Δεν θα επιστρέψει ως CEO της OpenAI ο Sam Altman

Ο Sam Altman, ο οποίος βρισκόταν προηγουμένως στο τιμόνι της OpenAI, δεν θα αναλάβει ξανά τον ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος, όπως ανέφερε το The Information την Κυριακή, αποδίδοντας την είδηση στην ανακοίνωση του διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου Ilya Sutskever προς το προσωπικό.

Ο Emmett Shear, συνιδρυτής του Twitch, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την υπηρεσία streaming που ανήκει στην Amazon, αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

Η OpenAI δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημη δήλωση ως απάντηση στα ερωτήματα του Reuters.

Παρά τις προσπάθειες των στελεχών της εταιρείας να τον επαναφέρουν, ο Altman δεν θα επιστρέψει ως CEO, σύμφωνα με τον Sutskever, αν και δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένοι λόγοι. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τη δήλωση ανεξάρτητα.

Μετά την ανακοίνωση της προσωρινής διευθύνουσας συμβούλου Mira Murati ότι είχε προσκαλέσει τον Altman, τόσο ο Altman όσο και ο πρώην πρόεδρος της OpenAI Greg Brockman ήταν παρόντες στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο την Κυριακή, σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά του The Information.

Ο Altman συμμετέχει επί του παρόντος σε συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή επιστροφή στην OpenAI, εστιάζοντας στην ChatGPT και την ενίσχυση της διακυβέρνησης της εταιρείας. Σκέφτεται επίσης να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την κυριακάτικη αναφορά του Reuters.

Την Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να τερματίσει τη θέση του Altman, δημιουργώντας αναστάτωση στον κόσμο της τεχνολογίας. Ο Altman είναι μια εμβληματική φιγούρα που σχετίζεται με τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη.

Την Κυριακή, ο Altman μοιράστηκε μια εικόνα στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων X, που απεικόνιζε τον εαυτό του με ένα σήμα επισκέπτη της OpenAI, με λεζάντα ένα σχόλιο που υποδηλώνει ότι ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που το φορούσε.

Η ξαφνική αλλαγή στην ηγεσία προκάλεσε δυσαρέσκεια τόσο στους νυν όσο και στους πρώην εργαζόμενους της OpenAI και προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις σε μια επερχόμενη σημαντική πώληση μετοχών αξίας 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d