Ο Γιώργος Νιτσόπουλος μιλάει για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου, τις προκλήσεις και την εξέλιξη του κλάδου

Ο Γιώργος Νιτσόπουλος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, μιλάει στην ομάδα του greeco σχετικά με τις μεγαλύτερες προκλήσεις του επαγγέλματος και την εξέλιξη του χώρου τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα δίνει σημαντικές συμβουλές για όποιον θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του.

Ποια ήταν η αφορμή ώστε να ασχοληθείτε με αυτόν τον κλάδο;

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, αν όχι όλα, γίνονται μόνα τους αρκεί να είσαι στη ροή και δεκτικός. Έτσι έγινε και αυτό… Αν πούμε πως έκανα κάτι, πως κινητοποίησα την ροή, τότε θα έλεγα πως απλά δεν με γέμιζε πολύ η προηγούμενη εργασία που έκανα.                                                     

Ήμουν Ιατρικός επισκέπτης και ο μισθός μου ήταν τότε 700 ευρώ…

Ξυπνούσα 7.30 το πρωί, στις 8.00 ήμουν στο νοσοκομείο και στις 14.00 είχα τελειώσει την εργασία μου στα νοσοκομεία που κυρίως επισκεπτόμουν.

Επειδή είχα την δική μου μηχανή, παρόλο η εταιρία μου παρείχε δωρεάν αυτοκίνητο, ήμουν πολύ ευέλικτος.

Και έλεγα στον εαυτό μου, ωραία τα έχεις καταφέρει – εργάζεσαι 5-6 ώρες – σχετικά εύκολη εργασία – έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και βγάζεις λίγα χρήματα…κάτι λείπει στην εξίσωση. Πέρα από το οικονομικό έλειπε και το δημιουργικό. Δεν υπήρχε η παραγωγική πρόκληση της δημιουργικότητας.

Και έτσι ξεκίνησα παράλληλα με την πρωινή μου εργασία, να εργάζομαι τα απογεύματα σαν parttime ασφαλιστικός σύμβουλος. Κάπως έτσι, σε μια στιγμή, ξεκίνησε και το ταξίδι στον κόσμο των ασφαλειών που μου άλλαξε όλη τη ζωή.

Ποιες είναι μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δουλειάς σας;

Όταν ξεκίνησα το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου το 2009, δεν είχε και την καλύτερη φήμη. Εκείνη την περίοδο επίσης είχε κλείσει παράλληλα η ασφαλιστική εταιρία ΑΣΠΙΣ, όπου πολύς κόσμος είχε χάσει τα χρήματα του και κατ’ επέκταση είχε πληγεί και η αξιοπιστία του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Βέβαια σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν οι σωστοί και οι λάθος σε εισαγωγικά άνθρωποι, οι σωστές και οι λάθος επιλογές, όπως στα πάντα στη ζωή. Δεν σας το κρύβω ότι αυτή ακριβώς η συνειδητοποίηση αποτέλεσε για εμένα πολύ μεγάλη ευκαιρία για ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Εδώ ήταν και η πρόκληση.Απλά αναρωτήθηκα με αυτά που έβλεπα γύρω μου.  

Αν συνάδελφοί μου που εκδήλωναν όχι τόσο επαγγελματικές – ας πούμε συμπεριφορές, είχαν αρκετά καλά αποτελέσματα… τότε αν εγώ επέλεγα να λειτουργώ σωστά, επαγγελματικά, σα να απευθύνομαι σε κάθε ραντεβού στον εαυτό μου, τίθα κατάφερνα – πού θα έφτανα. Και έτσι άδραξα την ευκαιρία.

Εκείνη τη περίοδο επίσης η τύχη μου χαμογέλασε με πολλούς τρόπους διότι γνώρισα τον πρώτο μου Δάσκαλο, τον Γεώργιο Κασκάνη ( Επιθεωρητή της Εθνικής Ασφαλιστικής ), ο οποίος με ενέπνευσε για το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου με την φιλοσοφία και την έμπρακτη κυρίως στάση του.

Χαρακτηριστικά μας έλεγε: «Κύριοι, κοιτάξτε να κάνετε το καλύτερο για τον άνθρωπο που έχετε απέναντι σας και να μην σας απασχολεί τι χρήματα θα βάλετε στην τσέπη σας. Και να μην συνεργαστείτε εκείνη τη στιγμή, μόνο που θα έχετε αφήσει μια καλή εικόνα, να είστε σίγουροι αφενός πως όταν θα είναι έτοιμος εσάς θα καλέσει και αφετέρου, εάν κάποιος στον κύκλο του αναφέρει κάτι περί ασφαλειών εσάς θα προτείνει. Και το όφελος εδώ είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε συμβόλαιο καταφέρετε να κάνετε μαζί του, μια και έτσι διασφαλίζεται σταθερά η συνέχεια στο επάγγελμα μας.  

Ο ικανοποιημένος πελάτης είναι αυτός που θα σας φέρει και άλλους εν δυνάμει πελάτες», μας έλεγε.

Ταυτόχρονα μας μάθαινε περί ηθικής και πόσο σημαντικές είναι οι αρχές και οι αξίες σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας. Μας δίδαξε ποια είναι τα οφέλη να είμαστε πρώτα σωστοί ΚΥΡΙΩΣ σαν άνθρωποι και μετά σαν επαγγελματίες. 

Και τον ευχαριστώ για αυτό.

Έτσι κι αλλιώς, αν το σκεφτείτε, δεν μπορεί κάποιος να είναι σωστός επαγγελματίας και να μην είναι σωστός σαν άνθρωπος. Ο κανόνας λέει πως αν έχεις την τάση μιας συμπεριφοράς σε ένα πράγμα, την εκδηλώνεις και σε όλες τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής σου.

Η δεύτερη πρόκληση στον “ρόλο” του ασφαλιστικού συμβούλου, θα έλεγα ότι είναι πως πρόκειται για ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Το στοίχημα εδώ είναι να μην επηρεάζεσαι από την όποια συμπεριφορά του άλλου.

Βέβαια σε μεγάλο βαθμό αυτό προϋποθέτει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου (γνώθι σ’ αυτόν).

Μια φιλοσοφία ζωής που έχω υιοθετήσει και προσπαθώ να τη θυμάμαι σταθερά, είναι πως αν κάτι με ενοχλεί στον άλλον ( πχ μια λάθος συμπεριφορά που εκδηλώνεται ), εφόσον την αναγνωρίζω και με ενοχλεί, σημαίνει πως την έχωμε κάποιον τρόπο και εγώ. Για αυτό και με ενοχλεί.. Διαφορετικά, αν δεν με αφορούσε, δεν θα με ενοχλούσε. Τόσο απλά.

Κάτι καθρεφτίζεται μέσα μας και απλά έρχεται μια εξωτερική συμπεριφορά – μια εξωτερική συνθήκη- να μας το υποδείξει.

Αν το αφουγκραστούμε αυτό και το δούμε με μια βαθύτερη ματιά.. γίνεται ξεκάθαρο ότι είναι πολύ πιθανό να είναι έτσι.

Ποιους παράγοντες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα άτομα όταν επιλέγουν την κατάλληλη ασφάλιση για τον εαυτό τους ή την οικογένειά τους;

Θα ξεκινήσω απαντώντας σας λίγο διαφορετικά.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιλογή της κατάλληλης ασφάλισης, είναι η εμπιστοσύνη προς τον επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο που έχουν απέναντι τους και συνομιλούν. Και δεν το λέω αυτό διότι τυγχάνει να ασκώ το επάγγελμα αυτό. Θα αιτιολογήσω την άποψη μου αυτή.  

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία και σύνδεση σε όλα τα επίπεδα μεταξύ πελάτη και ασφαλιστικού συμβούλου.

Ιδίως αν λάβουμε υπόψιν, πως ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος κατά μία έννοια τους “παντρεύεται” τους πελάτες του. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ρέει εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας υπενθυμίσωέναν βασικό κανόνα στον χώρο των πωλήσεων:κάθε πελάτης αποφασίζει κατά 10% με βάση ποια είναι η εκάστοτε εταιρεία – κατά 10% με  βάση το  προϊόν και τέλος επιλέγει κατά 80% με βάση την σχέση του και το πώς νιώθει με τον άνθρωπο που έχει απέναντι του κατά τη διαδικασία της πώλησης. Με την εμπειρία που βιώνει.

Άρα αν γίνει η σωστή επιλογή ασφαλιστικού συμβούλου, τα υπόλοιπα είναι εύκολα, κατά την προσωπική μου γνώμη.

Πώς βοηθάτε τους πελάτες σας να προσδιορίσουν το κατάλληλο ποσό κάλυψης για τις ανάγκες τους;

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου, είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο που έχει απέναντι του, να ανακαλύψει μέσα από τη συζήτηση τους – τις τυχόν ανάγκες που υπάρχουν και μαζί να βρουν ένα τρόπο να τις καλύψουν. 

Το επόμενο βήμα είναι η ιεράρχηση των αναγκών αυτών και η  εξεύρεση λύσεων, επιλέγοντας το εξατομικευμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Μεβάση φυσικά την οικονομική δυνατότητα του ανθρώπου που έχουμε απέναντι μας.

Με αυτή ακριβώς τη βάση, το «πορτοφόλι» του πελάτη, γίνεται η τελική επιλογή του προγράμματος. Και μάλιστα επειδή είναι κάτι, στο οποίο επενδύει τα χρήματά του για πολλά χρόνια, το σημαντικό είναι η επιλογή του ύψους των χρημάτων αυτών να μπορεί να καλυφθεί με άνεση. Να δίνονται τα χρήματα αυτά εύκολα – χωρίς καμία πίεση.

Και αν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξουν οι οικονομικές συνθήκες στο μέλλον, απλά προσαρμόζουμε το πρόγραμμα είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω ,ανάλογα με τα νέα δεδομένα.   

Μπορείτε να εξηγήσετε τη διαφορά της ομαδικής από την ατομική ασφάλιση ζωής;

Κατά την προσωπική μου γνώμη πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές συνθήκες. 

Οι ομαδικές ασφαλίσεις γίνονται κυρίως από τις εταιρείες, γιατί πέρα από τα άμεσα οφέλη που έχουν οι εργαζόμενοι υπάρχουν φορολογικά κίνητρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι πως συνήθως τα όρια κάλυψης είναι χαμηλά.

Τα ατομικά ασφαλιστήρια – συμβόλαια από την άλλη, έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Τα όρια κάλυψης είναι πολύ πιο υψηλά.

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να προχωρήσουν σε κάποιο ατομικό ασφαλιστικό πρόγραμμα είναι πολύ πιο συνειδητοί. Μετά από συζήτηση και διερεύνηση των αναγκών τους, οι ίδιοι αποφασίζουν να δώσουν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν. Αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. 

Οι δε ασφαλιστικοί σύμβουλοι απλά τους βοηθούν – λόγω της εμπειρίας τους – να διερευνήσουν καταστάσεις που μόνοι τους οι πελάτες ίσως να μην τις είχαν σκεφτεί και μαζί να σχεδιάσουν – θα μπορούσαμε να πούμε – το «taylor madeκοστούμι προστασίας» τους για τις διάφορες προκλήσεις της ζωής που ίσως κληθούν στο μέλλον να αντιμετωπίσουν.

Ποιες είναι ορισμένες συνήθεις παρανοήσεις σχετικά με την ασφάλιση που συναντάτε στους πελάτες σας;

Συνήθως υπάρχει παρανόηση σε αυτά που έχουν ειπωθεί προφορικά και συμφωνηθεί κατά το τελικό ραντεβού και σε αυτά που νομίζει ο πελάτης πως ισχύουν στο συμβόλαιο του.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ψυχική υγεία όλων των εμπλεκόμενων μερών, να είναι τα συμφωνηθέντα γραπτά και ο πελάτης να μπορεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή να ανατρέξει στο συμβόλαιο του και στους όρους που αυτό εμπεριέχει.

Επίσης θα σας πως τι λέω στους πελάτες μου πχ στον κλάδο των νοσοκομειακών προγραμμάτων… 

«Επειδή πολλά από αυτά που συζητάμε τώρα σε μια εβδομάδα θα θυμάστε τα μισά και στο τέλος του μήνα δεν θα θυμάστε σχεδόν τίποτα, παρακαλώ πολύ αν σας συμβεί κάτι απλά καλέστε με. Μην ενεργήσετε μόνος σας – γι’ αυτό έχετε εμένα για να σας καθοδηγήσω. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα εκ των προτέρων για εσάς – δεν θα μπορώ όμως να κάνω και πολλά αφότου μπείτεστο νοσοκομείο».    

 Αυτοί που είναι λίγο παραπάνω ισχυρογνώμονεςσαν άνθρωποι και κατ’ επέκταση σαν πελάτες,περνούν λίγο δύσκολα στην αρχή… εν τέλει όμωςεπιλέγουν τον εύκολο δρόμο και με καλούν πριν κάνουν κάποια κίνηση.

Οφείλω βέβαια να πω, ότι πλέον οι πελάτες στις μέρες μας είναι πιο εξοικειωμένοι και συνεργάσιμοι και δεν υπάρχουν πολλές παρανοήσεις. Συνήθως αυτή η συμπεριφορά υπάρχει από ανθρώπους λίγο μεγαλύτερης ηλικίας θα έλεγα.

Τέλος, να προσθέσω πως δεν υπάρχουν ψιλάγράμματα στα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Απλά υπάρχουν γράμματα που δεν διαβάζονται και δεν επικοινωνούνται κατά την παράδοση του συμβολαίου στους πελάτες. Και θεωρώ στο κομμάτι αυτό μεγαλύτερη ευθύνη έχουμε εμείς οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι.

Πώς έχει εξελιχθεί ο ασφαλιστικός κλάδος με την πάροδο των ετών, ιδίως με την άνοδο των ψηφιακών τεχνολογιών και των διαδικτυακών πλατφόρμων;

Υπάρχει αναμφισβήτητα εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό σε πολλούς τομείς της κοινωνίας λόγω της τεχνολογίας, έτσι και στον ασφαλιστικό κλάδο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της για ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφορία.

Αλλά για μένα το μεγαλύτερο όφελος είναι η βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση των φυσικών πόρων του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση τόνων χαρτιού.

Τώρα όσον αφορά τις διαδικτυακές πλατφόρμες που λειτουργούν καμία δεκαετία τώρα , επειδή είμαστε παραδοσιακή χώρα , η ζωή έχει αποδείξει πως οι ελάχιστα επηρέασαν ή μπορούν να επηρεάσουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, μια και προς το παρόν δεν μπορούν  να υποκαταστήσουν το δέσιμο – τη σύνδεση με τον πελάτη που αποτελεί ακρογωνιαίος λίθος και προϋπόθεση όπως σας ανέφερα και παραπάνω.

Ποιο κλάδο ασφάλισης θεωρείτε πιο σημαντικό για το σύνολο της κοινωνίας.

Με διαφορά θα έλεγα πως ο πιο σημαντικός κλάδος για το κοινωνικό σύνολο είναι ο κλάδος της Υγείας. Τα νοσοκομειακά προγράμματα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία έρχονται να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια περίθαλψη στον χώρο της υγείας.

Στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα το όλο ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί κάποιος να αντιμετωπιστεί με βάσεις αξιοπρέπειας και σεβασμού ως προς το θέμα υγείας 7 που αντιμετωπίζει.

Κατά την προσωπική μου γνώμη αυτό το εξασφαλίζεις κανείς – τουλάχιστον στην χώρα μας με τα σημερινά δεδομένα – με ένα ιδιωτικό νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας. Εσύ επιλέγεις σε ποιο νοσοκομείο ανά την υφήλιο θέλεις να πας – ποιος γιατρός θα θέλεις να είναι δίπλα σου.

Στο οικονομικό κομμάτι έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή μια επιταγή μεγάλης αξίας για να την χρησιμοποιήσεις σε ό,τι παρουσιαστεί στην υγεία σου. 

Και επίσης να γνωρίζετε πως στα σοβαρά ζητήματα υγείας – επειδή τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης είναι τα ίδια σε παγκόσμιο επίπεδο – το κατά πόσο η θεραπεία είναι αποτελεσματική,εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον και την ψυχολογική κατάσταση του ασθενή. Η ψυχολογία είναι το παν.

Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι σε ένα υπόγειο με υγρασία, μούχλα, με χτεσινό φαγητό και με δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, μαζί με άλλους τέσσερις στο θάλαμο. Να μην υπάρχει κατά βάση καθημερινή φροντίδα από το ιατρικό προσωπικό λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.                                                                                               Και άλλο να είσαι στο ρετιρέ στα καθαρά σου σεντόνια, σε ένα καθαρό περιβάλλον και συμβολικά να πω, με παράθυρο με θέα στονΛυκαβηττό. Με το σωστό φαγητό που θα συντελέσει στην θεραπεία και την ανάκαμψη της υγείας σου. Καθημερινά να υπάρχει συνεχήςέγνοια και παρακολούθηση. Στην δεύτερη περίπτωση, ενώ ο κοινός παρονομαστής είναι ότιείσαι ασθενής, πιστέψτε με βιώνεις εντελώς διαφορετικά την όλη κατάσταση.

Όπως ακριβώς σας περιγράφω παραπάνω, χωρίς καμία υπερβολή, είναι η κατάσταση μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων σήμερα.Μια βόλτα απλά στον Ευαγγελισμό ή στο Λαϊκό θα σας πείσει…

Μπορείτε να μοιραστείτε μια ιστορία όπου είχατε σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή ενός πελάτη μέσω της εργασίας σας ως ασφαλιστής;

Εξαιρετική ερώτηση αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει –τουλάχιστον από τη δική μου 13χρονη βιωματική εμπειρία – μια εξίσου συναρπαστική απάντηση με μια ωραία ιστορία από πίσω.

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι ξέρετε, είναι στην πρώτη γραμμή όταν προκύψει η δυσκολία – όπως λένε και οι όροι των νοσοκομειακών προγραμμάτων – καλύπτουμε τον εκάστοτε πελάτη σε ό,τι συμβεί στην υγεία του εξαιτίας κάποιου απρόοπτου γεγονός.

Εμάς πρώτα καλούν οι πελάτες για να τους καθησυχάσουμε και εκεί είναι που χρειάζεται να νιώσουν ασφάλεια και υποστήριξη… ώστε να ξεπεράσουμε μαζί ό,τι είναι να αντιμετωπίσουν.

Και αυτή είναι η βασική διαφορά μεταξύ των ασφαλιστών «παλαιάς γενιάς » με την κακή φήμη ότι εστίαζαν με πολλούς τρόπους στο να κλείσουν ένα συμβόλαιο και μετά δεν ήταν κοντά στον πελάτη, με τους ασφαλιστικούς συμβούλους της νέα γενιάς, όπου η εργασία μας στην ουσία ξεκινάει αφού πέσουν οι υπογραφές και κλείσει η συμφωνία. Και φυσικά όχι γιατί οι συνάδελφοι της δεύτερης κατηγορίας είναι καλύτεροι άνθρωποι – ίσως πιο ευφυείς θα μπορούσα να πω.

Η Α-ΦΘΟΝΙΑ (ετυμολογική προσέγγίση) έρχεται όταν φεύγει ο φθόνος από τη ζωή του ανθρώπου – δηλ. με απλά λόγια όταν τα έχεις καλά με τον κάθε άνθρωπο που συναναστρέφεσαι. Άρα, όπως βλέπετε, μόνο όφελος υπάρχει στο να είναι κάποιος σωστός – έντιμος – ειλικρινής με τους γύρω του και σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του.

Πώς διατηρείτε τις σχέσεις με τους πελάτες σας και διασφαλίζετε ότι θα λαμβάνουν συνεχή υποστήριξη και εξυπηρέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής των συμβολαίων τους;

Κοιτάξτε, σε αντίθεση με τις ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν με την ποσότητα – εγώ λειτουργώ ή τουλάχιστον προσπαθώ να λειτουργώ-με βάση την ποιότητα.               

Και από ό,τι έχει αποδείξει η ζωή, αυτή είναι που στην ουσία επικρατεί και υποστηρίζει στο τέλος την συνέχεια των πραγμάτων. 

Προσπαθώ να είμαι ποιοτικά και ουσιαστικά δίπλα στους πελάτες μου.

Το να είσαι ουσιαστικά δίπλα στον πελάτη, για μένα, απλά σημαίνει πως όταν αυτός σε καλέσει και χρειάζεται τη βοήθεια – συμβουλή σου, χρειάζεται να είσαι πραγματικά εκεί για αυτόν 100%  – να κάνεις το καλύτερο από την πλευρά σου, να ξεχάσεις τα τυχόν δικά σου ζητήματα και να αφοσιωθείς στο ζήτημα που έχει εμφανιστεί.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να του λες πάντα την αλήθεια – έστω και αν μερικές φορές αυτό που θα του πεις δεν θα του αρέσει. Στο τελευταίο αυτόσημείο είναι που δοκιμάζετε η σχέση πελάτη και ασφαλιστικού συμβούλου. Διαχωρίζεται η ΉΡΑ από το στάρι, θα μπορούσαμε να πούμε.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που επιθυμεί να γίνει ασφαλιστικός σύμβουλος;

Δεν θα είμαι αντικειμενικός αλλά θα προσπαθήσω.Τουλάχιστον είμαι ειλικρινής. Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι ένα από τα ωραιότερα επαγγέλματα στον κόσμο.

Είσαι ελεύθερος σε πολλά επίπεδα.

Εργάζεσαι όσο θέλεις – ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες και όπου θέλεις – σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. 

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τις οικονομικές απολαβές, μιας και το επάγγελμα αυτό λειτουργεί με το σύστημα των προμηθειών.

Είναι από τα λίγα επαγγέλματα που υπάρχουν επαναλαμβανόμενες προμήθειες. Εφόσον ο πελάτης είναι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που λαμβάνει και συνεχίζει να πληρώνει το συμβόλαιο του, ο ασφαλιστικός σύμβουλος συνεχίζει να αμοίβεται.

Είναι ένα επάγγελμα – σύμφωνα με τη δική μου οπτική – που γνωρίζεις απλά ανθρώπους, πίνεις έναν καφέ μαζί τους – και σε μία δύσκολη στιγμή είσαι δίπλα τους για να τους βοηθήσεις. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ…

Και ταυτόχρονα εξελίσσεσαι μέσα από αυτό το επάγγελμα – γίνεσαι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα (μέσα από τους καθρέφτες που παραπάνω περιγράψαμε – μέσα από την τρίβη με τον άνθρωπο).

Βέβαια ταυτόχρονα είναι κατά πολλούς ένα αρκετά δύσκολο επάγγελμα, διότι έχει την εξής ιδιαιτερότητα: και σε διαλέγει και το διαλέγεις.

Χρειάζεται θεωρώ μια 3ετία για να δει κάποιος αν τελικά έχει κάνει τη σωστή επιλογή ή όχι.Απαιτεί επίσης να έχεις κατακτήσει σε μεγάλο βαθμό την αρετή της αυτοπειθαρχίας. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν επιλέξει κάποιος να το κάνει λόγω των υψηλών αποδοχών που μπορεί να έχει, με μαθηματική ακρίβεια θα βρεθεί σε σύντομα χρονικό διάστημα εκτός ασφαλιστικής αγορά,ς διαβάζοντας τις στήλες της χρυσής ευκαιρίας για αναζήτηση νέας εργασίας.

Είναι ένα ελεύθερο επάγγελμα για ελεύθερους ανθρώπους.  

Διαβάστε επίσης – Το Instagram επιτρέπει επιτέλους στους χρήστες να κατεβάζουν δημόσια Reels

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d