Η Google αποκαλύπτει νέες λειτουργίες για το Google Chat

Το Google Chat, που αρχικά είχε ως στόχο τη διευκόλυνση της εσωτερικής επικοινωνίας στις επιχειρήσεις, είναι πλέον προσβάσιμο και στους απλούς καταναλωτές. Υποστηρίζει τόσο την ατομική όσο και την ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων και ενσωματώνει επίσης μια λειτουργία που ονομάζεται “Spaces”, η οποία επιτρέπει την ανάθεση εργασιών και την κοινή χρήση αρχείων. Η εφαρμογή μπορεί να μεταφορτωθεί σε συσκευές Android και iOS μέσω του Google Play Store και του App Store, αντίστοιχα.

Ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών κατευθύνεται τώρα προς το Google Chat, με σημαντικότερο το ‘Smart Compose’. Αυτή η προσθήκη θα παρέχει στους χρήστες έξυπνες και βασισμένες στο πλαίσιο προτάσεις κατά τη σύνθεση ενός μηνύματος. Εάν βρείτε μια πρόταση χρήσιμη, απλά πατήστε το κουμπί καρτέλας για να την συμπεριλάβετε στο μήνυμά σας. Αυτή η λειτουργία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά για τους χρήστες του διαδικτύου. Επιπλέον, αν έχετε στείλει ποτέ ένα μήνυμα μόνο και μόνο για να παρατηρήσετε αμέσως ένα λάθος ή μια παράλειψη, το Google Chat προσφέρει τώρα μια λειτουργία επεξεργασίας μηνυμάτων. Πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα, πατήστε το εικονίδιο επεξεργασίας, κάντε τις αλλαγές σας και, στη συνέχεια, πατήστε “Ενημέρωση”.

Μια άλλη αξιοσημείωτη λειτουργία σας επιτρέπει να παραθέσετε ένα προηγούμενο μήνυμα στην απάντησή σας, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης σχετικά με το πλαίσιο. Απλώς επιλέξτε το μήνυμα που θέλετε να παραθέσετε και πατήστε το αντίστοιχο εικονίδιο. Επιπλέον, για να γνωρίζετε αν το μήνυμά σας έχει ληφθεί, ειδικά σε περίπτωση ασταθούς συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο, θα εισαχθούν στο Google Chat οι αποδείξεις ανάγνωσης. Με αυτό, μπορείτε να δείτε ποιος έλαβε το μήνυμά σας από την εμφάνιση των avatars τους κάτω από το μήνυμα που στείλατε.

Για να απλοποιήσετε την προσθήκη διευθύνσεων URL σε ένα μήνυμα, σύντομα θα είναι διαθέσιμο ένα εικονίδιο εισαγωγής συνδέσμου που θα σας επιτρέπει να δημιουργείτε υπερσυνδέσμους σε επιλεγμένο κείμενο. Αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες για τους χρήστες Android και διαδικτύου. Επιπλέον, το Google Chat εισάγει μια λειτουργία για να αποσυμφορήσετε το περιβάλλον εργασίας σας. Εάν έχετε πάνω από 10 ενεργές συνομιλίες ή χώρους, όσες δεν έχουν δει δραστηριότητα για μια εβδομάδα θα αποκρύπτονται μέχρι να εμφανιστεί ένα νέο μήνυμα. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά τα κρυμμένα θέματα πατώντας το κουμπί “Περισσότερα” κάτω από τη λίστα συνομιλιών σας.

Τέλος, το Google Chat σχεδιάζει να επιτρέψει στους χρήστες να προσθέσουν εφαρμογές στις προσωπικές τους συζητήσεις και χώρους τις επόμενες εβδομάδες. Η Google έχει αναφέρει μερικές εφαρμογές, όπως το Giphy για την προσθήκη GIFs, το Asana για την ανάθεση εργασιών και το Zapier για προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις.

Σε περίπτωση που δεν έχετε κατεβάσει ακόμη το Google Chat, μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή τόσο στο Google Play Store όσο και στο Apple App Store.

Διαβάστε επίσης – ETFs: Τι είναι και ποιες κατηγορίες υπάρχουν;

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d