Shopify: Τι είναι και πως θα το χρησιμοποιήσετε

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η ισχυρή διαδικτυακή παρουσία δεν είναι απλώς ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις, αλλά μάλλον μια αναγκαιότητα. Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνουν δράση πλατφόρμες όπως το Shopify. Το Shopify, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα τον Καναδά, ιδρύθηκε το 2006 και έκτοτε έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις στο διαδίκτυο.

Τι είναι το Shopify;

Το Shopify είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να δημιουργούν ηλεκτρονικά καταστήματα και να πωλούν τα προϊόντα τους. Παρέχει μια πληθώρα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών, του μάρκετινγκ, της αποστολής και των εργαλείων δέσμευσης πελατών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν τη διαδικασία λειτουργίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Shopify;

#1 Ευκολία χρήσης

Το διαισθητικό περιβάλλον εργασίας του Shopify καθιστά απίστευτα εύκολο για τον καθένα να δημιουργήσει και να διαχειριστεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ακόμη και χωρίς τεχνικό υπόβαθρο.

#2 Επεκτασιμότητα

Τα διάφορα πακέτα και οι πρόσθετες εφαρμογές του Shopify επιτρέπουν την εύκολη κλιμάκωση καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται.

#3 Αξιοπιστία και ασφάλεια

Με το Shopify, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου ή την ασφάλεια των δεδομένων, καθώς παρέχει ισχυρή αξιοπιστία και μέτρα ασφαλείας.

#4 Υποστήριξη πελατών

Το Shopify παρέχει υποστήριξη πελατών 24 ώρες το 24ωρο, για να σας βοηθήσει να επιλύσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

shopify

Πλεονεκτήματα του Shopify

#1 Ευελιξία

Το Shopify προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προτύπων και εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή του καταστήματός σας.

#2 Προσιτότητα

Σε σύγκριση με το κόστος που συνδέεται με την ανάπτυξη ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου από το μηδέν, τα μηνιαία πακέτα του Shopify είναι πιο προσιτά, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για νεοσύστατες και μικρές επιχειρήσεις.

#3 Ενσωματωμένο σύστημα πληρωμών

Το Shopify διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πληρωμών, γνωστό ως Shopify Payments, καθώς και υποστήριξη για πύλες πληρωμών τρίτων.

#4 Φιλικό προς το SEO

Οι λειτουργίες SEO του Shopify επιτρέπουν στο κατάστημά σας να κατατάσσεται καλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, οδηγώντας οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shopify;

Η χρήση του Shopify είναι απλή. Ξεκινάτε με την εγγραφή σε έναν λογαριασμό και τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη βιτρίνα του καταστήματός σας χρησιμοποιώντας τα πρότυπα της πλατφόρμας, να προσθέσετε προϊόντα, να ρυθμίσετε μεθόδους πληρωμής και αποστολής. Μόλις όλα ρυθμιστούν, το κατάστημά σας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πελάτες.

Συμβουλές για τη χρήση του Shopify

#1 Αξιοποιήστε το SEO

Χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά στους τίτλους και τις περιγραφές των προϊόντων σας για να βελτιώσετε το SEO του καταστήματός σας.

#2 Χρησιμοποιήστε εικόνες υψηλής ποιότητας

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε εικόνες προϊόντων υψηλής ποιότητας για να προσελκύσετε πελάτες.

#3 Δέσμευση πελατών

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία μάρκετινγκ του Shopify, όπως τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και τις κριτικές προϊόντων για να εμπλακείτε με τους πελάτες σας.

#4 Ανάλυση

Παρακολουθήστε τις επιδόσεις του καταστήματός σας χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες ανάλυσης του Shopify για να κατανοήσετε το κοινό σας και να βελτιστοποιήσετε το κατάστημά σας ανάλογα.

Ανάκτηση εγκαταλελειμμένων καλαθιών του Shopify

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το Shopify από άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η λειτουργία ανάκτησης εγκαταλελειμμένων καλαθιών. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης σε πελάτες που πρόσθεσαν προϊόντα στο καλάθι τους αλλά δεν ολοκλήρωσαν την αγορά τους. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να υπενθυμίσετε στους πελάτες τις ανολοκλήρωτες αγορές τους και να ανακτήσετε δυνητικά χαμένες πωλήσεις.

shopify

Πολυκαναλικές πωλήσεις

Η δυνατότητα πολυκαναλικής πώλησης του Shopify σας επιτρέπει να πουλάτε όχι μόνο μέσω του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, αλλά και μέσω διαφόρων άλλων καναλιών, όπως το Facebook, το Instagram, το Amazon και το eBay. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαχειρίζεστε τα προϊόντα και τα αποθέματά σας σε διάφορες πλατφόρμες, όλα από τον πίνακα ελέγχου του Shopify. Αυτή η δυνατότητα επεκτείνει σημαντικά την εμβέλεια των προϊόντων σας.

Shopify App Store

Το App Store του Shopify περιέχει χιλιάδες εφαρμογές που μπορούν να προσθέσουν επιπλέον λειτουργικότητα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Από εφαρμογές κριτικών και ανταμοιβών έως προηγμένες εφαρμογές ανάλυσης και αποστολής, υπάρχει μια εφαρμογή σχεδόν για τα πάντα. Αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσαρμόσετε το κατάστημά σας στις συγκεκριμένες ανάγκες σας και να προσφέρετε μια καλύτερη εμπειρία αγορών στους πελάτες σας.

Shopify Plus

Για μεγαλύτερες επιχειρήσεις ή για όσους επιθυμούν να επεκταθούν, το Shopify Plus προσφέρει προηγμένες λειτουργίες. Αυτό περιλαμβάνει μεγαλύτερη προσαρμογή, ειδική υποστήριξη και εργαλεία αυτοματοποίησης. Παρέχει επίσης χαρακτηριστικά όπως διεθνείς πωλήσεις, πάνω από 20 άλλα κανάλια για πολυκαναλικές πωλήσεις και υψηλότερη προτεραιότητα όσον αφορά την υποστήριξη πελατών.

Η σημασία των τακτικών ενημερώσεων

Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρείτε το κατάστημά σας στο Shopify ενημερωμένο. Προσθέστε τακτικά νέα προϊόντα, εκτελέστε διαφημιστικές καμπάνιες και ενημερώστε το σχεδιασμό του καταστήματός σας για να το διατηρείτε φρέσκο και ελκυστικό. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία ανάλυσης του Shopify για να κατανοήσετε τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των πελατών και προσαρμόστε το κατάστημά σας ανάλογα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των πελατών σας και να ενθαρρύνετε τις επαναλαμβανόμενες αγορές.

Αξιοποιώντας τα ολοκληρωμένα εργαλεία και χαρακτηριστικά που παρέχει το Shopify, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία και να δημιουργήσουν μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών για τους πελάτες τους. Καθώς ο κόσμος του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει να εξελίσσεται, πλατφόρμες όπως το Shopify διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη και να επιτύχουν στην ηλεκτρονική αγορά.

Εν κατακλείδι

Το Shopify είναι μια ισχυρή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να ξεκινήσουν, να διαχειριστούν και να αναπτύξουν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Με τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή, την ασφαλή και αξιόπιστη πλατφόρμα και την προσιτή τιμολόγηση, το Shopify έχει γίνει η πρώτη επιλογή για πολλούς επιχειρηματίες και επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης – Print on Demand – Τι είναι και πως λειτουργεί;

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: