Twitter: Ο Jack Dorsey διαφωνεί με τη διαχείριση του Elon Musk

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Jack Dorsey μοιράστηκε τις ειλικρινείς σκέψεις του σχετικά με την εξαγορά και την ηγεσία του Twitter από τον Elon Musk, ενώ συνομιλούσε με χρήστες στο Bluesky, μια εναλλακτική λύση στο Twitter που υποστηρίζει ο Dorsey.

Ο  Jack Dorsey, συνιδρυτής του Twitter, απάντησε σε έναν χρήστη του Bluesky την Παρασκευή, ο οποίος ρώτησε αν πιστεύει ότι ο Musk είναι ο ιδανικός ηγέτης για την πλατφόρμα, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ο Dorsey δήλωσε: “Όχι, δεν νομίζω ότι ήταν η σωστή επιλογή και πιστεύω επίσης ότι οι ενέργειές του αφού συνειδητοποίησε ότι ο χρόνος αγοράς ήταν κακός ήταν ακατάλληλες. Ούτε πιστεύω ότι το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να πιέσει για την πώληση. Από εκεί και πέρα όλα πήραν την κάτω βόλτα”.

Jack Dorsey για το Twitter του Musk

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Elon Musk ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από μια μακρά νομική διαμάχη κατά την οποία επιχείρησε να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία. Μετά την αγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX άρχισε να απολύει χιλιάδες υπαλλήλους, επικαλούμενος την ημερήσια ζημία της εταιρείας ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, ο Elon Musk άρχισε να χρεώνει τον Απρίλιο τους χρήστες του Twitter με 8 δολάρια το μήνα για ένα “μπλε τσεκ”, διακόπτοντας το προηγούμενο σύστημα επαλήθευσης της πλατφόρμας. Ο Jack Dorsey εξέφρασε τη διαφωνία του με αυτή την προσέγγιση στην πλατφόρμα μόνο για προσκεκλημένους, δηλώνοντας: “Η απαίτηση πληρωμής ως απόδειξη ότι είσαι άνθρωπος είναι παγίδα και διαφωνώ εντελώς με αυτό. Τα συστήματα πληρωμών που χρησιμοποιούνται για αυτή την απόδειξη αποκλείουν εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, ανθρώπους”.

Επίσημοι οργανισμοί και ορισμένοι χρήστες υψηλού προφίλ με μεγάλη ακολούθηση διατήρησαν τα μπλε σημάδια ελέγχου ή έλαβαν γκρι σημάδια, υποδεικνύοντας κυβερνητική υπηρεσία ή αξιωματούχο.

Ο Jack Dorsey είχε προηγουμένως φιλικές σχέσεις με τον Musk, γράφοντας στο Twitter πριν από ένα χρόνο ότι εμπιστεύεται τον Musk ως την “μοναδική λύση” για την πλατφόρμα, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην αποστολή του να “επεκτείνει το φως της συνείδησης”.

Μετά τις απολύσεις του Νοεμβρίου, ο Dorsey ζήτησε συγγνώμη για την πολύ γρήγορη επέκταση της εταιρείας.

Ο Jack Dorsey έγραψε στις 5 Νοεμβρίου: “Οι άνθρωποι στο Twitter, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, είναι σκληροί και προσαρμόσιμοι. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Καταλαβαίνω ότι πολλοί είναι αναστατωμένοι μαζί μου. Αναλαμβάνω την ευθύνη που έφερα όλους σε αυτή τη θέση: Μεγάλωσα την εταιρεία πολύ γρήγορα. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό”.

Ωστόσο, την Παρασκευή, ο Ντόρσεϊ δήλωσε στους χρήστες της Bluesky ότι το Twitter “δεν θα τα κατάφερνε ποτέ ως εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο”.

Διαβάστε επίσης – Δημιουργία Business Plan – 10 tips για να σας βοηθήσουν

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

Optima Bank: Η IPO και ο στόχος των 150 εκατ. ευρώ

Η Optima Bank αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, με την είσοδο της στο χρηματιστήριο Αθηνών. Έτσι έως και σήμερα 29 Απριλίου, η διαδικασία της...

5 δοκιμασίες που σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι φορτωμένος με προκλήσεις και αβεβαιότητες, καθιστώντας τον ένα από τα πιο απαιτητικά και ανταποδοτικά ταξίδια που μπορεί κανείς να...

5 βιβλία πάνω στην επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι και η μάθηση από τις εμπειρίες και τις γνώσεις επιτυχημένων επιχειρηματιών μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητη πηγή. Είτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: