Η Alphabet ανακοινώνει μείωση προσωπικού σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μειώνει το παγκόσμιο προσωπικό προσλήψεων, καθώς η εταιρεία περιορίζει τον ρυθμό προσλήψεων.

Αν και η κίνηση αυτή επηρεάζει αρκετές εκατοντάδες υπαλλήλους, δεν πρόκειται για ευρεία απόλυση. Το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας προσλήψεων θα παραμείνει άθικτο για να επικεντρωθεί σε ουσιαστικές προσλήψεις. Οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι θα λάβουν υποστήριξη για την εξεύρεση άλλων θέσεων τόσο εντός της Alphabet όσο και εκτός αυτής.

Μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών, η Alphabet είναι η πρώτη που ανακοινώνει απολύσεις αυτό το τρίμηνο. Αυτό έρχεται μετά από άλλους ηγέτες του κλάδου, όπως η Meta, η Microsoft και η Amazon, οι οποίοι μείωσαν σημαντικά το εργατικό δυναμικό τους νωρίτερα το 2023 λόγω της εξασθενημένης οικονομίας, σηματοδοτώντας το τέλος των ταχέων προσλήψεων που ήταν εμφανείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Νωρίτερα φέτος, τον Ιανουάριο, η Alphabet είχε επίσης μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 12.000 θέσεις, δηλαδή κατά 6%.

Σύμφωνα με την εταιρεία απασχόλησης Challenger, Gray & Christmas, οι απολύσεις σε όλες τις ΗΠΑ τον Αύγουστο σημείωσαν υπερτριπλάσια αύξηση σε σχέση με τον Ιούλιο και σχεδόν τετραπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση.

Έρευνα του Reuters μεταξύ οικονομολόγων ανέμενε ότι οι αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας θα αυξάνονταν κατά σχεδόν 8% την εβδομάδα που έληξε στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά από μείωση κατά 13.000 σε 216.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: