Found.ation: Γνωρίζοντας ένα οικοσύστημα πραγματικής καινοτομίας

Το Found.ation ιδρύθηκε στην Αθήνα και είναι μια πολύπλευρη πλατφόρμα καινοτομίας που στοχεύει στην προώθηση ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και πραγματικής αλλαγής. Το Found.ation προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών για να βοηθήσει ιδιώτες, startup επιχειρήσεις και εταιρείες να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν. Ακολουθεί μια εις βάθος ματιά στο ποιοι είναι, τι κάνουν και στην ομάδα τους.

Τι είναι το Found.ation;

Το Found.ation αποτελεί μια πλατφόρμα καινοτομίας, ενθαρρύνοντας όλους να γίνουν μέρος του οικοσυστήματός του. Για το Found.ation η ψηφιακή εκπαίδευση αποτελεί κοινωνική ευθύνη. Συνεπώς στόχος του είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας ως εργαλείο για την εξυπηρέτηση των ανθρώπινων αναγκών και την επίλυση πραγματικών προβλημάτων.

Το Found.ation δεν είναι απλώς ένας οργανισμός, αλλά ένα οικοσύστημα που προωθεί την καινοτομία, την ανάπτυξη και την εξέλιξη εταιρειών, startup επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Τα κεντρικά τους γραφεία βρίσκονται στη διεύθυνση Ευρυσθέως 2 (Πειραιώς 123), Κ. Πετράλωνα 118 54 στην Αθήνα.

Τι κάνει το Found.ation;

Το Found.ation προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών και προγραμμάτων για την υποστήριξη της ανάπτυξης και της εξέλιξης νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων. Παρέχουν μια πλατφόρμα καινοτομίας όπου μοιράζονται ενημερώσεις και νέα σχετικά με το οικοσύστημα, τους επιταχυντές, τις δημοσιεύσεις, τα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας και πολλά άλλα. Προσφέρουν επίσης χώρους συνεργασίας και προωθούν τις συνεργασίες του οικοσυστήματος.

Επιπλέον, το Found.ation παρέχει εταιρικές υπηρεσίες για την προώθηση της πραγματικής αλλαγής που εμπλέκει το άτομο και εξελίσσει τον οργανισμό. Προσφέρουν προγράμματα για την επανάσταση της κουλτούρας, τη βελτιστοποίηση και την ανάπτυξη και τη δέσμευση στο οικοσύστημα.

Το Found.ation επικεντρώνεται επίσης στην επιχειρηματική κατάρτιση, προσφέροντας προγράμματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Η ενότητα “Αγαπημένα έργα” παρουσιάζει μερικά από τα έργα για τα οποία είναι πιο περήφανοι, αλλά οι λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτά τα έργα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες στον ιστότοπό τους.

Η ομάδα του Found.ation

Η ομάδα του Found.ation αποτελείται από μια ποικιλόμορφη ομάδα καινοτόμων που πιστεύουν στην αξία της διεπιστημονικής γνώσης. Αυτή περιλαμβάνει σχεδιαστές, επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες μετασχηματισμού επιχειρήσεων, τεχνολόγους, εκπαιδευτικούς, δημιουργούς περιεχομένου και επαγγελματίες επενδύσεων. Πιστεύουν στους ανθρώπους έναντι των μηχανών και βλέπουν την τεχνολογία ως εργαλειοθήκη και όχι ως αυτοσκοπό.

Το διοικητικό συμβούλιο του Found.ation αποτελείται από επτά μέλη:

 • Φίλιππος Ζακόπουλος (διευθύνων εταίρος)
 • Δημήτρης Γ. Καλαβρός-Γουσίου (εταίρος)
 • Ιωάννης Σκλάβος (εταίρος)
 • Χρήστος Ανδρεάκος (εταίρος)
 • Κωνσταντίνος Πολίτης (εταίρος)
 • Κώστας Σωτηρόπουλος (εταίρος)
 • και Θάνος Κοσμίδης (συμβουλευτικός εταίρος).

Μάλιστα μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που έδωσε στο Greeco πριν λίγο ο Δημήτρης Καλαβρός, εδώ.

Η Leadership Team περιλαμβάνει τη Μαρία Κοκίδου (Επικεφαλής Πληροφόρησης & Περιεχομένου), τον Νεόφυτο Κολοκοτρώνη (Επικεφαλής Προϊόντων & Υπηρεσιών), τη Λυδία Μαλάκη (Επικεφαλής Επιχειρήσεων & Λειτουργιών), τον Κωνσταντίνο Γέρο (Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης) και τη Στέλλα Ψαρρού (Επικεφαλής Κοινωνικού Αντίκτυπου/SocialInnov Director).

Η Ομάδα Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού τους αποτελείται από τους: Ντορίνα Στάμου (Strategist Ερευνητικών & Καινοτομικών Προγραμμάτων), Κώστα Μπίσσα (Strategist Μεθοδολογιών Καινοτομίας), Μάριο Βλάχο (Strategist Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης), Χριστίνα Κιτσάτη (Specialist Περιεχομένου & Μάρκετινγκ) και Ελένη Αναστασοπούλου (Specialist Έργων Καινοτομίας).

Οι admins της ομάδας είναι η Βούλα Αλεξανδρή (Team & Administration Manager) και η Βίκυ Ροδοπούλου (Administration & Project Associate).

Οικογένεια Startup του Found.ation

Το Found.ation είναι πολύ περήφανο για την οικογένεια των startups του, η οποία περιλαμβάνει startups και εταιρείες τεχνολογίας που είτε ξεκίνησαν την πορεία τους στο χώρο του Found.ation, είτε αποφοίτησαν από τον επιταχυντή τους, είτε παραμένουν ακόμα μαζί τους. Ορισμένες από τις startups που διαμένουν στην εταιρεία είναι οι:

 • AnyStore
 • Aphetor
 • Cubicast
 • enforge
 • Finloup

Σχετικά με την Finloup, μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Κάποιες ακόμα είναι:

Οι Fourpillars, Good News Services, GrekAddict, Helvia, JNBC, Libra, PaperGo, Pixelocracy, Rentthis2me, SimpleApps, TEDxAthens, Tourismart, Universal Avenue και WeCommerce.

Στην ενότητα “Highlights” παρουσιάζουν νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία, όπως η Radiojar, μια υπηρεσία διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών που εξαγοράστηκε από την iHeartMedia το 2019, και η Pollfish, μια σύγχρονη πλατφόρμα ερευνών που εξαγοράστηκε από την αμερικανική εταιρεία Prodege το 2022.

Τι κάνει το Found.ation να ξεχωρίζει

Το Found.ation είναι μοναδικό στην προσέγγισή του στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προσφέροντας ένα οικοσύστημα που προωθεί την ανάπτυξη, τη μάθηση και τη συνεργασία.

Η έμφαση που δίνει στη διεπιστημονική γνώση την κάνει να ξεχωρίζει, συγκεντρώνοντας μια διαφορετική ομάδα επαγγελματιών -από σχεδιαστές και τεχνολόγους έως εκπαιδευτικούς και ειδικούς σε θέματα επενδύσεων- κάτω από μια ομπρέλα.

Αυτή η ποικιλομορφία τους επιτρέπει να προσεγγίζουν τις προκλήσεις από διάφορες οπτικές γωνίες, καλλιεργώντας μια κουλτούρα καινοτομίας που ωφελεί όχι μόνο τις νεοφυείς επιχειρήσεις που φιλοξενούν, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

Το Found.ation ξεχωρίζει επίσης για τη δέσμευσή του στην ψηφιακή εκπαίδευση ως κοινωνική ευθύνη, υπογραμμίζοντας την εστίασή του στη χρήση της τεχνολογίας ως εργαλείο για την εξυπηρέτηση των ανθρώπινων αναγκών και την επίλυση πραγματικών προβλημάτων.

Το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που προσφέρουν, από προγράμματα κατάρτισης επιχειρήσεων έως πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας, αντικατοπτρίζει την ολοκληρωμένη προσέγγισή τους για την υποστήριξη των startups.

Επιπλέον, η επιτυχία της οικογένειας των startup επιχειρήσεων τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν εξαγοραστεί από μεγαλύτερες εταιρείες, μαρτυρά την αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας καινοτομίας τους. Αυτός ο συνδυασμός ποικιλομορφίας, κοινωνικής ευθύνης, ολοκληρωμένων υπηρεσιών και αποδεδειγμένης επιτυχίας καθιστά το Found.ation μοναδικό παίκτη στο οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης – Startup τάσεις 2023: Όσα πρέπει να ξέρεις

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: