Arm: Φτάνει τα 54 δισ. δολάρια η αποτίμηση της εταιρείας

Η Arm, η γνωστή εταιρεία σχεδιασμού τσιπ που συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως η Apple και η Nvidia, όρισε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) στα 51 δολάρια ανά μετοχή. Λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη σειρά των περιορισμένων μονάδων μετοχών, η συνολική αγοραία αξία της Arm ξεπερνά τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτή την τιμή. Η εταιρεία ανακοίνωσε το σχέδιό της να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση την Πέμπτη με το σύμβολο “ARM”.

Η εταιρεία, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εισάγει στο Nasdaq τουλάχιστον 95,5 εκατομμύρια αμερικανικές αποθετήριες μετοχές. Η SoftBank, ο υφιστάμενος ιδιοκτήτης της Arm, θα διατηρήσει τον έλεγχο του 90% περίπου των μετοχών της εταιρείας.

Η τιμολόγηση της δημόσιας εγγραφής της Arm ευθυγραμμίζεται με το ανώτερο άκρο του αναμενόμενου εύρους 47-51 δολαρίων. Η οικονομική έκθεση της εταιρείας για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο δείχνει μικρή μείωση των εσόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 2,68 δισ. δολάρια. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη για το οικονομικό έτος 2023 παρουσίασαν μείωση 22%, πέφτοντας στα 524 εκατ. δολάρια.

Εκμεταλλευόμενη το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη, η Arm είναι έτοιμη να εισέλθει στον τομέα των τεχνολογικών IPO μετά από μια παύση που διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια, τοποθετώντας τον εαυτό της ως την πιο σημαντική τεχνολογική προσφορά της χρονιάς.

Στο πλαίσιο του κλάδου των τσιπ, η αποτίμηση της Arm ξεχωρίζει ως εξαιρετικά υψηλή, με τη Nvidia να αποτελεί τη μόνη συγκρίσιμη εξαίρεση. Στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια, ο λόγος τιμής προς κέρδη της Arm είναι περίπου 104, με βάση τα κέρδη του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Για λόγους προοπτικής, η Nvidia μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αποτίμηση 108 φορές τα κέρδη της, μετά από μια προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων κατά 170% για το προσεχές τρίμηνο, η οποία τροφοδοτείται κυρίως από τα τσιπ AI. Εν τω μεταξύ, το Invesco PHLX Semiconductor ETF, το οποίο μετρά την απόδοση των 30 κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών τσιπ, κατέχει λόγο τιμής προς κέρδη κοντά στο 25.

Αρκετοί από τους βασικούς συνεργάτες της Arm, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων όπως η Apple, η Google, η Nvidia, η Samsung, η AMD, η Intel και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, έχουν εκφράσει την πρόθεση να αγοράσουν μετοχές κατά τη διάρκεια αυτής της προσφοράς. Το εντυπωσιακό 99% των παγκόσμιων επεξεργαστών κινητών τηλεφώνων ενσωματώνει την τεχνολογία της Arm.

Διαβάστε επίσης – White-Label E-commerce: Τι είναι και ποια πλεονεκτήματα έχει

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: