McDonald’s: Κοντά στο να απολύσουν εκατοντάδες προσωπικό σύμφωνα με πηγή

Πολυάριθμοι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις στα McDonald’s, καθώς ο γίγαντας των φαστ φουντ υποβάλλεται σε αναδιάρθρωση της εταιρείας, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα και μίλησε στο ABC7 την Παρασκευή.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα έκλεινε προσωρινά τα γραφεία της στις ΗΠΑ και έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της εταιρείας να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Το βίντεο που προβάλλεται είναι από προηγούμενο δημοσίευμα.

Σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους που αναρτήθηκε στο TheLayoff.com, η McDonald’s εξέφρασε την πρόθεσή της να “εγγυηθεί την ιδιωτικότητα και την ευημερία του προσωπικού μας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ειδοποίησης” και ανακοίνωσε ότι όλες οι συναντήσεις ειδοποίησης θα πραγματοποιούνται εικονικά. Το διεθνές εταιρικό προσωπικό συμβουλεύτηκε να τηρήσει τις οδηγίες που ισχύουν ειδικά για τις περιοχές τους.

Το υπόμνημα ανέφερε ότι ο σκοπός των απολύσεων είναι ο εξορθολογισμός των λειτουργιών της McDonald’s.

Η McDonald’s απέφυγε να σχολιάσει το υπόμνημα ή τις απολύσεις τη Δευτέρα, μετά το αρχικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η πλειονότητα των περικοπών θέσεων εργασίας αφορά τα εταιρικά γραφεία, παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη εργαζομένων για την κάλυψη θέσεων εξυπηρέτησης, όπως αυτές στα εστιατόρια της McDonald’s.

Η πηγή ανέφερε την Παρασκευή ότι “περισσότεροι άνθρωποι έχουν μετατεθεί ή προαχθεί παρά έχουν απολυθεί”.

Με περισσότερους από 150.000 υπαλλήλους τόσο σε εταιρικούς ρόλους όσο και σε εστιατόρια που ανήκουν στην εταιρεία, περίπου το 70% του εργατικού δυναμικού της McDonald’s βρίσκεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον Ιανουάριο, η McDonald’s είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους της για επικείμενες απολύσεις, καθώς η εταιρεία προσπαθούσε να γίνει πιο ευέλικτη και να εξαλείψει τα εμπόδια μεταξύ των παγκόσμιων αγορών της. Σε υπόμνημα του Ιανουαρίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s Κρις Κεμπτσίνσκι εξήγησε ότι ο οργανισμός αξιολογούσε τους ρόλους και τα επίπεδα προσωπικού σε διάφορους τομείς της εταιρείας.

Ο Kempczinski παραδέχτηκε σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές τον Ιανουάριο ότι η εταιρεία ήταν “παραδοσιακά εξαιρετικά αποκεντρωμένη σε ορισμένους τομείς, όπου επανεφευρίσκουμε τον τροχό πολύ συχνά”. Και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι το άλλο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι δεν ήμασταν τόσο επικεντρωμένοι στις παγκόσμιες προτεραιότητές μας, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προτεραιοτήτων”.

Διαβάστε επίσης – Συνέντευξη για εργασία: 5 κοινά λάθη 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: