Η Alibaba ετοιμάζει AI που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT

Ο κινεζικός τιτάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba πρόκειται να συμμετάσχει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό της τεχνητής νοημοσύνης με τον δικό του βοηθό chatbot, παρόμοιο με το ChatGPT. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να λανσάρει το προϊόν, γνωστό ως Tongyi Qianwen, στο σύντομο μέλλον. Το όνομα αυτό μεταφράζεται στα ελληνικά ως “αναζήτηση απαντήσεων κάνοντας χίλιες ερωτήσεις”. Το chatbot θα ενσωματωθεί στο εκτεταμένο δίκτυο τεχνολογικών επιχειρήσεων της Alibaba, όπως η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο χώρο εργασίας DingTalk και το έξυπνο ηχείο Tmall Genie με φωνητικό βοηθό.

Αρχικά, το Tongyi Qianwen θα μπορεί να συνομιλεί τόσο στα αγγλικά όσο και στα μανδαρινικά. Το εύρος των καθηκόντων του θα περιλαμβάνει τη μετατροπή των συνομιλιών σε γραπτές σημειώσεις, τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη δημιουργία επιχειρηματικών προτάσεων. Ωστόσο, μένει να δούμε αν το κινεζικό chatbot θα είναι ικανό για πιο δημιουργικές εργασίες όπως το αμερικανικό αντίστοιχό του.

Το ChatGPT ξεκίνησε από την OpenAI τον Νοέμβριο του 2022 και αργότερα ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα περιήγησης Bing της Microsoft. Η τεχνητή νοημοσύνη κέρδισε την παγκόσμια προσοχή για την ικανότητά της να παρέχει πολύπλοκες απαντήσεις σε πληροφορίες με έναν περιστασιακό, chat-like τρόπο, να μιμείται διάφορα στυλ γραφής και να βοηθά τους χρήστες στη δημιουργία διαφόρων τύπων κειμένου, από ακαδημαϊκή έρευνα μέχρι σενάρια ταινιών.

Πριν από αυτό, η μητρική εταιρεία Alphabet της Google και ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu είχαν ανακοινώσει τα δικά τους έργα AI chatbot με τα ονόματα Bard και Ernie, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας έχει δώσει εντολή στους προγραμματιστές AI chatbot να διασφαλίζουν την ακρίβεια του περιεχομένου που παράγεται από τα συστήματα AI τους και ότι αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια. Σύμφωνα με το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών που κυκλοφόρησε για δημόσια σχόλια στις 11 Απριλίου, το εν λόγω περιεχόμενο θα πρέπει “να ενσωματώνει τις βασικές αξίες του σοσιαλισμού και δεν πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία που υπονομεύουν την κρατική εξουσία”.

Διαβάστε επίσης – Top 5 τάσεις SEO που πρέπει να προσέξετε το 2023

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Τουρκία: Αυστηροποίηση μέτρων για την εισαγωγή κινεζικών EV

Σε αυστηροποίηση μέτρων προχωρά η κυβέρνηση της Τουρκίας για την εισαγωγή κινεζικών EV ακολουθώντας το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη Ένωση διερευνά μέσα...

Παροχή δανείων από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχείρησης μεσαίας κεφαλοποιήσης

Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσο του προγράμματος «NBG Loan for Entrepreneurship & Social Impact» χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις...

Η σύσκεψη για την προσθήκη εφαρμογής AI στο gov.gr μετατίθεται για την Τρίτη

Για αύριο, Τρίτη, μετατίθεται η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την προσθήκη μιας νέας ειδικής εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στο gov.gr, όπως...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d