Meta: Τέλος στο περιεχόμενο AI – «Ανθρωποκυνηγητό» με το νέο της αλγόριθμο

Ο αμερικανικός κολοσσός Meta θα αρχίσει να αναγνωρίζει στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται, όπως το Facebook, Instagram και Threads, τους ήχους, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) από τον Μάιο του 2024, εν μέσω της μάχης κατά της παραπληροφόρησης και σε ένα έτος πλούσιο σε εκλογικές διαδικασίες.

Όπως ανέφερε σήμερα η Μόνικα Μπίκερτ, αντιπρόεδρος που είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές περιεχομένου του ομίλου, μέσω μιας δημοσίευσης στο επίσημο μπλογκ, τα περιεχόμενα αυτά θα φέρουν την ετικέτα “Made with AI” σε ένα ευρύτερο φάσμα από ηχητικά αρχεία, βίντεο και φωτογραφίες σε σύγκριση με το παρελθόν.

Η πλατφόρμα θα τα επισημαίνει εάν αναγνωρίσει “δείκτες ποιότητας φωτογραφίας τεχνητής νοημοσύνης που συμφωνούν με τους κανόνες της βιομηχανίας” ή εάν “χρήστες αναφέρουν ότι δημοσιεύουν περιεχόμενο που έχει παραχθεί από την ΤΝ”, όπως επεσήμανε η Μπίκερτ.

Η Meta γενικότερα ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των περιεχομένων που έχουν τροποποιηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη, μετά από συστάσεις του εποπτικού της συμβουλίου, εκτιμώντας ότι “η διαφάνεια και το επιπλέον περιεχόμενο αποτελούν την καλύτερη προσέγγιση για τη διαχείριση των παραποιημένων περιεχομένων” για να μην περιορίζεται αδικαιολόγητα η ελευθερία της έκφρασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρεί πλέον προτιμότερο να προσθέτει “ετικέτες και πλαίσιο” σε τέτοια περιεχόμενα, αντί να τα αφαιρεί όπως έπραξε μέχρι πρότινος.

Εντούτοις, η Meta διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να αφαιρεί από τις πλατφόρμες της κάθε περιεχόμενο, είτε έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο είτε με τη βοήθεια της ΤΝ, το οποίο παραβιάζει τους κανόνες της που αφορούν την “παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία, τον εκφοβισμό, την παρενόχληση, τη βία” ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική της κοινότητας.

Απάντηση

More from author

spot_img

Latest posts

Αυτοί είναι οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο τον Μάιο 2024

Ο Bernard Arnault, τιτάνας της βιομηχανίας πολυτελών αγαθών με επικεφαλής εταιρείες όπως η Louis Vuitton και η Christian Dior ανάμεσα σε δεκάδες άλλες που...

Johnson & Johnson: Συμφωνία Διακανονισμού 6,5 Δισεκατομμυρίων Δολαρίων για Αγωγές Προϊόντων Υψηλού Κινδύνου

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προτίθεται να καταβάλει 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει δεκάδες χιλιάδες αγωγές που συνδέονται με τα...

Aegean: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Aegean ανακοίνωσε ότι, κατόπιν της εκλογής του νέου δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του ορισμού των ανεξάρτητων μελών του, σύμφωνα με τις διατάξεις του...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Discover more from Greeco

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading