Η Softbank επενδύει στο AI

Καθώς ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης (AI) γίνεται όλο και πιο ενεργός, ο όμιλος SoftBank τοποθετείται ως μια δυνητικά αναπτυσσόμενη μετοχή AI.

Ο Masayoshi Son, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε την Τετάρτη ότι η SoftBank ετοιμάζεται να “αντεπιτεθεί”, αξιοποιώντας τη θυγατρική της Arm, μια εταιρεία που κάποτε προσπάθησε να αποκτήσει η Nvidia.

Η πρόσφατη άνοδος της τεχνολογίας AI έχει αναζωογονήσει την ηγεσία της SoftBank.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 37% από τον περασμένο μήνα, όταν η Nvidia Corporation, μια άλλη οντότητα που επωφελείται από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης και είναι πλέον μέλος του κλαμπ των τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προέβλεψε κέρδη ρεκόρ λόγω της υψηλής ζήτησης για τα εξελιγμένα τσιπ της, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Η θυγατρική της SoftBank, η βρετανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Arm, η οποία αγοράστηκε έναντι 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016, προβλέπεται επίσης να επωφεληθεί από την αυξημένη επένδυση στην υπολογιστική ισχύ. Η SoftBank έχει άμεσο ποσοστό 75% στην Arm, ενώ το Vision Fund κατέχει τις υπόλοιπες μετοχές.

Παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της Nvidia να εξαγοράσει την Arm πέρυσι, οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να έχουν επωφελείς σχέσεις στον κλάδο των τσιπ. Η Nvidia σκοπεύει να λανσάρει τα τσιπ διακομιστή Grace, που βασίζονται στην αρχιτεκτονική της Arm, αργότερα φέτος για να ανταγωνιστεί την Intel και την Advanced Micro Devices στην αγορά κεντρικών επεξεργαστών για κέντρα δεδομένων.

Η άνοδος της μετοχής της Nvidia έχει ωθήσει και άλλες μετοχές τσιπ, υποδηλώνοντας ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την επικείμενη δημόσια εγγραφή της Arm.

Η Jefferies, η οποία προώθησε πρόσφατα την SoftBank σε αγορά λόγω των διασυνδέσεων της με την τεχνητή νοημοσύνη, αύξησε την εκτίμησή της για την αποτίμηση της Arm από 40 δισ. δολάρια σε 60 δισ. δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρηματιστηριακή αξία της SoftBank είναι περίπου 72 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Το συνεχιζόμενο ράλι των μετοχών τεχνολογίας θα πρέπει επίσης να βοηθήσει το Vision Fund της SoftBank, το οποίο έχει αντιμετωπίσει ζημίες για αρκετά προηγούμενα τρίμηνα, όπως ανέφερε το Benzinga.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η επιθετική επενδυτική προσέγγιση του Son θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες, όπως πριν από δύο χρόνια, όταν η SoftBank επένδυσε σημαντικά σε startups σε υψηλές αποτιμήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Son ανέφερε νωρίτερα ότι είναι τακτικός χρήστης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.

Διαβάστε επίσης – Η Alibaba απέκτησε νέο CEO

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: