Το ChatGPT επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το ιστορικό συνομιλιών τους

Οι χρήστες του ChatGPT μπορούν τώρα να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το ιστορικό των συνομιλιών τους μέσα στο εργαλείο AI. Επισκεπτόμενοι τις ρυθμίσεις στην πλαϊνή μπάρα του ChatGPT, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια νέα επιλογή που εμποδίζει το chatbot να χρησιμοποιεί τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις για την εκπαίδευση του μοντέλου, όπως φαίνεται σε μια εικόνα που μοιράστηκε το OpenAI. Η εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Microsoft ανακοίνωσε αυτό το χαρακτηριστικό σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο την Τρίτη.

Η δυνατότητα απενεργοποίησης του ιστορικού συνομιλιών εισήχθη την ίδια ημέρα. Η OpenAI διευκρίνισε ότι όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργή, οι συνομιλίες των χρηστών δεν θα εμφανίζονται στην πλευρική γραμμή ιστορικού και τα μοντέλα AI δεν θα χρησιμοποιούν τις συνομιλίες για σκοπούς εκπαίδευσης. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει μια πιο απλή προσέγγιση διαχείρισης δεδομένων σε σύγκριση με την υπάρχουσα διαδικασία εξαίρεσης.

Η OpenAI δήλωσε ότι όταν το ιστορικό συνομιλιών είναι απενεργοποιημένο, οι νέες συνομιλίες θα διατηρούνται για 30 ημέρες και θα επανεξετάζονται μόνο εάν είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση της κατάχρησης πριν διαγραφούν οριστικά.

Οι χρήστες έχουν την ευελιξία να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν το ιστορικό συνομιλιών τους όποτε το επιθυμούν. Ταυτόχρονα, η OpenAI ανέφερε ότι αναπτύσσεται μια συνδρομή ChatGPT Business για επαγγελματίες που απαιτούν περισσότερο έλεγχο των δεδομένων και επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τελικούς χρήστες. Επιπλέον, είναι πλέον διαθέσιμη η δυνατότητα εξαγωγής αποθηκευμένων δεδομένων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το ChatGPT έγινε δημόσια προσβάσιμο στα τέλη του 2022 και έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα. Πρόσφατα, τράβηξε την προσοχή των ιταλικών αρχών όσον αφορά τους κανονισμούς προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Η αγορά των chatbot τεχνητής νοημοσύνης γνώρισε ανταγωνισμό, με την Google να παρουσιάζει τον Φεβρουάριο το πειραματικό της Bard. Αρχικά, μόνο οι “έμπιστοι δοκιμαστές” είχαν πρόσβαση στο Bard, αλλά έκτοτε η Google έχει επεκτείνει τη βάση χρηστών, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν την εμπειρία του chatbot.

Διαβάστε επίσης – AGI: Τι είναι η Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη;

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: