Η Apple φτάνει τα $3 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η αποτίμηση της Apple στην αγορά έφτασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, καθιστώντας την την πρώτη εισηγμένη εταιρεία που επιτυγχάνει αυτό το ορόσημο δύο φορές. Αυτό συνέβη καθώς οι μετοχές της Apple ξεπέρασαν τα 190,74 δολάρια στο άνοιγμα της ημέρας διαπραγμάτευσης. Αρχικά, η Apple ξεπέρασε το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2022.

Το επίτευγμα αυτό ακολούθησε ένα εντυπωσιακό πρώτο εξάμηνο του 2023 για τις μετοχές τεχνολογίας, κατά το οποίο ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 30% και η μετοχή της Apple κέρδισε πάνω από 45%.

Οι επιδόσεις της Apple είναι αξιοσημείωτες επειδή, σε αντίθεση με τη Microsoft, τη Google και τη Nvidia, δεν έχει συνδέσει δημοσίως την επιτυχία της με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Τα σημαντικά επιτεύγματα της εταιρείας οφείλονται στην ικανότητά της να διαχειρίζεται τις προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού που προκάλεσαν τα λουκέτα της COVID στην Κίνα και στην ανθεκτικότητα της επιχείρησης iPhone. Επιπλέον, η είσοδος της εταιρείας στην αγορά ακουστικών AR/VR με το Vision Pro ήταν πολλά υποσχόμενη.

Όπως δήλωσε ο Angelo Zino, αντιπρόεδρος της CFRA και αναλυτής μετοχών τεχνολογίας, στο Yahoo Finance Live, η Apple παραμένει μια σταθερή επιλογή για τους επενδυτές, ανεξάρτητα από τη συνολική οικονομία. Συνέστησε στους επενδυτές να εξετάσουν την Apple για μακροπρόθεσμες επενδύσεις και όχι για βραχυπρόθεσμες συναλλαγές.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν η Apple και άλλες εταιρείες τεχνολογίας τα τελευταία τρίμηνα λόγω της αύξησης των πωλήσεων των iPhone, των υπολογιστών Mac και των iPad κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι πωλήσεις του iPhone συνεχίζουν να αυξάνονται σε ετήσια βάση. Τον Ιούνιο, η Apple παρουσίασε μια έκδοση 15 ιντσών του δημοφιλούς MacBook Air, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει τις πωλήσεις Mac κατά την επερχόμενη περίοδο αγορών από το σχολείο. Ωστόσο, οι πωλήσεις του iPad ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εμπόδια.

Η Apple διερευνά διάφορες νέες κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον της. Το φιλόδοξο ακουστικό Vision Pro της εταιρείας, με τιμή που αγγίζει τα παχυλά 3.499 δολάρια, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.

Ωστόσο, η Apple αναμένεται να μειώσει αυτή την τιμή σε ένα πιο προσιτό εύρος, ώστε να διασφαλίσει ότι οι μέσοι χρήστες iPhone θα μπορούν να αγοράσουν το headset. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εισαγάγει μια νέα κατηγορία προϊόντων για την εταιρεία, αν και η αντιστοιχία με την επιτυχία της επιχείρησης iPhone θα μπορούσε να είναι ένα δύσκολο έργο.

Το YouTube περιορίζει τη χρήση ad blocker σε νέα δοκιμή

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: