Βρεθήκαμε στο Open Coffee Athens #113

Την Παρασκευή στις 12 Μάϊου, στις 7μμ βρεθήκαμε στο Open Coffee Athens, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Το συγκεκριμένο Open Coffee αποτέλεσε την τελευταία συνάντηση των ελληνικών startup για τη φετινή σεζόν!

Το πλήθος ξεκίνησε να μαζεύετε ήδη από τις 6μμ ενώ σύντομα το αμφιθέατρο γέμισε με φοιτητές, ανθρώπους του επιχειρηματικού χώρου, επίδοξους startuppers αλλά και πλήθος που το ενδιέφεραν ιδιαίτερα οι νέες εξελίξεις του κόσμου των επιχειρήσεων.

Γνωρίσαμε την πορεία της Kineo

Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο founder και CEO της Kineo, Αδάμ Μαρκάκης. Ο Αδάμ Μαρκάκης μίλησε στο κοινό για την ενασχόληση του με τον κόσμο των startup, την ιδιαίτερη περίπτωση της Kineo, αλλά και τα προβλήματα που έπρεπε από πολύ νωρίς να αντιμετωπίσει η startup.

Ο Αδάμ Μαρκάκης έκανε μία αναδρομή από τα πρώτα βήματα της εταιρείας, μίλησε για τη σημασία μίας καλής ομάδας αλλά και για την πορεία της εταιρείας στον χώρο της μικροκινητικότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Kineo εξαγοράστηκε από την instacar.

open coffee athens/ kineo

Το μοναδική ταξίδι της Harbor Lab 

Αμέσως μετά από την παρουσίαση της Kineo, στη σκηνή ανέβηκε ένας ακόμα founder. Συγκεκριμένα ο CEO και founder της Harbor Lab, Αντώνης Μαλαξιανάκης, πήρε το λόγο και σύστησε στο κοινό την Harbor Lab, μία από τις πιο υποσχόμενες ελληνικές startups, η οποία έχει σηκώσει χρηματοδότηση η οποία αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πλέον απασχολεί 60 εργαζομένους.

Ο Αντώνης Μαλαξιανάκης αναφέρθηκε στην πορεία του και στην ενασχόληση του με την οικογενειακή επιχείρηση, την μητέρα του η οποία αποτελεί την κινητήρια δύναμη του, αλλά και την αγάπη του για τον χώρο του Maritime.

Η Harbor Lab εκσυγχρονίζει τις διαδικασίες ελλιμενισμού πλοίων, υποστηρίζοντας μερικές από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές στον κόσμο.

open coffee athens/harbor lab

Fireside Chat με τον ιδρυτή και CEO της Lenses.io

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Αντώνη Χαλκιόπουλο, και την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της Lenses.io, μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startup εταιρείες, η οποία εξαγοράστηκε από την γερμανική startup Celonis, της οποίας η αξία αγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές ελληνικής enterprise software startup μέχρι σήμερα!

Η εταιρεία δημιούργησε μία κορυφαία πλατφόρμα real time data streaming, άντλησε κεφαλαία 9 εκ δολαρίων, απέκτησε κορυφαίους εταιρικούς πελάτες παγκοσμίως!

Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος μοιράστηκε την πορεία, τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε, την σχέση με την ομάδα του αλλά και συμβουλές προς νέους startuppers, σε ένα πολύ ενδιαφέρον fireside chat με τον Πάνο Παπαδόπουλο, της Marathon Venture Capital.

open coffee athens/lenses.io

Το Networking

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και την απάντηση σε ερωτήσεις από το κοινό, ξεκίνησε η φάση του networking για το βράδυ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προσωπικά τους ομιλητές και τους διοργανωτές, να διασκεδάσουν παρέα με ένα ποτό, και να συναντήσουν ενδιαφέροντα άτομα από τον κόσμο των startups και των επιχειρήσεων.

Άλλωστε, το networking αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της επιχειρηματικότητας, και όπως λένε, μια ιδέα γίνεται ακόμη καλύτερη όταν την κοινοποιείς και λαμβάνεις την ανατροφοδότηση που χρειάζεται.

Ανανεώνουμε την πρόσκληση μας για το επόμενο συναρπαστικό ταξίδι του Open Coffee Athens.

open coffee athens

Μπορείτε να δείτε ολόκληρες τις ομιλίες εδώ:

Διαβάστε επίσης – Βρεθήκαμε στο Open Coffee Athens #112 – Food & AgTech 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

Optima Bank: Η IPO και ο στόχος των 150 εκατ. ευρώ

Η Optima Bank αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, με την είσοδο της στο χρηματιστήριο Αθηνών. Έτσι έως και σήμερα 29 Απριλίου, η διαδικασία της...

5 δοκιμασίες που σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι φορτωμένος με προκλήσεις και αβεβαιότητες, καθιστώντας τον ένα από τα πιο απαιτητικά και ανταποδοτικά ταξίδια που μπορεί κανείς να...

5 βιβλία πάνω στην επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι και η μάθηση από τις εμπειρίες και τις γνώσεις επιτυχημένων επιχειρηματιών μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητη πηγή. Είτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: