Ο Byron Allen προσφέρει στη Disney 10 δισεκατομμύρια δολάρια για το ABC

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Byron Allen πρότεινε συμφωνία ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του τηλεοπτικού δικτύου ABC από την Walt Disney Co., μαζί με τα καλωδιακά δίκτυα FX και National Geographic. Η προσφορά, την οποία επικύρωσε εκπρόσωπος του Allen στο CBS MoneyWatch, περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC αλλά και ορισμένους περιφερειακούς σταθμούς του. Ωστόσο, ενημερωμένη πηγή δήλωσε στο Bloomberg ότι η τρέχουσα προσφορά είναι προκαταρκτική και υπόκειται σε τροποποιήσεις.

Η προτεινόμενη αποτίμηση των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκύπτει από το εκτιμώμενο ποσό των 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων) που κέρδισαν τα δίκτυα το τελευταίο έτος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, άφησε να εννοηθεί νωρίτερα τον Ιούλιο σχετικά με την προθυμία της εταιρείας να εκποιήσει ορισμένα από τα τηλεοπτικά της περιουσιακά στοιχεία λόγω της αυξανόμενης προτίμησης των καταναλωτών για υπηρεσίες streaming έναντι της παραδοσιακής τηλεόρασης και της καλωδιακής τηλεόρασης. Το Bloomberg υπογράμμισε ότι η Disney βρίσκεται έκτοτε σε συζητήσεις με πιθανούς αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής ραδιοτηλεοπτικής οντότητας Nexstar.

Οι οικονομικές προκλήσεις ταλαιπωρούν τη Disney, καθώς η εκκολαπτόμενη υπηρεσία streaming συνεχίζει να καταγράφει ζημίες. Από το λανσάρισμα του Disney+ το 2019, το τμήμα streaming της Disney έχει καταγράψει έλλειμμα που ξεπερνά τα 11 δισ. δολάρια, με αναφερόμενη ζημία 512 εκατ. δολαρίων στο πρόσφατο τρίμηνο, με βάση τον οικονομικό απολογισμό του Αυγούστου.

Ο Byron Allen, στο τιμόνι της Allen Media Group, επιβλέπει μια παγκόσμια αυτοκρατορία παραγωγής και διανομής μέσων ενημέρωσης. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει την ιδιοκτησία του Weather Channel, πολλών περιφερειακών αθλητικών δικτύων και διαφόρων τηλεοπτικών καναλιών.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: