Elon Musk: Σχεδιάζει το “TruthGPT” για να ανταγωνιστεί την OpenAI

Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, της SpaceX και του Twitter, τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της ομοσπονδιακής ρύθμισης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια μιας προηχογραφημένης συνέντευξης στην εκπομπή “Tucker Carlson Tonight” του Fox News Channel. Στη συνέντευξη, ο Musk εξέφρασε την επιθυμία του να ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία AI με την ονομασία “TruthGPT” λόγω των ανησυχιών ότι οι σημερινές επιχειρήσεις AI εκπαιδεύουν τα συστήματά τους να είναι “πολιτικά ορθά”.

Ο Musk μίλησε επίσης εκτενώς για τις ανησυχίες του σχετικά με την ΤΝ και τους στόχους του για το Twitter, το οποίο απέκτησε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του 2022. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την Tesla ή τη SpaceX κατά τη διάρκεια του τμήματος της συνέντευξης το βράδυ της Δευτέρας. Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης πρόκειται να μεταδοθεί την Τρίτη.

Όσον αφορά τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Musk οραματίζεται μια ρυθμιστική υπηρεσία που πρώτα θα αποκτά γνώση της Τεχνητής Νοημοσύνης, στη συνέχεια θα ζητά απόψεις από τον κλάδο και τελικά θα προτείνει τη θέσπιση κανόνων, παρόμοια με τη σχέση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τις εταιρείες αερομεταφορών και αεροδιαστημικής. Πιστεύει ότι η ύπαρξη ενός οργανισμού και συμφωνημένων κανόνων θα αυξήσει την πιθανότητα η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη να είναι επωφελής για την ανθρωπότητα.

Ο Elon Musk και το TruthGPT

Ο Musk, ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής της Neuralink και της The Boring Co., στοχεύει στη δημιουργία του “TruthGPT”, ενός” AI που αναζητά την αλήθεια και προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος”. Στο παρελθόν έχει υπογράψει επιστολή με την οποία ζητούσε να σταματήσει η προηγμένη έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία ο ίδιος και άλλοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να βλάψει την κοινωνία.

Ο Musk εξέφρασε την ανησυχία του ότι η υπάρχουσα τεχνολογία ΤΝ εκπαιδεύεται να είναι πολιτικά ορθή, κάτι που παρομοίασε με το να “λέει αναληθή πράγματα”. Όσον αφορά το Twitter, ο Musk συζήτησε τον σημαντικό ρόλο που πιστεύει ότι θα διαδραματίσει η πλατφόρμα στις μελλοντικές εκλογές, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς. Αποκάλυψε επίσης τα σχέδια του Twitter να επιτρέψει στους χρήστες να ενεργοποιήσουν την κρυπτογράφηση για τα άμεσα μηνύματα ήδη από τον επόμενο μήνα.

Τέλος, ο Musk ανέφερε ότι το Twitter λειτουργεί σήμερα με περίπου το 20% των υπαλλήλων που είχε όταν εξαγόρασε την εταιρεία, η οποία είχε τότε περίπου 7.500 υπαλλήλους. Ο ίδιος επέκρινε την προηγούμενη διοίκηση και την τεχνολογία του Twitter ότι ευνοούσαν άδικα τους Δημοκρατικούς και τους αριστερόστροφους χρήστες, αν και ερευνητές του Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι το δεξιό περιεχόμενο ενισχυόταν αλγοριθμικά στο Twitter πριν από την εξαγορά του Musk.

Διαβάστε επίσης – Η Apple συνεργάζεται με την Goldman Sachs

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: