Όλο και περισσότεροι συγγραφείς μηνύουν την OpenAI για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Ομάδα Αμερικανών συγγραφέων, με προεξάρχοντα τον Michael Chabon, βραβευμένο με Πούλιτζερ, άσκησε νομική δράση κατά της OpenAI σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Υποστηρίζουν ότι η OpenAI, με την υποστήριξη της Microsoft, χρησιμοποίησε τα λογοτεχνικά τους έργα χωρίς τη συγκατάθεσή τους για να βελτιώσει το γνωστό chatbot με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ChatGPT.

Ο Michael Chabon, μαζί με τον θεατρικό συγγραφέα David Henry Hwang και συγγραφείς όπως οι Matthew Klam, Rachel Louise Snyder και Ayelet Waldman, ισχυρίζονται στην πρόσφατη αγωγή ότι η OpenAI χρησιμοποίησε μη εξουσιοδοτημένα αντίγραφα των συνθέσεών τους για να βελτιώσει την ικανότητα του ChatGPT να αλληλεπιδρά με τις προτροπές των χρηστών. Όταν ζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, η ομάδα του Chabon έστειλε τις ερωτήσεις στους νομικούς εκπροσώπους των συγγραφέων. Μέχρι στιγμής, ούτε οι δικηγόροι ούτε οι εκπρόσωποι της OpenAI έχουν παράσχει κάποιο σχόλιο.

Αυτή η πρόσφατη αγωγή σηματοδοτεί μία από τις πολλές παρόμοιες υποθέσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν καταθέσει συγγραφείς εναντίον της OpenAI, η οποία απολαμβάνει την υποστήριξη της Microsoft. Επιπλέον, άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Microsoft, η Meta Platforms και η Stability AI, έχουν αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις από κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων που τους κατηγορούν για παράνομη χρήση περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα για σκοπούς εκπαίδευσης AI. Εταιρείες όπως η OpenAI έχουν υπερασπιστεί τις ενέργειές τους υποδεικνύοντας ότι η χρήση διαδικτυακού περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα για την εκπαίδευση AI εμπίπτει στην ομπρέλα της δίκαιης χρήσης.

Νωρίτερα φέτος, το ChatGPT σημείωσε ρεκόρ, καθώς έγινε η ταχύτερη καταναλωτική εφαρμογή που κέρδισε δημοτικότητα, διαθέτοντας 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως μέχρι τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η θέση αυτή ξεπεράστηκε αργότερα από την εφαρμογή Threads της Meta.

Η πρόσφατη μήνυση από το Σαν Φρανσίσκο υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν λογοτεχνικά έργα όπως βιβλία, θεατρικά έργα και άρθρα στην τελειοποίηση του ChatGPT, δεδομένου ότι αποτελούν υποδειγματικά δείγματα ολοκληρωμένης, υψηλού επιπέδου γραφής.

Διαβάστε επίσης – Διαχείριση προσωπικού: 10 κοινές προκλήσεις

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: