IndexGPT: Το “chatgpt” της JPMorgan

Το IndexGPT, μια πρωτοβουλία της JPMorgan, πρόκειται να αξιοποιήσει “λογισμικό υπολογιστικού νέφους με τεχνητή νοημοσύνη” με σκοπό την “ανάλυση και επιλογή τίτλων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών”, σύμφωνα με την κατάθεση.

Η τεχνολογία ChatGPT της OpenAI κέρδισε σημαντική προσοχή πέρυσι, προκαλώντας πολλούς τομείς να εξετάσουν τις επιπτώσεις της άφιξης της τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί εκτεταμένα γλωσσικά μοντέλα για τη δημιουργία απαντήσεων που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις, πυροδότησε τον ανταγωνισμό μεταξύ τεχνολογικών κολοσσών και κατασκευαστών τσιπ για την κατάκτηση αυτού που θεωρείται η επόμενη βασική καινοτομία.

Υπάρχουν πολυάριθμες πιθανές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, μεταξύ άλλων τραπεζών, έχουν ήδη αρχίσει να τη διερευνούν για εσωτερική χρήση, όπως η υποβοήθηση των μηχανικών της Goldman στη δημιουργία κώδικα ή η αντιμετώπιση ερωτημάτων από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της Morgan Stanley.

Ωστόσο, η JPMorgan θα μπορούσε να είναι το πρώτο καθιερωμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που στοχεύει να προσφέρει μια υπηρεσία που μοιάζει με GPT απευθείας στους πελάτες της, σύμφωνα με τον Josh Gerben, δικηγόρο εμπορικών σημάτων με έδρα την Ουάσινγκτον.

Ο Gerben επεσήμανε ότι αυτό υποδηλώνει μια πιθανή επικείμενη κυκλοφορία του προϊόντος. Πρόσθεσε ότι εταιρείες του βεληνεκούς της JPMorgan δεν καταθέτουν απλώς εμπορικά σήματα χωρίς σοβαρή πρόθεση και ότι η κατάθεση περιλαμβάνει δήλωση ενός εταιρικού στελέχους που επιβεβαιώνει την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν το εμπορικό σήμα.

Για να εξασφαλίσει το εμπορικό σήμα, η JPMorgan πρέπει να ξεκινήσει το IndexGPT εντός τριών περίπου ετών από τη λήψη της έγκρισης, εξήγησε ο Gerben. Τα εμπορικά σήματα χρειάζονται συνήθως σχεδόν ένα χρόνο για να εγκριθούν λόγω των καθυστερήσεων στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Αν και οι αιτήσεις συντάσσονται γενικά με ευρείς όρους για να μεγιστοποιηθεί η προστασία της εταιρείας, η κατάθεση της JPMorgan αναφέρει σαφώς ότι το IndexGPT θα χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο AI που χρησιμοποιεί το ChatGPT, συγκεκριμένα, “Generative Pre-trained Transformer (GPT) models”.

Ο Gerben περιέγραψε το IndexGPT ως ένα πρόγραμμα AI που επιλέγει χρηματοοικονομικούς τίτλους, αντικαθιστώντας ενδεχομένως τον ρόλο των χρηματοοικονομικών συμβούλων. Η JPMorgan, ωστόσο, δεν έχει σχολιάσει το θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης – Τι μας μαθαίνει το “Ο μάνατζερ του ενός λεπτού” του Ken Blanchard

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: