Νέα Ζηλανδία: Απαγόρευσε το TikTok στις κυβερνητικές συσκευές

Το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας δεν θα επιτρέπει πλέον το TikTok σε καμία από τις συσκευές του λόγω των αυξανόμενων διεθνών ανησυχιών για την ασφάλεια σχετικά με την εφαρμογή.

Οι βουλευτές ειδοποιήθηκαν από την κοινοβουλευτική υπηρεσία ότι το TikTok θα απαγορευτεί μέχρι το τέλος του μήνα λόγω απαράδεκτων κινδύνων στο σημερινό κοινοβουλευτικό περιβάλλον.

Η απόφαση ελήφθη βάσει ανεξάρτητης ανάλυσης και συζητήσεων με συναδέλφους σε όλη την κυβέρνηση και διεθνώς. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί από σημαντικούς δυτικούς συμμάχους, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το TikTok, το οποίο ανήκει σε μια εταιρεία με έδρα το Πεκίνο, την ByteDance, έχει αποτελέσει αντικείμενο ανησυχιών για την ασφάλεια όσον αφορά την πρόσβαση και τη χειραγώγηση των δεδομένων και των αλγορίθμων των χρηστών από το κινεζικό κράτος.

Παρόλο που το TikTok έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς, οι τεταμένες σχέσεις με το Πεκίνο έχουν οδηγήσει αρκετές χώρες να εισαγάγουν απαγορεύσεις της εφαρμογής στις κοινοβουλευτικές συσκευές.

Η απαγόρευση της Νέας Ζηλανδίας δεν καλύπτει τα προσωπικά τηλέφωνα των βουλευτών, αλλά η εφαρμογή πρέπει να απεγκατασταθεί για να έχουν πρόσβαση σε οποιεσδήποτε εφαρμογές του κοινοβουλίου.

Ορισμένοι βουλευτές χρησιμοποιούν το TikTok για να δημοσιεύουν πολιτικά βίντεο και σχόλια, αλλά το κόμμα Act έχει λάβει προφυλάξεις ώστε να λειτουργεί ο λογαριασμός τους στο TikTok από ένα προσωπικό τηλέφωνο που δεν περιέχει κοινοβουλευτικές πληροφορίες.

Διάβασε επίσης – Πως θα κάνεις rank στην πρώτη σελίδα της Google

Ακολούθησε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

Optima Bank: Η IPO και ο στόχος των 150 εκατ. ευρώ

Η Optima Bank αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, με την είσοδο της στο χρηματιστήριο Αθηνών. Έτσι έως και σήμερα 29 Απριλίου, η διαδικασία της...

5 δοκιμασίες που σε κάνουν καλύτερο επιχειρηματία

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι φορτωμένος με προκλήσεις και αβεβαιότητες, καθιστώντας τον ένα από τα πιο απαιτητικά και ανταποδοτικά ταξίδια που μπορεί κανείς να...

5 βιβλία πάνω στην επιχειρηματικότητα

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο ταξίδι και η μάθηση από τις εμπειρίες και τις γνώσεις επιτυχημένων επιχειρηματιών μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητη πηγή. Είτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: