Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: 400 εκατ. ευρώ σε 303.000 δικαιούχους από τις 13 Περιφέρειες για κοινωνική στήριξη

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προγραμματίζει να επενδύσει 400 εκατομμύρια ευρώ για την εφαρμογή των πρωτοβουλιών της Προτεραιότητας 6 του Προγράμματος “Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή” (2021-2027), με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά περίπου 303.000 ωφελούμενους κάθε μήνα, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυτοί οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν δωρεάν τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, οικιακά αναλώσιμα και σχολικά είδη σε τακτικά διαστήματα.

Η διαχείριση των δράσεων θα γίνει από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με την κατανομή του προϋπολογισμού των 400 εκατομμυρίων ευρώ να βασίζεται στον αριθμό των ωφελούμενων ανά περιφέρεια.

Μετά την πρόσφατη τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για πιο αποτελεσματική οργάνωση, οι Περιφέρειες έχουν τώρα τη δυνατότητα να προχωρήσουν στους απαιτούμενους διαγωνισμούς εντός των επόμενων δύο μηνών.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν περιορίζονται μόνο στη διανομή βασικών αγαθών, αλλά περιλαμβάνουν επίσης ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω συμβουλευτικών κέντρων, καθώς και προγράμματα ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης για ειδικές ομάδες όπως γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Περιλαμβάνονται επίσης προγράμματα για παιδιά, όπως κοινωνικά φροντιστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες, συμβουλές για υγιεινή διατροφή, καθώς και συμβουλευτική για τη διαχείριση οικογενειακών προϋπολογισμών.

Απάντηση

More from author

spot_img

Latest posts

Αυτοί είναι οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο τον Μάιο 2024

Ο Bernard Arnault, τιτάνας της βιομηχανίας πολυτελών αγαθών με επικεφαλής εταιρείες όπως η Louis Vuitton και η Christian Dior ανάμεσα σε δεκάδες άλλες που...

Johnson & Johnson: Συμφωνία Διακανονισμού 6,5 Δισεκατομμυρίων Δολαρίων για Αγωγές Προϊόντων Υψηλού Κινδύνου

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προτίθεται να καταβάλει 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει δεκάδες χιλιάδες αγωγές που συνδέονται με τα...

Aegean: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Aegean ανακοίνωσε ότι, κατόπιν της εκλογής του νέου δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του ορισμού των ανεξάρτητων μελών του, σύμφωνα με τις διατάξεις του...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Discover more from Greeco

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading