Το LinkedIn απολύει 716 υπαλλήλους και αποχωρεί από την αγορά της Κίνας

Το LinkedIn, που ανήκει στη Microsoft, ανακοίνωσε την απόλυση 716 εργαζομένων καθώς αναδιαρθρώνει τον Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Οργανισμό του (GBO) και διακόπτει την εφαρμογή InCareer στην Κίνα.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος Ryan Roslansky εξήγησε ότι στόχος των απολύσεων είναι ο εξορθολογισμός των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Έγραψε: “Καθώς καθοδηγούμε την LinkedIn μέσα σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τροποποιούμε τη στρατηγική μας για το GBO και την Κίνα, με αποτέλεσμα τη μείωση των ρόλων για 716 υπαλλήλους”.

Ο Roslansky ενημέρωσε τους εργαζόμενους που επηρεάζονται άμεσα από την απόφαση ότι θα κληθούν σε συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας τους και έναν εκπρόσωπο του ΓΤΟ της εταιρείας.

Παρά το ρεκόρ δέσμευσης στην πλατφόρμα και την πρόοδο στη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τα μέλη και τους πελάτες, ο διευθύνων σύμβουλος αναγνώρισε αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών και βραδύτερη αύξηση των εσόδων. “Σε μια μεταβαλλόμενη αγορά, πρέπει να προσαρμόζουμε συνεχώς τη στρατηγική μας για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα”, δήλωσε.

Το LinkedIn σημείωσε ρεκόρ δέσμευσης το τρίμηνο Μαρτίου, με πάνω από 930 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως να χρησιμοποιούν το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο για δικτύωση, μάθηση, πωλήσεις και αναζήτηση εργασίας. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 8% κατά την ίδια περίοδο. Η Microsoft εξαγόρασε το LinkedIn το 2016 έναντι άνω των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το LinkedIn διακόπτει επίσης τη λειτουργία των ομάδων προϊόντων και μηχανικών στην Κίνα και μειώνει τις εταιρικές λειτουργίες, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρώσει τη στρατηγική της για την Κίνα στην παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα με προσλήψεις, μάρκετινγκ και εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Ο Roslansky δήλωσε: “Καθώς σχεδιάζουμε το οικονομικό έτος 24, αναμένουμε ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον θα παραμείνει δύσκολο. Θα προσαρμοστούμε όπως κάναμε φέτος και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τη φιλοδοξία που απαιτείται για την επίτευξη του οράματός μας και τον ρεαλισμό που απαιτείται για την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης”.

Διαβάστε επίσης – Ο Co-Founder της Apple ανησυχεί για το AI

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: