Twitter: Τέρμα στην προώθηση λογαριασμών επί πληρωμή μετά από αντιδράσεις

Το Twitter αποφάσισε να μην εφαρμόσει το σχέδιο να περιορίσει το χρονολόγιο “For You” αποκλειστικά στους χρήστες που πληρώνουν, αφού ο Elon Musk ισχυρίστηκε ότι “ξέχασε να αναφέρει” ότι και άλλοι χρήστες θα είναι ορατοί.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανακοίνωσε αρχικά την Τρίτη ότι η καρτέλα “For You”, η οποία επιμελείται αλγοριθμικά τα tweets για τους χρήστες, θα εμφανίζει μόνο λογαριασμούς που έχουν εγγραφεί στο “Twitter Blue” για 8 λίρες το μήνα και έχουν συνδέσει το λογαριασμό τους με έναν λειτουργικό αριθμό τηλεφώνου. Ο Musk το δικαιολόγησε αυτό λέγοντας ότι ήταν η μόνη πρακτική λύση για την καταπολέμηση των σμηνών bot που καθοδηγούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και καταλαμβάνουν την πλατφόρμα. Ωστόσο, η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε με αντιδράσεις από τους χρήστες και ο Musk αργότερα έγραψε στο Twitter ότι οι λογαριασμοί που ακολουθούσαν απευθείας οι χρήστες θα εμφανίζονταν επίσης στην καρτέλα “Για εσάς”, αφού τους ζητήθηκε ρητά.

Η καρτέλα “For You”, που ξεκίνησε υπό τον Musk ως μια ανανεωμένη έκδοση της προηγούμενης “συνιστώμενης” ροής, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Είναι πιο επιβλητικά επιμελημένη από τον προκάτοχό της, συχνά παρουσιάζει tweets από λογαριασμούς που οι χρήστες δεν ακολουθούν και συχνά προωθεί tweets από λίγους επιλεγμένους λογαριασμούς υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Musk.

Απόφαση Musk για Twitter

Η απόφαση του Musk να περιορίσει την καρτέλα “For You” σε λογαριασμούς επί πληρωμή αποσκοπούσε στο να αποτρέψει την κυριαρχία σμήνους bot σε αυτήν. Η ανησυχία του για την επικράτηση των αυτοματοποιημένων λογαριασμών spam προϋπήρχε της εξαγοράς του Twitter, και έχει αναφέρει το spam ως έναν από τους κύριους λόγους που ήθελε να αγοράσει την πλατφόρμα. Χρησιμοποίησε μάλιστα το ζήτημα του spam ως επιχείρημα για να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία σε κάποιο σημείο.

Η προσοχή του Μασκ στο θέμα εντάθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν δημοσίευσε μια “δεσμευτική” δημοσκόπηση με το ερώτημα αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από επικεφαλής της εταιρείας. Μέσα σε 24 ώρες, πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες είχαν ψηφίσει υπέρ της παραίτησής του, που αντιστοιχούσε στο 57,5% των συνολικών ψήφων.

Την επόμενη ημέρα, ο Musk απάντησε σε αρκετές προτάσεις ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είχαν παραποιηθεί από ψεύτικους λογαριασμούς, γράφοντας στο Twitter τη λέξη “ενδιαφέρον”. Συμφώνησε επίσης με την ιδέα ότι μόνο λογαριασμοί με πληρωμή θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με ένα tweet του Musk την Τρίτη, η πολιτική αυτή πρόκειται να εφαρμοστεί στις 15 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης – LinkedIn: 10 tips για να βελτιώσετε το προφίλ σας

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

5 επιχειρηματικά προβλήματα που μπορεί να λύσει το ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία που εμφανίστηκαν είναι το ChatGPT. Βασισμένο σε...

5 λιγότερο ανταγωνιστικές αγορές για να ξεκινήσετε

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταξίδι, αλλά η πλοήγηση σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ιδίως για τους...

Πώς θα βγάλω χρήματα από το κινητό μου;

Τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει ισχυρά εργαλεία για κάτι περισσότερο από απλή επικοινωνία και ψυχαγωγία. Με μια πληθώρα εφαρμογών, υπηρεσιών και ευκαιριών, μπορείτε...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: