Η SpaceX εκτοξεύει 21 νέους δορυφόρους Starlink με πύραυλο Falcon 9

Την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, η SpaceX εκτόξευσε με επιτυχία άλλη μια ομάδα δορυφόρων διαδικτύου Starlink και κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια τον πύραυλο σε μια θαλάσσια πλατφόρμα.

Το γεγονός έλαβε χώρα στη βάση Vandenberg Space Force Base της Καλιφόρνια, με έναν πύραυλο Falcon 9 να εκτοξεύει 21 δορυφόρους Starlink στο διάστημα.

Μετά την εκτόξευση, περίπου 8,5 λεπτά αργότερα, το πρώτο στάδιο του Falcon 9 έκανε μια θριαμβευτική επιστροφή, προσγειώνοντας το θαλασσοδαρμένο μη επανδρωμένο σκάφος της SpaceX με την ονομασία “Of Course I Still Love You” στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η εικόνα που μοιράστηκε η SpaceX έδειχνε το πρώτο στάδιο του Falcon 9 να στέκεται όρθιο στο μη επανδρωμένο σκάφος λίγο μετά την προσγείωσή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στον επίσημο ιστότοπο της SpaceX, ο συγκεκριμένος εκτοξευτήρας πρώτου σταδίου έχει εκτοξευθεί και προσγειωθεί με επιτυχία 11 φορές.

Το δευτερεύον στάδιο του Falcon 9 επρόκειτο να απελευθερώσει τους δορυφόρους Starlink περίπου μία ώρα μετά την αρχική απογείωση του πυραύλου.

Το 2023 ήταν μια παραγωγική χρονιά για τη SpaceX, με την αποστολή της Τρίτης να σηματοδοτεί την 64η εκτόξευση, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ των 61 εκτοξεύσεων.

Διαβάστε επίσης – Πως να γίνετε πιο καλοί στο SEO σε 10 βήματα

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: