Η Amazon θα μειώσει “αρκετές εκατοντάδες” θέσεις εργασίας στην Alexa

Την Παρασκευή, η Amazon.com αποκάλυψε ότι μειώνει το εργατικό δυναμικό της στο τμήμα φωνητικής βοηθού Alexa λόγω της στρατηγικής στροφής προς τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη και των μεταβαλλόμενων επιχειρηματικών αναγκών.

Η αναδιάρθρωση επηρεάζει αρκετές εκατοντάδες υπαλλήλους της Alexa, όπως αναφέρεται σε εσωτερικό email. Μια εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς σχετικά με τη μείωση του εργατικού δυναμικού.

Ο Daniel Rausch, αντιπρόεδρος της Amazon για την Alexa και την Fire TV, γνωστοποίησε στο email: “Σύμφωνα με τις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες και τα συμφέροντα των πελατών μας, τα οποία περιλαμβάνουν αυξημένη εστίαση στη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη, ανακατανέμουμε ορισμένους από τους πόρους μας. Κατά συνέπεια, αυτό καθιστά αναγκαία τη διακοπή ορισμένων έργων”.

Αυτόν τον μήνα, η Amazon προχώρησε σε περικοπές σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων μουσικής και παιχνιδιών, καθώς και ορισμένων θέσεων ανθρώπινου δυναμικού.

Παρόλο που οι κύριες μειώσεις αφορούσαν την ομάδα συσκευών, επηρεάστηκε επίσης κάποιο προσωπικό που σχετίζεται με έργα Alexa σε άλλα τμήματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Η τάση της βιομηχανίας τείνει προς τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει τη δυνατότητα να παράγει σύνθετο κώδικα λογισμικού και λεπτομερείς απαντήσεις κειμένου από σύντομες εισόδους.

Η Alexa χρησιμεύει ως ψηφιακή βοηθός που διευκολύνει διάφορες εργασίες, όπως η ρύθμιση χρονοδιακοπτών, η διεξαγωγή αναζητήσεων, η αναπαραγωγή πολυμέσων και η διαχείριση έξυπνων οικιακών συσκευών.

Τον Σεπτέμβριο, το Reuters ανέφερε μια πτώση του ηθικού στο τμήμα συσκευών, λόγω των ανησυχιών για μια αντιληπτή ανούσια σειρά προϊόντων. Οι insiders ανέφεραν συγκεκριμένα ότι η Alexa, η οποία πλησιάζει στην επέτειο των δέκα χρόνων της, υστερεί στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης.

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d