Οι 3 παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο βρίσκονται σε αυτή τη χώρα και δεν είναι τυχαίο

Ποιες είναι οι 3 παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο και σε ποια χώρα βρίσκονται. Τι μπορεί να μας διδάξει η ιστορία τους για την επιχειρηματική επιτυχία; Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με τις εξής θεματικές:

Σε ποια χώρα βρίσκονται οι παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο;

Η χώρα στην οποία βρίσκονται οι παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο είναι η Ιαπωνία. Στην Ιαπωνία βρίσκονται συγκεκριμένα 5 από τις παλαιότερες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο οι οποίες λειτουργούν ακόμα! Σε αυτό το άρθρο όμως θα αναφερθούμε στις 3 παλαιότερες και κορυφαίες από αυτές. Η πρώτη μάλιστα από αυτές, δημιουργήθηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ.

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, στην Ιαπωνία βρίσκονται πάνω από 3000 επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν για πάνω από 200 χρόνια.

Αν και αυτό από μόνο του δηλώνει κάτι για την ικανότητα των Ιαπώνων να δημιουργούν εταιρείες οι οποίες αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου, υπάρχει μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία, για το συστατικό της επιτυχίας των ιαπωνικών επιχειρήσεων.

Πρωτού ασχοληθούμε όμως με αυτό, ας δούμε ποιες είναι οι παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο, οι οποίες λειτουργούν έως και σήμερα.

Ποιες είναι οι παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο;

Ποιες είναι οι παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Οι παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο, όπως αναφέραμε βρίσκονται στην Ιαπωνία. Οι 3 παλαιότερες από αυτές είναι οι:

  • Kongo Gumi
  • Nishiyama Onsen Keiunkan
  • Koman

Στην συνέχεια θα αναφερθούμε αναλυτικά στην κάθε μία από αυτές καθώς και στην πλούσια ιστορία τους, η οποία τις κάνει να ξεχωρίζουν.

Η πρώτη παλαιότερη επιχείρηση στον κόσμο – Kongo Gumi 

Η Kongo Gumi, η πρώτη στη λίστα μας από τις παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο, είναι ένα όνομα το οποίο αποτελεί συνώνυμο της μακροζωίας και της κληρονομιάς στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη ιαπωνική επιχείρηση ιδρύθηκε το 578 μ.Χ. γεγονός που την καθιστά την παλαιότερη επιχείρηση που λειτουργεί έως σήμερα στον κόσμο, αν και όχι ως αυτόνομη εταιρεία.

Η Kongo Gumi ιδρύθηκε αρχικά ως κατασκευαστική εταιρεία και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην κατασκευή βουδιστικών ναών και ιερών, καθώς και κάστρων και παλατιών για την ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια.

Με την πάροδο των αιώνων, η εταιρεία προσαρμόστηκε στις αλλαγές των καιρών και διεύρυνε το επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο, μένοντας όμως πιστή στις ρίζες της ως κατασκευαστική εταιρεία.

Η Kongo Gumi υπήρξε από την αρχή της δημιουργίας της μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία περνούσε από γενιά σε γενιά. Η εταιρεία ήταν διάσημη για την επιδέξια δεξιοτεχνία της και την προσοχή στη λεπτομέρεια, και η φήμη της για την ποιοτική εργασία τη βοήθησε να εξασφαλίσει πολλά έργα υψηλού προφίλ.

Παρά τη μακρά ιστορία της, η Kongo Gumi κατάφερε να παραμείνει επίκαιρη και να διατηρήσει τη θέση της ως κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία στην Ιαπωνία, καινοτομώντας συνεχώς και προσαρμοζόμενη στις νέες τεχνολογίες και τεχνικές δόμησης.

Η δέσμευση της εταιρείας για ποιότητα και αριστεία επεκτάθηκε πέρα από τα κατασκευαστικά της έργα. Η Kongo Gumi ήταν γνωστή για την ισχυρή εταιρική κουλτούρα και τις αξίες της, καθώς και για την αφοσίωση και την αφοσίωση των υπαλλήλων της.

Μάλιστα, πολλοί εργαζόμενοι παρέμειναν στην εταιρεία για ολόκληρη τη σταδιοδρομία τους και η εταιρεία είχε ισχυρή παράδοση στην καθοδήγηση και τη μαθητεία, διασφαλίζοντας ότι οι γνώσεις και οι δεξιότητές της μεταδίδονταν από τη μία γενιά στην επόμενη.

Δυστυχώς, το 2006, η Kongo Gumi αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες και έτσι εξαγοράστηκε από μία άλλη μεγαλύτερη εταιρεία. Ωστόσο, η κληρονομιά και η φήμη της για την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία συνεχίζουν να ζουν.

Οι πρώην εργαζόμενοι της Kongo Gumi, μάλιστα, οι οποίοι είναι υπερήφανοι για την πλούσια ιστορία της εταιρείας και τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διαμόρφωση της ιαπωνικής κατασκευαστικής βιομηχανίας, δεσμεύονται να διατηρήσουν την κληρονομιά της για τις μελλοντικές γενιές.

Η δεύτερη παλαιότερη επιχείρηση στον κόσμο – Nishiyama Onsen Keiunkan 

Η δεύτερη από τις παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο είναι το ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan. Το Nishiyama Onsen Keiunkan είναι ένα ξενοδοχείο με θερμές πηγές, γνωστές ως onsen στα ιαπωνικά, με πλούσια ιστορία που χρονολογείται πάνω από 1.300 χρόνια πριν. Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα πανδοχεία στον κόσμο και περνάει από την ίδια οικογένεια εδώ και πολλές γενιές.

Η επιχείρηση έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έρχονται για να γνωρίσουν όχι μόνο την πλούσια ιστορία της αλλά και τις αναζωογονητικές θερμές πηγές της.

Οι ρίζες του Nishiyama Onsen Keiunkan μπορούν να εντοπιστούν πίσω στο 705 μ.Χ., όταν η επιχείρηση ιδρύθηκε από τον Fujiwara Mahito. Με την πάροδο των αιώνων, το ξενοδοχείο πέρασε από γενιά σε γενιά, με κάθε ιδιοκτήτη να διατηρεί την παράδοση της επιχείρησης και να εστιάζει στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της.

Τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, το Nishiyama Onsen Keiunkan ήταν ένα απλό πανδοχείο με θερμές πηγές το οποίο παρείχε στους ταξιδιώτες ένα μέρος για ξεκούραση και διασκέδαση.

Καθώς η Ιαπωνία αστικοποιήθηκε όλο και περισσότερο, το πανδοχείο συνέχισε να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται! Κατά την περίοδο Έντο (1603-1868), το πανδοχείο έγινε ένας πολύ δημοφιλής προορισμός ανάμεσα σε πολλούς πλούσιους ταξιδιώτες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Effendy D. Wirawan (@effendydw)


Τα τελευταία χρόνια, το Nishiyama Onsen Keiunkan συνεχίζει να ακμάζει και παραμένει δημοφιλής προορισμός τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους.

Οι θερμές πηγές εξακολουθούν να είναι πλούσιες σε μέταλλα και λέγεται ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, καθιστώντας το έναν περιζήτητο προορισμό για όσους αναζητούν μια χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία.

Το 2011, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισαν το Nishiyama Onsen Keiunkan ως το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, εδραιώνοντας τη θέση του στην ιστορία ως ένα μοναδικό και πολύτιμο κομμάτι του ιαπωνικού πολιτισμού.

Σήμερα, το Nishiyama Onsen Keiunkan είναι μια ακμάζουσα επιχείρηση που διοικείται από την 52η γενιά της οικογένειας που το ίδρυσε.

Η τρίτη παλαιότερη επιχείρηση στον κόσμο – Koman

Τέλος, στην τρίτη θέση με τις παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο βρίσκεται το Koman. Το Sennen no Yu Koman είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό θέρετρο θερμών πηγών που βρίσκεται στη Hayakawa της Ιαπωνίας. Το Koman είναι γνωστό για την πλούσια ιστορία του, τις φυσικές θερμές πηγές και τα πολυτελή του καταλύματα.

Για πολλούς επισκέπτες, μια επίσκεψη στο Sennen no Yu Koman είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον παραδοσιακό πολιτισμό και τη φιλοξενία της Ιαπωνίας, ενώ παράλληλα μπορούν να απολαύσουν τις φανταστικές θερμές του πηγές.

Η ιστορία του Sennen no Yu Koman ξεκινάει πριν από περισσότερα από χίλια χρόνια, από την εποχή που οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.

Σύντομα ανακαλύφθηκε πως οι θερμές πηγές της περιοχής είχαν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και με την πάροδο του χρόνου η περιοχή εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Driftwood Nature (@driftwoodnature)


Σήμερα, το Sennen no Yu Koman συνεχίζει να ακμάζει και παραμένει ένας πολύ δημοφιλής προορισμός τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους. Το θέρετρο έχει μάλιστα εκσυγχρονιστεί και πλέον προσφέρει πολυτελή καταλύματα και κορυφαίες ανέσεις στους επισκέπτες του.

Το Ιαπωνικό μυστικό της επιτυχίας πίσω από τις παλαιότερες επιχειρήσεις

Τελικά ποιο είναι το ιαπωνικό μυστικό της επιτυχίας; Σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως οι παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο βρίσκονται στην Ιαπωνία. Γιατί όμως;

Η Ιαπωνία είναι μία χώρα με πολύ πλούσια ιστορία και παράδοση. Αυτά τα συστατικά όμως από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να λύσουν αυτό το «μυστήριο». Εξάλλου η Ελλάδα είναι μία χώρα με ακόμα πιο πλούσια ιστορία από την Ιαπωνία, και παρόλα αυτά δεν έχει τα πρωτεία στις παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Η διαφορά της Ιαπωνίας και κατ’ επέκταση των επιχειρήσεων τις σε σύγκριση με άλλες χώρες και επιχειρήσεις παγκοσμίως είναι η αφοσίωση. Ακριβώς, το μυστικό της επιτυχίας αυτών των επιχειρήσεων είναι η αφοσίωση.

Η αφοσίωση φυσικά δεν αναφέρεται μόνο στην αφοσίωση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης αλλά και των ίδιων των εργαζόμενων της. Όπως αναφέραμε και στην περίπτωση της Kongo Gumi, που είναι η νούμερο 1 από τις παλαιότερες επιχειρήσεις στον κόσμο, οι εργαζόμενοι της είναι, έως σήμερα, περήφανοι για τη συμμετοχή τους στην συνεχή επιτυχία της εταιρείας.

Μία επιχείρηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός, και όχι απλά μετοχές ή ένα κτήριο, κάτι που στη δύση φαίνεται πως συχνά ξεχνάμε. Όσο πιο ευχαριστημένοι και συνεπώς αφοσιωμένοι είναι οι εργαζόμενοι μίας εταιρείας τόσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία της.

παλαιότερες επιχειρήσεις
yu kato/unsplash

Διάβασε επίσης – 3 πρακτικές του Jeff Bezos πίσω από το success story της Amazon

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter.

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: