Netflix: Αρχίζει να περιορίζει την κοινή χρήση λογαριασμών

Το Netflix έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης μεταξύ των μελών του στις ΗΠΑ. Την Τρίτη, έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προειδοποιώντας τους χρήστες που μοιράζονταν το λογαριασμό τους με άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά. Εάν ένας λογαριασμός έχει πρόσβαση για πάνω από 30 ημέρες από διαφορετική τοποθεσία από την εγγεγραμμένη, η υπηρεσία streaming είναι έτοιμη να αφαιρέσει τους χρήστες από αυτόν.

Για τα νοικοκυριά που επιθυμούν να επεκτείνουν την πρόσβαση στο λογαριασμό τους σε επιπλέον χρήστες, το Netflix πρότεινε πρόσθετη χρέωση 7,99 δολαρίων ανά άτομο. Εναλλακτικά, οι εν λόγω χρήστες έχουν κληθεί να δημιουργήσουν το δικό τους λογαριασμό Netflix, με δυνατότητα μεταφοράς των υφιστάμενων προφίλ στο νέο λογαριασμό, ώστε να διατηρηθούν οι εξατομικευμένοι αλγόριθμοι.

Η εταιρεία είχε υπαινιχθεί αυτό το ενδεχόμενο πριν από ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2022, μετά την πρώτη μείωση των συνδρομητών της εδώ και μια δεκαετία. Η Netflix απέδωσε την απώλεια αυτή στις εξελισσόμενες οικονομικές συνθήκες και στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό από άλλες πλατφόρμες streaming. Στη συνέχεια, η εστίασή της μετατοπίστηκε στη διερεύνηση στρατηγικών αύξησης των εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής μιας φθηνότερης, βασισμένης σε διαφημίσεις, βαθμίδας και περιορισμών στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μεταξύ νοικοκυριών. Εκείνη την εποχή, η Netflix προέβλεπε ότι 100 εκατομμύρια παγκόσμιοι χρήστες είχαν πρόσβαση στην υπηρεσία της χωρίς να πληρώνουν γι’ αυτήν.

Τώρα, το Netflix παρέχει διάφορες τιμολογιακές κλίμακες, που κυμαίνονται από 6,99 δολάρια το μήνα για μια επιλογή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις έως 19,99 δολάρια το μήνα για μια έκδοση χωρίς διαφημίσεις που επιτρέπει στους συνδρομητές να προσθέσουν δύο επιπλέον μέλη με επιπλέον 7,99 δολάρια το μήνα, ανά άτομο.

Η τελευταία στρατηγική έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια ορισμένων συνδρομητών του Netflix, οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονά τους στο Twitter. Επισήμαναν ότι η εταιρεία είχε προηγουμένως υποστηρίξει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Ωστόσο, το σημερινό τοπίο του streaming έχει αλλάξει δραματικά, με μια πληθώρα επιλογών, όπως το Disney+, το Max της Warner Bros. Discovery, το Peacock, το Paramount+, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, καθώς το Netflix στοχεύει στην αύξηση των εσόδων ανά συνδρομητή, πολλοί καταναλωτές παλεύουν με οικονομικούς περιορισμούς λόγω του πληθωρισμού.

Η νέα πολιτική, η οποία συμπίπτει με τη συνεχιζόμενη απεργία των συγγραφέων, οδήγησε ορισμένους εξέχοντες συγγραφείς να υποστηρίξουν τους χρήστες να διακόψουν τη συνδρομή τους στο Netflix ως ένδειξη υποστήριξης προς τους απεργούς συγγραφείς.

Διαβάστε επίσης – IndexGPT: Το “chatgpt” της JPMorgan 

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: