Οι επενδυτές της Nike απορρίπτουν τη μισθολογική ισότητα

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσής της την Τρίτη, οι μέτοχοι της Nike, ηγέτιδας εταιρείας αθλητικών ενδυμάτων, καταψήφισαν δύο βασικές προτάσεις, σύμφωνα με την αρχική καταμέτρηση που μοιράστηκε η εταιρεία.

Η Arjuna Capital, μια εταιρεία παροχής επενδυτικών συμβουλών από τη Μασαχουσέτη, παρουσίασε την πρώτη πρόταση. Προέτρεψε τη Nike να είναι πιο διαφανής και να μοιραστεί ολοκληρωμένα στοιχεία σχετικά με τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών, γυναικών και εργαζομένων μειονοτήτων.

Η άλλη πρόταση, που παρουσιάστηκε από την Tulipshare, μια οργάνωση υπεράσπισης των μετόχων, ζήτησε από τη Nike να συντάξει μια ολοκληρωμένη έκθεση που θα αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο οι στρατηγικές της για την αλυσίδα εφοδιασμού ευθυγραμμίζονται με τους ανακοινωθέντες στόχους της σχετικά με την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ενώ οι προτάσεις χρειάζονται πάνω από τις μισές ψήφους των μετόχων για να εγκριθούν, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της Nike να τις εφαρμόσει. Τα οριστικά αποτελέσματα των ψηφοφοριών θα δημοσιοποιηθούν σε προσεχή κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η πρόταση της Arjuna σχετικά με τη δημοσιοποίηση της μισθολογικής ισοτιμίας απορρίπτεται από το 2021. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η εταιρεία συμβούλων πληρεξουσίων, Institutional Shareholder Services, ενέκρινε την πρόταση νωρίτερα τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι οι μέτοχοι την υποστηρίζουν.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: