Γιατί θέλεις να δουλέψετε στην εταιρεία μας; : Πως θα απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Η ερώτηση της συνέντευξης “Γιατί θέλετε να δουλέψετε στην εταιρεία μας;” είναι μια κλασική αλλά και κρίσιμη ερώτηση. Είναι μια ευκαιρία για εσάς να αποδείξετε τον ενθουσιασμό σας για την εταιρεία και να ευθυγραμμίσετε τους στόχους σας με τους δικούς της. Η σύνταξη μιας πειστικής απάντησης σε αυτή την ερώτηση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να κερδίσετε τη θέση εργασίας. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στην τέχνη του να απαντάτε σε αυτή την ερώτηση με στοχαστικό και εντυπωσιακό τρόπο, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες για το τι πραγματικά αναζητούν οι εργοδότες στην απάντησή σας.

#1 Η έρευνα είναι το κλειδί

Το θεμέλιο της απάντησής σας έγκειται στην ενδελεχή έρευνα σχετικά με την εταιρεία. Ξεκινήστε εξερευνώντας τον ιστότοπο της εταιρείας, τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τυχόν πρόσφατα άρθρα ειδήσεων ή δελτία τύπου. Κατανοήστε την αποστολή, τις αξίες, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την κουλτούρα τους. Εντοπίστε τις μοναδικές πτυχές που σας βρίσκουν σύμφωνο και ευθυγραμμίζονται με τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες.

Όταν σας ρωτούν: “Γιατί θέλετε να δουλέψετε στην εταιρεία μας;”, η απάντησή σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τις γνώσεις σας για τον οργανισμό. Αναφέρετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες που ανακαλύψατε κατά τη διάρκεια της έρευνάς σας για να δείξετε το γνήσιο ενδιαφέρον σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε: “Με τράβηξε ιδιαίτερα η δέσμευση της εταιρείας σας για βιωσιμότητα, όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες σας για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα”.

#2 Ευθυγραμμίστε τις αξίες και τους στόχους σας

Οι εργοδότες δεν αναζητούν απλώς κάποιον που μπορεί να εκτελέσει καθήκοντα. Θέλουν κάποιον που θα ταιριάξει στην κουλτούρα της εταιρείας τους και θα συμβάλει στην επιτυχία της. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ευθυγραμμίσετε τις αξίες και τους επαγγελματικούς σας στόχους με εκείνους της εταιρείας.

Συζητήστε πώς οι αξίες σας ταιριάζουν με τις αξίες της εταιρείας. Για παράδειγμα, αν η εταιρεία εκτιμά την καινοτομία, θα μπορούσατε να πείτε: “Είμαι παθιασμένος με την καινοτομία, γι’ αυτό και είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να εργαστώ σε μια εταιρεία γνωστή για τις πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις της”.

Επιπλέον, μιλήστε για το πώς οι στόχοι της καριέρας σας ευθυγραμμίζονται με την αποστολή της εταιρείας. Εξηγήστε πως η εργασία στην εταιρεία θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε επαγγελματικά και πως οι δεξιότητες και οι φιλοδοξίες σας συμπληρώνουν τους στόχους της. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεστε απλώς για οποιαδήποτε θέση εργασίας, αλλά ότι έχετε επιλέξει ειδικά αυτή την εταιρεία ως εφαλτήριο στο ταξίδι της καριέρας σας.

#3 Επιδείξτε τον ενθουσιασμό σας

Οι εργοδότες εκτιμούν τους υποψηφίους που είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι με την ένταξή τους στην ομάδα τους. Ο ενθουσιασμός σας θα πρέπει να διαφαίνεται στην απάντησή σας. Χρησιμοποιήστε θετική γλώσσα και μεταδώστε την προθυμία σας να συμβάλλετε στην επιτυχία της εταιρείας.

Μπορείτε να εκφράσετε τον ενθουσιασμό σας λέγοντας κάτι σαν: “Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος με την προοπτική να εργαστώ στην εταιρεία σας. Όσο περισσότερο μαθαίνω για την κουλτούρα σας, τις αξίες σας και τα επιδραστικά έργα στα οποία συμμετέχετε, τόσο περισσότερο αισθάνομαι ότι εδώ ανήκω”.

#4 Επισημάνετε τις δεξιότητες και τις συνεισφορές σας

Ενώ είναι σημαντικό να μεταφέρετε τον ενθουσιασμό σας και την ευθυγράμμισή σας με τις αξίες της εταιρείας, μην ξεχνάτε να προβάλλετε τις δεξιότητες και τις συνεισφορές που μπορείτε να προσφέρετε. Συζητήστε πώς η εμπειρία, τα προσόντα και τα δυνατά σας σημεία σας καθιστούν πολύτιμη προσθήκη στην ομάδα τους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε: “Με το ιστορικό μου στο μάρκετινγκ και την εμπειρία μου στην ανάλυση δεδομένων, πιστεύω ότι μπορώ να σας βοηθήσω να οδηγήσετε τις εκστρατείες μάρκετινγκ σας σε νέα ύψη. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να εφαρμόσω τις δεξιότητές μου στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία σας”.εταιρεία

#5 Εξατομικεύστε την απάντησή σας

Αποφύγετε να δώσετε μια γενική απάντηση που θα μπορούσε να ισχύει για οποιαδήποτε εταιρεία. Αντ’ αυτού, εξατομικεύστε την απάντησή σας αναφερόμενοι σε συγκεκριμένες πτυχές της κουλτούρας, της αποστολής ή των πρόσφατων επιτευγμάτων της εταιρείας. Αναφέρετε τυχόν αλληλεπιδράσεις που είχατε με σημερινούς υπαλλήλους ή εκπροσώπους της εταιρείας που σας άφησαν θετική εντύπωση.

Αυτή η προσωπική πινελιά μπορεί να ξεχωρίσει την απάντησή σας και να δείξει ότι έχετε σκεφτεί καλά γιατί θέλετε να εργαστείτε στη συγκεκριμένη εταιρεία.

#6 Συνδεθείτε με τον αντίκτυπο της εταιρείας

Οι εταιρείες συχνά υπερηφανεύονται για τον αντίκτυπο που έχουν στον κλάδο τους, στην κοινότητα ή στον κόσμο γενικότερα. Δείξτε ότι κατανοείτε και εκτιμάτε την ευρύτερη σημασία της εταιρείας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε: “Με ελκύει η εταιρεία σας όχι μόνο λόγω της εντυπωσιακής ανάπτυξής της, αλλά και λόγω του θετικού αντίκτυπου που έχει στην τοπική κοινωνία μέσω των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών της. Ανυπομονώ να γίνω μέλος μιας ομάδας που δεν είναι μόνο επιτυχημένη αλλά και αφοσιωμένη στο να κάνει τη διαφορά”.

#7 Αποφύγετε τις αρνητικές δηλώσεις

Ενώ είναι εντάξει να εξηγήσετε τι αναζητάτε σε μια εταιρεία, αποφύγετε τις αρνητικές δηλώσεις για τους σημερινούς ή προηγούμενους εργοδότες σας. Επικεντρωθείτε στις θετικές πτυχές της εταιρείας στην οποία παίρνετε συνέντευξη και όχι στην κριτική άλλων.

#8 Να είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί

Η αυθεντικότητα είναι το κλειδί στην απάντησή σας. Μην κατασκευάζετε λόγους ή αξίες που δεν έχουν πραγματική απήχηση σε εσάς. Οι εργοδότες εκτιμούν την ειλικρίνεια, και αν οι πραγματικοί σας λόγοι ευθυγραμμίζονται με την εταιρεία, θα φανεί ως ειλικρινής.

Με λίγα λόγια

Η ερώτηση “Γιατί θέλετε να δουλέψετε στην εταιρεία μας;” είναι μια ευκαιρία για να λάμψετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας σας. Πραγματοποιώντας ενδελεχή έρευνα, ευθυγραμμίζοντας τις αξίες και τους στόχους σας, αναδεικνύοντας τον ενθουσιασμό και τις δεξιότητές σας, εξατομικεύοντας την απάντησή σας, συνδέοντας με τον αντίκτυπο της εταιρείας, αποφεύγοντας τον αρνητισμό και όντας αυθεντικός, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συναρπαστική και γνήσια απάντηση που θα καταδεικνύει το γνήσιο ενδιαφέρον σας και την καταλληλότητά σας για τον ρόλο. Να θυμάστε, η ερώτηση αυτή δεν αφορά μόνο το γιατί θέλετε τη θέση εργασίας, αλλά και το γιατί τη θέλετε στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Διάβασε επίσης – Το TikTok εισάγει αθόρυβα αποσπάσματα της Wikipedia στα αποτελέσματα αναζήτησης

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: