Η Google αρνείται τη χρήση δεδομένων ChatGPT για την εκπαίδευση του Bard

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν δείξει ανάμεικτες αντιδράσεις στο ChatGPT του OpenAI, με ορισμένες, όπως η Microsoft, να το αγκαλιάζουν γρήγορα, ενώ άλλες, όπως η Google, παίζουν το παιχνίδι της προϊστορίας. Η Google λάνσαρε πρόσφατα το Bard, το generative AI chatbot της, ως απάντηση στη δημοτικότητα του ChatGPT. Ωστόσο, έχουν προκύψει κατηγορίες που υποστηρίζουν ότι οι ερευνητές της Google χρησιμοποίησαν δεδομένα από την τεχνολογία της OpenAI χωρίς άδεια για την ανάπτυξη του Bard.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Bard, βασίζεται σε έναν συνδυασμό μοντέλων μηχανικής μάθησης και δεδομένων εκπαίδευσης. Στην περίπτωση του Bard, η Google χρησιμοποίησε το γλωσσικό μοντέλο για εφαρμογές διαλόγου (LaMDA) για να διαμορφώσει τη σύνταξη του chatbot. Παρόλο που υπάρχουν πολλές βιβλιοθήκες ανοικτού κώδικα διαθέσιμες για τους ερευνητές ΤΝ, φαίνεται ότι τα δεδομένα του δημόσιου τομέα δεν ήταν αρκετά για την Google.

Η The Information αναφέρει ότι η Google εκπαίδευσε το Bard χρησιμοποιώντας δεδομένα από απαντήσεις ChatGPT που μοιράστηκαν δημόσια μέσω του ShareGPT, ενός ιστότοπου για την ανταλλαγή απαντήσεων chatbot του OpenAI. Ο ερευνητής AI της Google, Jacob Devlin, αποχώρησε από την εταιρεία αφού προειδοποίησε τα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του CEO Sundar Pichai, ότι η χρήση δεδομένων ChatGPT θα παραβίαζε τους όρους χρήσης του OpenAI. Ο Devlin, ο οποίος εργάζεται τώρα για την OpenAI, ανησυχούσε επίσης ότι η πρόσβαση στα δεδομένα του ChatGPT θα μπορούσε να οδηγήσει την Bard να παράγει παρόμοιες απαντήσεις.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Google έδωσε εντολή στο τμήμα DeepMind να συνεργαστεί με την ομάδα Brain σε ένα νέο έργο γνωστό εσωτερικά ως Gemini. Η Google εξέδωσε δήλωση στο WinFuture, με την οποία αρνείται ότι η εκπαίδευση του Bard βασίστηκε σε δεδομένα από το ChatGPT, λέγοντας: “Το Bard δεν εκπαιδεύεται με δεδομένα από το ShareGPT ή το ChatGPT”.

Το Android Police επικοινώνησε με την Google για μια δήλωση, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Εξισορροπώντας τις ηθικές ανησυχίες και την πρόοδο, η Google εργάζεται επιμελώς για την ανάπτυξη του Bard σε ένα επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα. Το Business Insider ανέφερε προηγουμένως ότι ο Pichai ζήτησε από τους υπαλλήλους της Google να αφιερώσουν έως και τέσσερις ώρες από την ημέρα τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων με το Bard πριν από την κυκλοφορία του.

Προς το παρόν, δεν είναι βέβαιο αν τα δεδομένα του ChatGPT χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση του Bard πριν από την κυκλοφορία του ή αν το Bard λειτουργεί με βάση αυτή την εκπαίδευση. Σύμφωνα με τη δήλωση της Google, κανένα από τα δύο δεν ισχύει.

Διαβάστε επίσης – SEO: 5 τρόποι για να βγάλετε χρήματα

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: