Meta: Ξεκίνησε τον τελευταίο γύρο απολύσεων με επίκεντρο τους τεχνικούς υπαλλήλους

Τον Μάρτιο, η Meta ανακοίνωσε τον τελευταίο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας και την Τετάρτη, η εταιρεία άρχισε να απολύει υπαλλήλους σε τεχνικούς ρόλους.

Εργαζόμενοι με τεχνικές γνώσεις, όπως εμπειρία χρήστη, μηχανική λογισμικού, προγραμματισμός γραφικών και άλλοι ρόλοι, αποκάλυψαν στο LinkedIn ότι απολύθηκαν από τη Meta το πρωί της Τετάρτης. Εκπρόσωπος της Meta επιβεβαίωσε ότι οι απολύσεις είχαν ξεκινήσει.

Ένας εργαζόμενος που επηρεάστηκε από τις απολύσεις δήλωσε στο CNBC ότι επηρεάστηκαν επίσης οι ομάδες που αφορούν το προϊόν και ότι η Meta σχεδιάζει να περικόψει ρόλους που αφορούν τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, των νομικών και του ανθρώπινου δυναμικού, αρχής γενομένης από τον Μάιο. Μιλώντας ανώνυμα, ο εργαζόμενος ανέφερε ότι οι ομάδες τεχνολογίας που δεν επηρεάστηκαν από τις απολύσεις της Τετάρτης θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν περικοπές θέσεων εργασίας τον επόμενο μήνα.

Οι αναρτήσεις στο LinkedIn έδειξαν ότι αρκετοί προγραμματιστές gameplay, οι οποίοι εργάζονται σε προϊόντα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, απολύθηκαν επίσης. Ένας διευθυντής επιχειρηματικών προγραμμάτων του Facebook επιβεβαίωσε στο LinkedIn ότι ήταν μεταξύ αυτών που απολύθηκαν από τη Meta.

Λόγω της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων και της κατακόρυφης πτώσης της τιμής της μετοχής πέρυσι, η μητρική εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε τον πρώτο γύρο απολύσεων τον Νοέμβριο, επηρεάζοντας περίπου 11.000 εργαζόμενους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ ονόμασε το 2023 “έτος αποτελεσματικότητας” και προχώρησε σε επιπλέον 10.000 περικοπές θέσεων εργασίας τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα το κόστος αναδιάρθρωσης να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ, οι απολύσεις του Απριλίου είχαν στόχο τους τεχνικούς εργαζόμενους, ενώ οι περικοπές στις επιχειρηματικές ομάδες είχαν προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου.

Η Wall Street χαιρέτισε τις περικοπές, καθώς οι μετοχές της Meta έχουν αυξηθεί κατά 81% φέτος, αφού έχασαν περίπου τα δύο τρίτα της αξίας τους τον προηγούμενο χρόνο. Τα έσοδα μειώθηκαν για τρία συνεχόμενα τρίμηνα και οι αναλυτές προβλέπουν νέα τριμηνιαία μείωση των πωλήσεων όταν η Meta ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την επόμενη εβδομάδα. Η προηγούμενη καθοδήγηση της εταιρείας εκτιμούσε πωλήσεις μεταξύ 26 και 28,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπονοώντας ότι το σερί πτώσης των εσόδων θα μπορούσε να τερματιστεί εάν η Meta φτάσει στο ανώτερο άκρο του εύρους.

Ενώ η βασική δραστηριότητα της Meta αγωνίζεται εν μέσω της ύφεσης των διαδικτυακών διαφημίσεων, η εταιρεία επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο στην τεχνολογία metaverse, αντιπροσωπεύοντας ένα τεράστιο και ριψοκίνδυνο στοίχημα σε μια αναδυόμενη αγορά που δεν έχει ακόμη αποκτήσει ευρεία υιοθέτηση. Το περασμένο τρίμηνο, η μονάδα Reality Labs της Meta, υπεύθυνη για την ανάπτυξη metaverse, ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες ύψους 4,28 δισ. δολαρίων, με συνολικές ζημίες 13,72 δισ. δολαρίων για το 2022.

Διαβάστε επίσης – 5 λόγοι για τους οποίους το AI δεν θα κλέψει τη δουλειά σας

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: