι μπορείς ρεαλιστικά να περιμένεις, εσύ αλλά και εκείνος, από την επένδυση.

Για να βρεις τον κατάλληλο επενδυτή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του LinkedIn. Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στην πλατφόρμα αλλά και τους τρόπους προσέγγισης ενός investor, διάβασε εδώ.

Εν κατακλείδι

Η εξασφάλιση επενδύσεων είναι ένα κρίσιμο βήμα για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου και είναι σημαντικό να βρείς τον κατάλληλο επενδυτή.

Θέτοντας αυτές τις πέντε ερωτήσεις, οι επιχειρηματίες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα κριτήρια του επενδυτή, την εμπειρία, τα σχέδια για την προσθήκη αξίας, το χρονοδιάγραμμα και τις προσδοκίες για την απόδοση της επένδυσης.

Αυτές οι πληροφορίες θα σε βοηθήσουν να λάβεθς μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν η επένδυση είναι κατάλληλη για την επιχείρησή σου.

Διάβασε επίσης – SEO: Τι είναι και πως μπορεί να βοηθήσει μία επιχείρηση;

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: