Schneider Electric: Στον δείκτη ισότητας των φύλων του Bloomberg για έκτη συνεχή χρονιά

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διακρίθηκε για έκτη συνεχή χρονιά στον δείκτη ισότητας των φύλων (GEI) του Bloomberg. Η αναγνώριση αυτή αναδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας για την ενίσχυση της κουλτούρας της όσον αφορά στην ισότητα των φύλων και την εξασφάλιση ένα εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς.

Η συνολική βαθμολογία της εταιρείας, υψηλότερη από τον μέσο όρο (73%), έφτασε το 81%, από το 77% του προηγούμενου έτους. Η εταιρεία διατήρησε επίσης τις υψηλές επιδόσεις της στην κατηγορία των ίσων αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών (88%), σε αναγνώριση των προσπαθειών της για τη μείωση του μισθολογικού χάσματος σε λιγότερο από 1% τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άνδρες, έως το 2025.

Παράλληλα, οι υψηλότερες βαθμολογίες αφορούν το External Brand και τη συμπερίληψη, επιτυγχάνοντας ποσοστό ύψους 81% και 80% αντίστοιχα. Επιπλέον, οι δράσεις της σχετικά με τις ηγετικές θέσεις και το talent pipeline αντικατοπτρίζουν την πρόοδο της (55%) προς την επίτευξη του στόχου της για τη βελτίωση της εκπροσώπησης των φύλων μέσω της αύξησης των προσλήψεων και των προαγωγών.

Από τον Δεκέμβριο του 2022, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 41%, ενώ η εταιρεία έχει δεσμευθεί να επιτύχει ισορροπία μεταξύ των φύλων (δηλαδή, οι γυναίκες να αντιπροσωπεύουν το 50% όλων των νέων προσλήψεων, το 40% για θέσεις ευθύνης και το 30% όσον αφορά σε διοικητικές θέσεις) έως το 2025.

Η Schneider Electric είναι μία από τις 418 εταιρείες, σε 45 χώρες, που εντάσσεται στον δείκτη GEI Bloomberg 2022, ο οποίος αξιολογεί την ισότητα μεταξύ των φύλων σε πέντε βασικούς πυλώνες: την ανάληψη ηγετικών θέσεων και την εύρεση νέων ταλέντων, τις ίσες αμοιβές, την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, την πολιτική κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω των παγκόσμιων πρακτικών της.

Ανακηρύχθηκε επίσης από το Fortune για έκτη συνεχή χρονιά ως μία από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, αποδεικνύοντας έμπρακτα τις συνεχείς δεσμεύσεις της για την προώθηση ενός ισότιμου και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος, μειώνοντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις και παρέχοντας βιώσιμες λύσεις για τους πελάτες της.

Τέλος, η εταιρεία έχει αναγνωριστεί πολλές φορές στη Γαλλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ ως εξαιρετικός εργοδότης για τη δέσμευσή της στην πολυμορφία, την ισότητα και τη συμπερίληψη.

Διάβασε επίσης – Ποια είναι τα 7Ps του Marketing;

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: