Microsoft TypeChat: Ένα εργαλείο για τη δημιουργία interfaces φυσικής γλώσσας με χρήση τύπων

Η Microsoft παρουσίασε τη βιβλιοθήκη TypeChat, η οποία έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τη δημιουργία διεπαφών φυσικής γλώσσας βασισμένων σε τύπους για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM). Φιλοξενείται ως έργο στο GitHub, το TypeChat στοχεύει στη σύνδεση APIs, σχημάτων εφαρμογών και φυσικής γλώσσας μέσω της TypeScript και της δημιουργικής AI. Έχει σχεδιαστεί για να αντλεί ασφαλείς ως προς τον τύπο, δομημένες απαντήσεις ΤΝ χρησιμοποιώντας τους ορισμούς τύπου της εφαρμογής.

Στις 20 Ιουλίου, ο Anders Hejlsberg, τεχνικός συνεργάτης της Microsoft, ο οποίος ηγείται της ομάδας ανάπτυξης της C# και της TypeScript, παρουσίασε το TypeChat. Το έργο είναι μια απάντηση στην πολύπλοκη πρόκληση της ανάπτυξης διεπαφών φυσικής γλώσσας για εφαρμογές που εξαρτώνται από περίπλοκα δέντρα αποφάσεων για την ερμηνεία της πρόθεσης του χρήστη και τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών για δράση.

Πριν από το TypeChat, η δημιουργία διεπαφών που λειτουργούσαν με φυσική γλώσσα ήταν συχνά ένα περίπλοκο έργο. Οι παραδοσιακές μέθοδοι βασίζονταν σε πολύπλοκα δέντρα αποφάσεων για την κατανόηση της πρόθεσης του χρήστη και τη συλλογή των δεδομένων που χρειάζονταν για την επεξεργασία. Με την έλευση των LLMs, έγινε ευκολότερο να αντιστοιχίσουμε την εισαγωγή φυσικής γλώσσας ενός χρήστη με την πρόθεσή του. Ωστόσο, αυτό έχει οδηγήσει σε νέες προκλήσεις, όπως η διασφάλιση της ακρίβειας της απάντησης του μοντέλου και η επιβολή περιορισμών ασφαλείας στην έξοδο. Παρόλο που αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν, η καμπύλη εκμάθησης για τη μηχανική των προτροπών είναι απότομη και οι προτροπές γίνονται πιο εύθραυστες καθώς αναπτύσσονται.

Οι προγραμματιστές του TypeChat διαβεβαιώνουν ότι το εργαλείο μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά τη μηχανική προτροπών με τη μηχανική σχημάτων. Οι προγραμματιστές μπορούν να ορίσουν τις προθέσεις για μια εφαρμογή φυσικής γλώσσας ως τύπους, που κυμαίνονται από απλά συστήματα όπως η επισήμανση συναισθημάτων έως πιο περίπλοκες κατηγορίες για ένα ηλεκτρονικό μουσικό κατάστημα.

Το TypeChat κατασκευάζει μια προτροπή για το LLM χρησιμοποιώντας τύπους που ορίζονται από τον προγραμματιστή, ελέγχοντάς την με το σχήμα. Εάν η επικύρωση αποτύχει, το γλωσσικό μοντέλο ερωτάται ξανά για να διορθώσει την έξοδο. Το TypeChat επανεξετάζει επίσης την κατάσταση για να βεβαιωθεί ότι ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες του χρήστη.

Η κυκλοφορία του TypeChat έρχεται σε μια εποχή που υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα LLM, ειδικά σε εφαρμογές όπως τα chatbots. Έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με την ενσωμάτωσή τους στις υπάρχουσες διεπαφές εφαρμογών, τη συμπλήρωση των συμβατικών UI με διεπαφές φυσικής γλώσσας ή τη χρήση AI για τη μετάφραση των αιτημάτων των χρηστών σε μορφή που μπορούν να χειριστούν οι εφαρμογές. Το TypeChat έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στο έργο ενθαρρύνονται να το κάνουν, αλλά οι περισσότερες συνεισφορές απαιτούν την υπογραφή μιας Συμφωνίας Άδειας Χρήσης Συνεργατών (CLA). Αυτό το νομικό έγγραφο διασφαλίζει ότι ο συνεισφέρων έχει την εξουσία να παραχωρήσει δικαιώματα χρήσης της συνεισφοράς. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο CLA ανοικτού κώδικα της Microsoft.

Όταν απαιτείται CLA, ένα αυτοματοποιημένο bot CLA θα ενημερώνει το pull request για να αναφέρει αυτή την απαίτηση, καθοδηγώντας τους συνεισφέροντες στα απαραίτητα βήματα. Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μόνο μία φορά για όλα τα αποθετήρια της Microsoft.

Διαβάστε επίσης – Το νέο μοντέλο AI της Google ελέγχει τα ρομπότ

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: