Κωνσταντίνος Ράικος – Μία επιτυχημένη εταιρεία έχει ευτυχισμένους ανθρώπους

Ο Κωνσταντίνος Ράικος, ιδρυτής και CEO της KRS, μίλησε στην Καθημερινή, για τις βραβεύσεις της εταιρείας, τις καινοτόμες πρακτικές της αλλά και τη σημασία του εργασιακού πολιτισμού για μία εταιρεία.

Πως μία λογιστική εταιρεία κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο τόσα βραβεία αλλά να πετύχει τη σημαντικότερη διάκριση όλων; Την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων και των συνεργατών της;

Ο Κωνσταντίνος Ράικος στην Καθημερινή

«Το να εργάζεσαι κάπου και να μη νιώθεις καλά είναι πολύ σημαντικό. Σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με τον χρόνο που έχουμε σε αυτόν τον κόσμο και πώς τον αξιοποιούμε. Σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουμε το μεγαλείο της ζωής». Αν μια φράση συνοψίζει την κοσμοθεωρία του Κωνσταντίνου Ράικου, αυτή που τον οδήγησε μεταξύ άλλων να εφεύρει έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής του με άξονα την ικανοποίηση των εργαζομένων, είναι αυτή. Δεν έχουμε χρόνο για να μην περνάμε καλά. Κι αυτό αφορά και τον ίδιο.

Ήταν τέτοιες μέρες πέρυσι όταν η «Κ» είχε δημοσιεύσει ένα ρεπορτάζ για την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα –τον όμιλο λογιστικών υπηρεσιών KRS– η οποία εφάρμοζε εξάωρη εργασία, διατηρώντας τις αμοιβές οκταώρου. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είχε γίνει viral, όλοι ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον επιχειρηματία ο οποίος θεωρεί ότι μόνο η βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά τους.

Τα Δέκα βραβεία της KRS

Ένα χρόνο αργότερα, το στοίχημα φαίνεται ότι έχει κερδηθεί. Στις 14 Φεβρουαρίου, στην 3η διοργάνωση των Finance & Accounting Αwards, στην οποία βραβεύτηκαν οι πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες πρακτικές Λογιστικής και Οικονοµικής Διοίκησης, η KRS Group αναδείχθηκε σε Συμβουλευτική Εταιρεία της χρονιάς, συγκεντρώνοντας συνολικά δέκα βραβεία παραγωγικότητας.

«Η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί κατά 50%, αλλά το κυριότερο είναι ότι υπάρχουν χαρούμενοι άνθρωποι στην εταιρεία μας με όρεξη για ζωή και εξέλιξη!», λέει ο Κωνσταντίνος Ράικος στην «Κ».

Προσωπική ανάπτυξη

Αυτή ήταν η λογική πίσω από την πολιτική του εξάωρου: να εξασφαλιστούν δύο ώρες στη ζωή των εργαζομένων, τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιούν για την προσωπική τους ανάπτυξη. «Η προσωπική ανάπτυξη ενός εργαζομένου επηρεάζει το σύνολο της εταιρείας. Στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε πως οι εργαζόμενοι της εταιρείας διατηρούν μια ισορροπία στη ζωή τους. Είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους ευτυχισμένους», συνεχίζει ο ίδιος. Εντός του τελευταίου έτους έχουν υπάρξει και άλλες εξελίξεις. Πλέον προσφέρεται επίδομα γέννας σε άνδρες ή γυναίκες (ύψους 1.000 ευρώ), όπως και επίδομα σπουδών σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους (επίσης 1.000 ευρώ). 

Για να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, από την Καθημερινή, πάτα εδώ.

Διάβασε επίσης – Virtual Assistant Startup – Πως θα ξεκινήσεις – Greeco

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: