Πώς να απενεργοποιήσετε το νέο API παρακολούθησης διαφημίσεων του Chrome

Η Google παρουσιάζει το νέο της API παρακολούθησης διαφημίσεων, το οποίο ονομάζεται Topics API, με στόχο να παρέχει στους διαφημιζόμενους μια μέθοδο για στοχευμένη διαφήμιση με μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αυτό το API έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα cookies τρίτων μερών, ενισχύοντας παράλληλα το απόρρητο των χρηστών. Ωστόσο, αν προτιμάτε να μην μοιράζεστε τα δεδομένα σας με τρίτους, έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε αυτό το σύστημα παρακολούθησης διαφημίσεων. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την ενημερωμένη έκδοση του API Topics, η οποία περιλαμβάνεται στην έκδοση Ιουλίου του Chrome 115. Αν δεν έχετε λάβει την ενημέρωση ακόμη, θα πρέπει να την λάβετε σύντομα.

Για να απενεργοποιήσετε τη νέα παρακολούθηση διαφημίσεων, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Επιλογές απορρήτου διαφημίσεων στο Google Chrome. Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε τον σύντομο κωδικό “chrome://settings/adPrivacy” στη γραμμή διευθύνσεων.

Στη σελίδα, θα βρείτε τρεις νέες κατηγορίες στο σύστημα παρακολούθησης της Google:

Θέματα διαφημίσεων: Αυτή η κατηγορία υποθέτει τα ενδιαφέροντά σας με βάση το ιστορικό περιήγησής σας. Η Google θεωρεί τα θέματα που έχετε αναζητήσει ως ενδιαφέροντα και τα μοιράζεται με τρίτους διαφημιστές.

Διαφημίσεις με προτάσεις τοποθεσίας: Αυτές οι διαφημίσεις επικεντρώνονται στις τοποθεσίες που έχετε ήδη επισκεφθεί. Εάν επισκέπτεστε συχνά ιστότοπους λιανικής πώλησης όπως το Amazon, είναι πιθανό να βλέπετε διαφημίσεις που σχετίζονται με το Amazon στο πρόγραμμα περιήγησής σας όταν χρησιμοποιείτε το νέο σύστημα παρακολούθησης διαφημίσεων της Google.

Μέτρηση διαφημίσεων: Αυτή η κατηγορία μοιράζεται δεδομένα με διάφορους ιστότοπους για να τους βοηθήσει να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών τους.

Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα στοιχεία τους, δίνοντάς σας τον έλεγχο σχετικά με το ποιες λειτουργίες παρακολούθησης διαφημίσεων της Google θέλετε να χρησιμοποιείτε, αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να επανεξετάσετε τις πληροφορίες που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής και να ελέγξετε τι είναι ορατό.

Για να αποκλείσετε εντελώς το API Topics της Google, φροντίστε να απενεργοποιήσετε και τις τρεις κατηγορίες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απενεργοποίηση της παρακολούθησης διαφημίσεων της Google δεν θα σταματήσει όλη την παρακολούθηση, καθώς πολλοί ιστότοποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους cookies, εικονοστοιχεία παρακολούθησης και άλλες μεθόδους συλλογής δεδομένων περιήγησης για διαφημιστικούς σκοπούς. Αν θέλετε να μειώσετε περαιτέρω την παρακολούθηση, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει περισσότερο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, αν και αυτά τα προγράμματα περιήγησης έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα.

Διαβάστε επίσης – Instacart: επιδιώκει αποτίμηση έως και 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

Optima Bank: Η IPO και ο στόχος των 150 εκατ. ευρώ

Η Optima Bank αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, με την είσοδο της στο χρηματιστήριο Αθηνών. Έτσι έως και σήμερα 29 Απριλίου, η διαδικασία της...

5 δοκιμασίες που σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι φορτωμένος με προκλήσεις και αβεβαιότητες, καθιστώντας τον ένα από τα πιο απαιτητικά και ανταποδοτικά ταξίδια που μπορεί κανείς να...

5 βιβλία πάνω στην επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι και η μάθηση από τις εμπειρίες και τις γνώσεις επιτυχημένων επιχειρηματιών μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητη πηγή. Είτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: