Η Freedom Holding Corp. ολοκλήρωσε την έξοδό της από την ρωσική αγορά

Η Freedom Holding Corp. (FRHC), μητρική εταιρεία της Freedom Finance Europe, ολοκλήρωσε την αποχώρησή της από την ρωσική αγορά, καθώς με την πώληση των εκεί περιουσιακών στοιχείων της, διέκοψε όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Η συμφωνία για την πώληση της Freedom Finance Investment Company (IC) και της Freedom Finance Bank εγκρίθηκε από τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες πώλησης.

Ο Maxim Povalishin, ο οποίος κατείχε προηγουμένως τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της IC, αγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και των δύο εταιρειών. Στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2022, η Freedom Holding Corp. αγόρασε επίσης από την Freedom Finance IC μερίδιο 90,43% στην Freedom Finance JSC με έδρα το Καζακστάν, η οποία ανήκει πλέον πλήρως στη μητρική εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποχώρησης, όλες οι δραστηριότητες των νέων εταιρικών σχημάτων, λειτουργούν με νέους διακριτικούς τίτλους, καθιστώντας απολύτως σαφές το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αιτία για την απόφαση της Freedom Holding Corp. να διακόψει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, μεταβιβάζοντας όλα τα εγχώρια περιουσιακά στοιχεία της, ήταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως είχε δηλώσει πριν από περίπου ένα χρόνο ο επικεφαλής και ιδρυτής της εταιρείας Timur Turlov, ο οποίος παράλληλα είχε αποποιηθεί την ρωσική του υπηκοότητα.

Από την πρώτη ημέρα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η Freedom Finance Europe και ο Timur Turlov προσωπικά έχουν προσφέρει ενεργά ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, έχοντας δωρίσει συνολικά περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε ουκρανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ασθενοφόρων με συσκευές ανάνηψης, ιατρικού εξοπλισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης – Google Ads: Τι είναι και πως λειτουργεί; 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: