Το Bing Chat A.I. της Microsoft σας επιτρέπει τώρα να κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας εικόνες

Η Microsoft παρουσίασε την Τρίτη μια σημαντική βελτίωση στο chatbot τεχνητής νοημοσύνης της: την οπτική αναζήτηση. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν ή να ανεβάσουν μια φωτογραφία στο Bing Chat και να ζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν, είτε χρησιμοποιούν την έκδοση desktop είτε τις εφαρμογές Bing.

“Το Bing μπορεί να κατανοήσει το πλαίσιο μιας εικόνας, να την αναλύσει και να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με αυτήν”, ανέφερε η Microsoft σε ανακοίνωσή της. “Είτε κάνετε διακοπές σε μια νέα πόλη και είστε περίεργοι για την αρχιτεκτονική ενός συγκεκριμένου κτιρίου, είτε βρίσκεστε στο σπίτι και αναζητάτε ιδέες για γεύμα με βάση το τι υπάρχει στο ψυγείο σας, μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα στο Bing Chat και να χρησιμοποιήσετε τον πλούτο γνώσεων του διαδικτύου για να δώσετε απαντήσεις”.

Αυτή η βελτίωση έρχεται εν μέσω ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως μεταξύ πρωτοπόρων chatbot όπως η Microsoft, η Google, η OpenAI και η Anthropic. Στην κούρσα για την ανάπτυξη της πιο εξελιγμένης γεννητικής ΤΝ, αυτοί οι τεχνολογικοί τιτάνες αναπτύσσουν ταχύτατα νέα χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, όχι μόνο με τους ανταγωνιστές των chatbot που βασίζονται σε κείμενο, αλλά και με εργαλεία ΤΝ που χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό εικόνες.

Παρά το γεγονός ότι η αναζήτηση εικόνων γίνεται συστατικό της εμπειρίας χρήστη για τα chatbots – μαζί με τις απαντήσεις που ενσωματώνουν εικόνες – φαίνεται ότι κανένα από τα κορυφαία chatbots που βασίζονται σε κείμενο δεν παράγει επί του παρόντος τις δικές του εικόνες, σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως οι Midjourney, Stable Diffusion και DALL-E 2. Ωστόσο, η Google έχει δηλώσει ότι αυτή η λειτουργία έρχεται σύντομα για το chatbot Bard.

Η κίνηση της Microsoft να εισαγάγει δυνατότητες εικόνας στο Bing Chat ακολουθεί την πρόσφατη παρουσίαση από τη Google μιας λειτουργίας αναζήτησης εικόνων για το AI chatbot της, το Bard. Χρησιμοποιώντας το Google Lens, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το Bard πληροφορίες σχετικά με μια ανεβασμένη εικόνα, να του ζητήσουν να δημιουργήσει μια λεζάντα ή απλά να βελτιώσουν τις απαντήσεις του chatbot, όπως για παράδειγμα να ζητήσουν προτάσεις εστιατορίων συνοδευόμενες από φωτογραφίες του εσωτερικού του εστιατορίου. Προς το παρόν, το ChatGPT της OpenAI δεν επιτρέπει το ανέβασμα φωτογραφιών, καθώς παραμένει εξ ολοκλήρου βασισμένο στο κείμενο, όπως και το chatbot της Anthropic, Claude 2.

Διαβάστε επίσης – Αυτοβελτίωση: 10 τρόποι για να την πετύχετε

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: