Τρία κόλπα μάρκετινγκ για την ενίσχυση της επιχείρησης σας

Τρία κόλπα μάρκετινγκ για την ενίσχυση της επιχειρηματικής ανάπτυξης!

Οι επιχειρήσεις αναζητούν συνεχώς καινοτόμους τρόπους για να ξεχωρίζουν και να προσελκύουν πελάτες. Το αποτελεσματικό μάρκετινγκ είναι ο άξονας που μπορεί να ενισχύσει την προβολή μιας μάρκας, να δεσμεύσει πιθανούς πελάτες και να αυξήσει τις πωλήσεις. Ας εξερευνήσουμε τρία ισχυρά κόλπα μάρκετινγκ που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχείρησης:

Αξιοποιήστε το περιεχόμενο που παράγεται από χρήστες (UGC)

Γιατί λειτουργεί

Οι άνθρωποι εμπιστεύονται τις αξιολογήσεις και τις μαρτυρίες των ομοτίμων τους περισσότερο από τις διαφημίσεις της μάρκας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μελέτη της BrightLocal, το 91% των καταναλωτών ηλικίας 18-34 ετών εμπιστεύονται τις διαδικτυακές κριτικές όσο και τις προσωπικές συστάσεις.

Πώς να το εφαρμόσετε

Ενθαρρύνετε τους πελάτες να μοιράζονται φωτογραφίες, κριτικές ή βίντεο με τη χρήση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Διοργανώστε διαγωνισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες ή τις ιστορίες τους που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα σας.
Εμφανίστε UGC στον ιστότοπό σας, στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμη και στις διαφημιστικές σας καμπάνιες, αφού λάβετε τις απαραίτητες άδειες.

Θυμηθείτε να συμμετέχετε σε αυτό το περιεχόμενο κάνοντας like, σχολιάζοντας ή κοινοποιώντας το, καλλιεργώντας την αίσθηση της κοινότητας και της εκτίμησης.

Εφαρμόστε ένα πρόγραμμα παραπομπών

Γιατί λειτουργεί

Η προφορική επικοινωνία από στόμα σε στόμα παραμένει μία από τις πιο ισχυρές μορφές μάρκετινγκ. Όταν ένας φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας συνιστά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, είμαστε πιο πρόθυμοι να το δοκιμάσουμε.

Πώς να το εφαρμόσετε

Προσφέρετε στους υπάρχοντες πελάτες κίνητρα για να συστήσουν την επιχείρησή σας σε άλλους. Αυτό θα μπορούσε να έχει τη μορφή εκπτώσεων, δωρεάν προϊόντων ή άλλων ανταμοιβών.

Βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία παραπομπής είναι απλή και φιλική προς το χρήστη.

Χρησιμοποιήστε λύσεις λογισμικού που ενσωματώνονται με την επιχειρηματική σας πλατφόρμα, επιτρέποντας στους πελάτες να μοιράζονται εύκολα συνδέσμους παραπομπής.
Παρακολουθείτε και βελτιστοποιείτε συνεχώς το πρόγραμμα. Ζητήστε ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες για να καταλάβετε τι λειτουργεί και πού μπορούν να γίνουν βελτιώσεις.

Αξιοποιήστε τη δύναμη των campaigns επαναστόχευσης

Γιατί λειτουργεί

Δεν μετατρέπονται όλοι οι επισκέπτες κατά την πρώτη τους επίσκεψη σε έναν ιστότοπο. Η επαναστόχευση (ή επαναγορά) σας επιτρέπει να προβάλλετε διαφημίσεις σε άτομα που έχουν αλληλεπιδράσει στο παρελθόν με τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας για κινητά. Είναι ένας τρόπος για να τους “υπενθυμίσετε” το αρχικό τους ενδιαφέρον.

Πώς να το εφαρμόσετε

Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες όπως το Google Ads και το Facebook Ads για να δημιουργήσετε καμπάνιες επαναστόχευσης.

Τμηματοποιήστε το κοινό σας. Για παράδειγμα, στοχεύστε σε χρήστες που πρόσθεσαν αντικείμενα στο καλάθι τους αλλά δεν ολοκλήρωσαν την αγορά, προσφέροντάς τους μια έκπτωση ή μια ειδική προσφορά.

Βεβαιωθείτε ότι οι διαφημίσεις επαναστόχευσης είναι σχετικές και ελκυστικές. Εναλλαγή των διαφημιστικών δημιουργιών για να αποφύγετε την “κόπωση της διαφήμισης”, η οποία συμβαίνει όταν οι χρήστες βλέπουν την ίδια διαφήμιση πάρα πολλές φορές χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Θυμηθείτε να ορίσετε ένα όριο στο χρονικό διάστημα που θα επαναπρογραμματίσετε ένα άτομο, ώστε να μην φανείτε ενοχλητικοί ή υπερβολικά επίμονοι.

Με λίγα λόγια 

Η ενσωμάτωση αυτών των τρικ μάρκετινγκ στη στρατηγική σας μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την προβολή της μάρκας σας και τα ποσοστά δέσμευσης. Όπως συμβαίνει με όλες τις προσπάθειες μάρκετινγκ, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να δοκιμάζετε, να επαναλαμβάνετε και να βελτιστοποιείτε αυτές τις τακτικές ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο επιχειρηματικό σας μοντέλο και στο κοινό-στόχο σας. Ο κόσμος του μάρκετινγκ εξελίσσεται πάντα, αλλά το να έχετε τον πελάτη σας στο επίκεντρο των στρατηγικών σας θα σας κατευθύνει πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης – 5 όροι SEO που μπορεί να μην γνωρίζατε

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 είδη επιχειρήσεων που δεν υπάρχουν πλέον

Το επιχειρηματικό τοπίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, διαμορφωμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές αλλαγές και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Καθώς νέοι κλάδοι...

Γιατί το να δουλεύετε γρήγορα είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Η ικανότητα να δουλεύετε γρήγορα έχει γίνει καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη επιτυχίας σε διάφορες πτυχές της ζωής. Είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό κόσμο,...

Ποια πόλη στην αρχαία Ελλάδα ήταν το κέντρο της επιχειρηματικότητας;

Η Αρχαία Ελλάδα, που συχνά εξυμνείται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, φιλοξενούσε πολυάριθμες πόλεις-κράτη, η καθεμία με μοναδικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά....

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: