Η Microsoft ετοιμάζει τσιπ AI καθώς τα κόστη μηχανικής μάθησης αυξάνονται ραγδαία

Σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft εργάζεται κρυφά πάνω στα δικά της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων και να αποφευχθεί η δαπανηρή εξάρτηση από την Nvidia. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Microsoft αναπτύσσει τα τσιπ από το 2019, με ορισμένους υπαλλήλους της Microsoft και της OpenAI να έχουν ήδη πρόσβαση σε αυτά για να δοκιμάσουν πόσο καλά αποδίδουν με τα τελευταία μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το GPT-4.

Η Nvidia είναι σήμερα ο κορυφαίος προμηθευτής τσιπ διακομιστών AI, με τις εταιρείες να ανταγωνίζονται για την απόκτηση αυτών των τσιπ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το OpenAI θα χρειαστεί περισσότερες από 30.000 GPU A100 της Nvidia για την εμπορική διάθεση του ChatGPT. Οι πιο πρόσφατες GPU H100 της Nvidia πωλούνται για πάνω από 40.000 δολάρια στο eBay, γεγονός που υπογραμμίζει τη ζήτηση για τσιπ υψηλών προδιαγραφών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη λογισμικού AI.

Ενώ η Nvidia προσπαθεί να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερα τσιπ για να καλύψει τη ζήτηση, η Microsoft φέρεται να ψάχνει στο εσωτερικό της, ελπίζοντας να εξοικονομήσει χρήματα για την προώθηση της AI. Η Microsoft φέρεται να έχει επιταχύνει τις εργασίες της στο Project Athena, μια πρωτοβουλία για την κατασκευή των δικών της τσιπ AI. Αν και δεν είναι σαφές αν η Microsoft θα διαθέσει ποτέ αυτά τα τσιπ στους πελάτες της στο cloud Azure, η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει να διαθέσει ευρύτερα τα τσιπ AI της στο πλαίσιο της Microsoft και του OpenAI ήδη από το επόμενο έτος.

Η Microsoft φέρεται επίσης να έχει έναν οδικό χάρτη για τα τσιπ που περιλαμβάνει πολλές μελλοντικές γενιές. Τα εσωτερικά τσιπ AI της Microsoft δεν θεωρούνται άμεσος αντικαταστάτης των τσιπ της Nvidia, αλλά αυτές οι προσπάθειες θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το κόστος καθώς η Microsoft συνεχίζει να εφαρμόζει λειτουργίες με AI στο Bing, στις εφαρμογές του Office, στο GitHub και σε άλλες πλατφόρμες.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Microsoft εργάζεται επίσης πάνω στα δικά της τσιπ που βασίζονται σε ARM. Στα τέλη του 2020, το Bloomberg ανέφερε ότι η Microsoft διερευνούσε τον σχεδιασμό δικών της επεξεργαστών με βάση την ARM για διακομιστές και ενδεχομένως ακόμη και για μια μελλοντική συσκευή Surface. Αν και δεν έχουμε δει ακόμη να υλοποιούνται αυτά τα τσιπ ARM, η Microsoft έχει συνεργαστεί με την AMD και την Qualcomm για τη δημιουργία προσαρμοσμένων τσιπ για τις συσκευές Surface Laptop και Surface Pro X.

Διαβάστε επίσης – 5 λόγοι για τους οποίους το AI δεν θα κλέψει τη δουλειά σας

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: