Από Οπαδός έγινε ο πιο επιτυχημένος Πρόεδρος του Συλλόγου της Santa Cruz

Ο Tiago Rech, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους, της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας της Santa Cruz, στη Βραζιλία. Η ιστορία του νεαρού προέδρου έγινε πρωτοσέλιδο, ενώ έως σήμερα, αναδημοσιεύεται στα social media από μεγάλα groups, με ποδοσφαιρικό και όχι μόνο περιεχόμενο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Desporto Universal (@desportouniversal)

Όντως πολλοί είναι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και κυρίως όσοι ακολουθούν κάποιο group σχετικά με το ποδόσφαιρο, οι οποίοι έχουν πιθανώς παρατηρήσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Η φωτογραφία απεικονίζει την ιστορία του νεαρού άνδρα, ο οποίος από απλώς fan της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας, όχι μόνο κατάφερε να γίνει πρόεδρος της, αλλά την οδήγησε και στην κατάκτηση κυπέλου.

Ο μοναχικός fan της Santa Cruz

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα, εκτός έδρας, της Santa Cruz εναντίον της Gremio, το 2012, Ο Tiago Rech, αθλητικός δημοσιογράφος, υπήρξε ο μοναδικός οπαδός της πρώτης, ο οποίος παρευρέθηκε και υποστήριξε πιστά την ομάδα του. Δυστυχώς για την Santa Cruz και τον ίδιο τον Tiago Rech, η αγαπημένη του ομάδα έχασε τον αγώνα, εκείνη την ημέρα, με το απογοητευτικό σκορ του 1 – 4.

Από fan σε υπεύθυνο τύπου της Santa Cruz

Έναν χρόνο αργότερα, τους τελευταίους μήνες του 2013, και ενώ εργαζόταν για το RBS, ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά studios στη Βραζιλία, ο Tiago Rech αποφάσισε πως ήταν η ώρα να στηρίξει περισσότερο την ομάδα, εργαζόμενος ως ο νέος υπεύθυνος τύπου της Santa Cruz. Το πάθος που είχε για τη συγκεκριμένη ομάδα, ο τότε 27χρονος, Rech άρχισε να φουντώνει ξανά, και ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία, πρότεινε στους συμβούλους του ποδοσφαιρικού club, να αρχίσουν να επενδύουν στην σταθερότητα της ομάδας, κάτι που έως τότε έλειπε, βρίσκοντας νέα ταλέντα και επενδύοντας σε παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα.

Πρόεδρος της Santa Cruz το 2013 – 2014

Το ίδιο έτος, λίγους μήνες μετά από τις συμβουλές του, ο Rech έλαβε επίσημη πρόσκληση, προκειμένου να συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της ομάδας. Ο ίδιος κέρδισε τις εκλογές, και ανέλαβε θητεία ενός ολόκληρου έτους, με στόχο να βοηθήσει την ομάδα να υλοποιήσει τις σημαντικές αλλαγές που ο ίδιος είχε προτείνει. Αν και δούλεψε εντατικά, βελτιώνοντας την ομάδα του, ο ίδιος δεν πήρε μέρος στις επόμενες εκλογές, αφού τελείωσε η θητεία του ως πρόεδρος του club.

Πρόεδρος της ομάδας το 2018

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η ομάδα της Cruz άρχισε να εμφανίζει ξανά πολλά προβλήματα στην οργάνωση και την επίδοση της στον αγωνιστικό χώρο. Αποκορύφωμα των παραπάνω προβλημάτων υπήρξε η πτώση της ομάδας στην τρίτη κατηγορία.

Ο Tiago Rech, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος με την πορεία της ομάδας του, την οποία είχε εργαστεί σκληρά για να βελτιώσει και να βοηθήσει, επέστρεψε ως πρόεδρος, στην ηλικία των 32 ετών, το 2018.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2020: “Ο σύλλογος είχε χρέη και εργαζόμασταν αργά για να τα αποπληρώσουμε. Το 2019, την πρώτη χρονιά που βρισκόμασταν στην Τρίτη κατηγορία, δημιουργήσαμε μια μέτρια ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες και παίκτες από την πόλη. Βοήθησε και το ταμείο! Τα επτά χρόνια που πέρασαν, από το 2013, ήταν πολύ άσχημα για τον σύλλογο. Πέσαμε δύο φορές. Ο σύλλογος βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση, αλλά τελικά καταφέραμε να αναγεννηθούμε”.

Κατάκτηση Κυπέλου για την Santa Cruz 2020

Ο Rech έζησε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής του, και πορείας του ως πρόεδρος, το 2020, στην ηλικία των 33 ετών, όταν η Santa Cruz κατέκτησε το κύπελο FGF (Gaúcha Football Federation). Κατακτώντας το συγκεκριμένο κύπελο, σήμαινε πως η Santa Cruz κέρδιζε επάξια τη θέση της, στο 2021 Brazil Cup, το κύπελο ανάμεσα σε 26 πολιτείες ολόκληρης της χώρας.

Santa Cruz – Η ιστορία της και η μάχη ενάντια στον ρατσισμό

Η Santa Cruz, ποδοσφαιρική ομάδα στην Βραζιλία, ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1913. Η ομάδα εδρεύει στην πόλη Santa Cruz do Sul, της πολιτείας του Rio Grande do Sul. Όπως ισχύει για πολλά από τα ποδοσφαιρικά club της Βραζιλίας, η ομάδα δεν έχει κάποιον επίσημο ιδιοκτήτη, ούτε μετόχους. Ο πρόεδρος της ομάδας ορίζεται μετά από εκλογές όποιος από τους υποψήφιους λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους.

Το παράδειγμα του Tiago Rech για όλους μας

Η ιστορία του Tiago Rech, αποτελεί αδιαμφησβήτητα έμπνευση για πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαιρικού  και όχι μόνο χώρου. Αν και η Santa Cruz παραμένει μια μικρή, και σε πολλούς άγνωστη ομάδα, για τον Rech, είναι πιο επιτυχημένη από ποτέ. Η ποδοσφαιρική ομάδα, την οποία αγάπησε και υποστήριξε από μικρός, αποτέλεσε έναν στόχο ζωής τον οποίο ο ίδιος κατάφερε να κατακτήσει.

Πιθανώς, λοιπόν, η ιστορία του Rech και της Santa Cruz να αποτελούν ένα παράδειγμα για όλους μας, ως προς τους στόχους και τα όνειρα μας. Όπως και ο ίδιος, οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν μια ομάδα, έχουν ένα χόμπι, κρύβουν ένα όνειρο. Πολλές φορές, η εκπλήρωση ενός ονείρου, αν και φαντάζει πολύ μακρινή, μπορεί να επιτευχθεί θέτοντας τους κατάλληλους στόχους. Όπως ακριβώς έκανε και ο Rech, ξεκινώντας από οπαδός, αναλαμβάνοντας τη θέση του υπεύθυνου τύπου, τελώντας προσωρινός πρόεδρος, και τελικά οδηγώντας την ομάδα του σε μια μεγάλη επιτυχία.

Παραδείγματα ποδοσφαιρικών ομάδων οι οποίες ελέγχονται από τους fans τους

Σίγουρα το συγκεκριμένο φαινόμενο, ελέγχου της ομάδας από fans, είναι πιο κοινό εντός Βραζιλίας. Παρόλα αυτά παραδείγματα μπορεί να συναντήσει κανείς και στην ευρωπαϊκή σκηνή. Συγκεκριμένα 3 μεγάλες ομάδες, έχουν διατηρήσει με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο καλές σχέσεις με τους οπαδούς τους, αλλά και την ανταγωνιστικότητα τους.

Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο αποτελεί μία από τις επιτυχημένες ομάδες, της οποίας η διαχείριση ανήκει εν μέρει στους οπαδούς της. Σίγουρα το budget της δεν είναι τόσο μεγάλο όσο εκείνο άλλων ομάδων όπως της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη ομάδα έχει αναδείξει αρκετά ταλέντα και γνωρίσει πολλές επιτυχίες όπως την κατάκτηση του Ισπανικού Super Cup, το 2021.

Μπαρτσελόνα

Μία από τις πιο δημοφιλείς και συνάμα επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες, είναι η Μπαρτσελόνα. Οι fans της ομάδας έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για τις εκλογές του προέδρου της ομάδας. Βέβαια, για να βάλει κάποιος υποψηφιότητα, προκειμένου να γίνει πρόεδρος πρέπει να καταβάλει το 10% του συνολικού budget της ομάδας.  

Μπάγερν Μονάχου

Ένας λόγος, για τον οποίο, η Μπάγερν Μονάχου είναι τόσο επιτυχημένη, είναι η εξαιρετική σχέση της με τους fan της. Μάλιστα, οι οπαδοί της ομάδας κατέχουν το 75% της συνολικής ψήφου, κάτι που θεωρείται αρκετά ριζοσπαστικό, ακόμα και για τα δεδομένα του γερμανικού ποδοσφαίρου.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

Optima Bank: Η IPO και ο στόχος των 150 εκατ. ευρώ

Η Optima Bank αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, με την είσοδο της στο χρηματιστήριο Αθηνών. Έτσι έως και σήμερα 29 Απριλίου, η διαδικασία της...

5 δοκιμασίες που σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι φορτωμένος με προκλήσεις και αβεβαιότητες, καθιστώντας τον ένα από τα πιο απαιτητικά και ανταποδοτικά ταξίδια που μπορεί κανείς να...

5 βιβλία πάνω στην επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι και η μάθηση από τις εμπειρίες και τις γνώσεις επιτυχημένων επιχειρηματιών μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητη πηγή. Είτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: