Los Angeles Lakers: Η αποτίμηση και τα εμπορικά έσοδα

Οι Los Angeles Lakers, μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του NBA, συνέχισαν να διευρύνουν την οικονομική τους βάση, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση των εσόδων τους. Τα έσοδα του franchise για τη σεζόν 2022/23 έφτασαν τα 516 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 11% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Η αύξηση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε διάφορες ροές, όπως τα δικαιώματα μετάδοσης, το merchandising, οι χορηγίες και οι πωλήσεις εισιτηρίων από τις ημέρες των αγώνων.

Αποτίμηση και θέση στην αγορά

Από τον Οκτώβριο του 2023, η αξία των Los Angeles Lakers αποτιμάται σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τους ένα από τα πιο πολύτιμα αθλητικά franchises παγκοσμίως. Αυτή η αποτίμηση αποτελεί απόδειξη της συνεχιζόμενης επιτυχίας τους και της δύναμης του εμπορικού τους σήματος, που ενισχύεται από 16 πρωταθλήματα NBA και μια εξέχουσα θέση σε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές αγορές του κόσμου.

Εισόδημα και λειτουργικό κέρδος

Το λειτουργικό εισόδημα του franchise των Lakers αναφέρθηκε στα 115 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2021/22, υποδεικνύοντας ισχυρή κερδοφορία και αποτελεσματική διαχείριση. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει επίσης αύξηση σχεδόν 83%, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις υγιείς οικονομικές λειτουργίες της ομάδας και τη στρατηγική δημοσιονομική διαχείριση.

Ετήσια οικονομική έκθεση

Τα ετήσια έσοδα των Lakers εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 100 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με το ακριβές ποσό εντός αυτού του εύρους να μην δημοσιοποιείται λόγω του ιδιωτικού χαρακτήρα της εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά, το εύρος αυτό υποδηλώνει μια σημαντική κλίμακα εργασιών για την ομάδα εντός του αθλητικού κλάδου.

Απασχόληση και οικονομικός αντίκτυπος

Οι Lakers απασχολούν από 100 έως 500 άτομα, που ποικίλλουν από τα ταλέντα του γηπέδου έως το διοικητικό και εκτελεστικό προσωπικό. Αυτή η απασχόληση συμβάλλει στην επιχειρησιακή τους επιτυχία και επηρεάζει επίσης την τοπική οικονομία μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και των σχετικών δαπανών.

Οικονομική Έκθεση των Los Angeles Lakers

Αποτίμηση της ομάδας:

 • Έσοδα: 516 εκατομμύρια δολάρια
 • Κέρδη: 1,5 εκατ: 115 εκατ. δολάρια (λειτουργικά έσοδα για τη σεζόν 2021/22)

Οικονομικές επιδόσεις:

 • Ετήσια έσοδα (καθαρά): Ετήσια έσοδα (καθαρά): $516 εκατ.
 • Λειτουργικά έσοδα (κέρδη): 1,5 εκατ: $115 εκατ.
 • Αξία εμπορικού σήματος (2023): $6,4 δισ.

Δαπάνες:

 • Μισθοί παικτών (συμπεριλαμβανομένων των φόρων): λόγω της ικανότητας των Lakers να προσελκύουν ταλέντα-σταρ.
 • Καθαρές δαπάνες για μεταγραφές παικτών: Δεν έχει άμεση εφαρμογή, καθώς το ΝΒΑ λειτουργεί με συναλλαγές και όχι με μεταγραφές.
 • Μισθοί εκτελεστικού προσωπικού: Δεν αποκαλύπτονται δημοσίως.
 • Συνολικό χρέος: Δεν δημοσιοποιείται.
 • Πληρωμές χρέους (ετήσια): Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
 • Δαπάνες σταδίου (σεζόν): Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά περιλαμβάνουν τη συντήρηση, τη λειτουργία και τη στελέχωση του Staples Center, όπου παίζουν οι Lakers.
 • Αμοιβές πρακτόρων (παράθυρο μεταγραφών): Δεν έχουν άμεση εφαρμογή, καθώς το ΝΒΑ δεν έχει παράθυρα μεταγραφών όπως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
 • Κόστος μάρκετινγκ: Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Κατανομή εμπορικών εσόδων:

 • Έσοδα από χορηγίες: Δεν αναλύονται συγκεκριμένα, αλλά είναι σημαντικά λόγω των συμφωνιών υψηλού προφίλ με χορηγούς.

Αποδοτικότητα και δέσμευση:

 • Δέσμευση: προβολές βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Δεν γνωστοποιούνται, αλλά οι Lakers έχουν ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Τηλεοπτική ακροαματικότητα: Οι αγώνες των Lakers είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς στο ΝΒΑ, αν και συγκεκριμένοι αριθμοί δεν αποκαλύπτονται.
 • Αύξηση των μελών: Οι Lakers έχουν μεγάλο και αφοσιωμένο παγκόσμιο κοινό.

Με λίγα λόγια

Τα οικονομικά στοιχεία υπογραμμίζουν τη θέση των Lakers όχι μόνο ως αθλητική ομάδα αλλά και ως εταιρική οντότητα με σημαντική οικονομική επιρροή. Η συνεχής εστίασή τους στην αύξηση των ροών εσόδων και στη διατήρηση υψηλών επιδόσεων τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου τους τοποθετεί για συνεχή οικονομική επιτυχία.

Διαβάστε επίσης – Manchester City: Τα έσοδα, η αποτίμηση και ο αντίκτυπος των πρωταθλητών

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d