IT manager – Τι είναι;

Στο σημερινό μας άρθρο, θα ασχοληθούμε με το τι είναι IT Manager, τις αρμοδιότητες του, το πόσο σημαντικός είναι και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει κάποιος, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο αυτό.

Τι είναι IT Manager

ΙΤ Μanager είναι, ο διαχειριστής των πληροφοριακών συστημάτων μέσα σε μια εταιρεία/επιχείρηση. Η λέξη ΙΤ Μanager βγαίνει από το Ιnformation Τechnology Μanager που θα μπορούσε να μεταφραστεί, ελεύθερα στην ελληνική γλώσσα ως ο διευθυντής των πληροφοριακών συστημάτων και τεχνολογίας, που καλείται να αντιμετωπίσει.

Οι αρμοδιότητες ενός ΙΤ Manager

Ένας IT Manager, είναι ικανός να διαχειριστεί οποιαδήποτε νέα τεχνολογική εργασία, να αξιολογήσει ένα νέο υλικό και να βοηθήσει νέα μέλη στο νέο για εκείνους χώρο εργασίας. Πολύ συχνά μάλιστα, οι IT managers καλούνται να προσλάβουν άτομα (και κάποιες φορές να τα εκπαιδεύσουν) για διαχειριστές δικτύου, προγραμματιστές υπολογιστών και διαχειριστές για τις βάσεις δεδομένων.

Μπορούν μάλιστα, σε συνεργασία με τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας, να οδηγήσουν το προσωπικό σε μια συγκεκριμένη στρατηγική, ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με βάση πάντα ένα χρονοδιάγραμμα.

Σε άλλες εταιρείες από την άλλη οι IT managers είναι υπεύθυνοι για την αναβάθμιση ή και τη δημιουργία τηλεφωνικών συστημάτων, αλλά και άλλων προγραμμάτων που αφορούν τη σωστή λειτουργία της εταιρείας. Επιπλέον, είναι υποχρεωμένος να κάνει συχνές δοκιμές, σε όσα τεχνολογικά εξαρτήματα, ώστε να επιβλέπει τη σωστή κι ομαλή τους λειτουργεία.

Ένας ΙΤ, μπορεί να προσφέρει στην εταιρεία ακόμη:

 • Προληπτική συντήρηση
 • Εγκατάσταση Antivirus σε κάθε υπολογιστή των εργαζομένων
 • Κρυπτογράφηση
 • Προστασία των προσωπικών αρχείων στο Cloud στον κάθε υπολογιστή
 • Διαχείριση Σύνθετων αρχείων ( δηλαδή, όταν μια επιχείρησή, κλιμακώνεται σε χιλιάδες συσκευές, είναι απαραίτητοένα ισχυρό εργαλείο απομακρυσμένης παρακολούθησης αλλά και διαχείρισης όπου θα συμβάλλει, στη μέγιστη αποδοτικότητα και στην ενίσχυση της προστασίας)
 • Πρόσβαση εξ αποστάσεως
 • Διαχείριση όλων των κωδικών ασφάλειας του κάθε εργαζόμενου

Τα skills του IT Manager

Ένας IT Manager, οφείλει να έχει τα παρακάτω skills/δεξιότητες για να πετύχει:

 • Ηγετικό πνεύμα
 • να παρακινεί τα υπόλοιπα άτομα για να έχουν ως μόνο στόχο υψηλές επιδόσεις και όχι ως πλάνο μια πιθανή αποτυχία
 • να έχει θάρρος να επικοινωνήσει και να παρουσιάσει το οτιδήποτε, στη κατάλληλη γλώσσα των ανωτέρων του και να υποστηρίξει την άποψη του, ακόμη και αν απορριφθεί
 • να έχει κατανόηση, να συσφίγγει τις επαγγελματικές σχέσεις των ατόμων που απαρτίζουν την ομάδα του και εννοείται, να αποφεύγει τις συγκρούσεις
 • να έχει στρατηγική, επιχειρηματική σκέψη, αποφασιστικότητα για τη κάθε κίνηση
 • να προβλέπει και να κατανοεί τη κάθε οικονομική κατάσταση της εταιρείας
 • να είναι open minded
 • να βλέπει μακροπρόθεσμα, πέρα από τους άλλους
 • να έχει πλάνο και να μπορεί να μανατζάρει κάθε νέο project, σε σωστό χρόνο, κόστος, ομάδα, κάνοντας το επιτυχημένο με κάθε δυνατό τρόπο.
 • Να δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες
 • Να είναι επικοινωνιακός

Ο χώρος εργασίας ενός IT Manager

Ένας IT Manager είτε θα εργαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας είτε εξ αποστάσεως. Παρόλο που οι περισσότεροι IT Manager, είναι σε θέση να εκτελέσουν διάφορες εργασίες των εργαζομένων που επιβλέπουν και να βοηθήσουν με οτιδήποτε προκύψει, είναι πολύ πιθανόν να τους πετύχεις σε μια αίθουσα συσκέψεων παρά σε ένα server room.

Μισθός του IT Manager

Ο μισθός του IT Manager, μπορεί να έχει ανοδική πορεία, έπειτα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, με πολλά οφέλη που θα αντανακλούν τη σπουδαιότητα του έργου τους.

Που θα βρω IT Manager;

Αν ψάχνεις αξιόπιστο IT Management Service τότε μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Orthology. Οι εξειδικευμένες λύσεις της Orthology σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση του ΙΤ θα σου δώσουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και βελτίωσης, των λειτουργιών, και θα μειώσουν το κόστος! Παράλληλα, εκτός από τις υπηρεσίες ασφάλειας και διαχείρισης IT, η εταιρεία σου προσφέρει:

 • Λύσεις ενοποιημένης εταιρικής επικοινωνίας
 • Υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας

Διάβασε επίσης: Ανάλυση Swot – Τι είναι;

Ακολούθησε μας στο FacebookInstagram και Twitter.

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d