Netdata: Η εταιρεία που επαναστατεί στην παρακολούθηση συστημάτων

Η Netdata έχει φέρει επανάσταση στην παρακολούθηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων για συστήματα και εφαρμογές με τις επιχειρησιακές πληροφορίες ανοικτού κώδικα σε πραγματικό χρόνο. Από την αρχική του κυκλοφορία το 2013, η Netdata έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο για τους χρήστες που απαιτούν απεικόνιση δεδομένων υψηλής ανάλυσης και χαμηλής καθυστέρησης. Το λογισμικό έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά είναι και ελαφρύ, γραμμένο κυρίως σε C, Python και JavaScript, εξασφαλίζοντας ελάχιστη χρήση πόρων σε διαφορετικά υπολογιστικά περιβάλλοντα.

Σχετικά με την Εταιρεία

Η Netdata συστάθηκε από τον Κώστα Τσαούση, ο οποίος υπήρξε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος σε γνωστές ελληνικές εταιρείες όπως η Viva και η HOL.

Λίγα χρόνια πριν, ο Κώστας Τσαούσης ξεκίνησε ως ασχολία τη δημιουργία ενός λογισμικού ανοιχτού κώδικα, σκοπός του οποίου ήταν να μπορεί να παρακολουθεί σε βάθος την απόδοση των διάφορων υπολογιστικών συστημάτων που χρησιμοποιούσε στην εταιρεία όπου εργαζόταν χωρίς να χρειάζεται η ομάδα να δαπανά πολύτιμους πόρους σε εμπορικές άδειες ή σε χρόνο για την εγκατάσταση και τη ρύθμιση των υπαρχουσών λύσεων.

Η Netdata που ξεχωρίζει

Η Netdata ξεχωρίζει για την απλότητα της εγκατάστασής της, καθώς λειτουργεί χωρίς να διακόπτει τις υπάρχουσες διεργασίες του συστήματος και δεν απαιτεί εξαρτήσεις. Λειτουργεί ως ο δικός του διακομιστής ιστού και παρέχει ένα ισχυρό, φιλικό προς το χρήστη ταμπλό που μπορεί να ενσωματωθεί σε ιστοσελίδες. Η ικανότητα του ταμπλό να ομαδοποιεί παρόμοια διαγράμματα και να προσφέρει τόσο προβολές μεμονωμένων κόμβων όσο και προβολές υποδομής καθιστά την παρακολούθηση περιεκτική και προσιτή.

Σχετικά με την πλατφόρμα

Η πλατφόρμα διαθέτει 800+ ενσωματώσεις, συλλέγοντας μετρήσεις από ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών συστημάτων, των εμπορευματοκιβωτίων, των εικονικών μηχανών και των αισθητήρων υλικού. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται κάθε δευτερόλεπτο και εμφανίζονται άμεσα, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίζουν προληπτικά ανωμαλίες χρησιμοποιώντας μη επιβλεπόμενη μηχανική μάθηση. Οι έτοιμες ειδοποιήσεις, η ενσωματωμένη εξερεύνηση αρχείων καταγραφής systemd journal και τα χαρακτηριστικά χαμηλής συντήρησης το καθιστούν μια ελκυστική λύση τόσο για ατομική όσο και για επιχειρηματική χρήση.

Η συμβατότητα με Linux, macOS και FreeBSD, μαζί με τα διαθέσιμα δυαδικά πακέτα για δημοφιλή λειτουργικά συστήματα, διασφαλίζει την προσβασιμότητα του Netdata. Ως επαληθευμένος εκδότης στο DockerHub, η Netdata προσφέρει επίσης δωρεάν απεριόριστες έλξεις DockerHub.

netdata

Ανάπτυξη Netdata

Η ανάπτυξη της Netdata υποστηρίζεται από σχεδόν 400 συνεισφέροντες, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου και Ιδρυτή της, Κώστα Τσαούση. Οι συνεργατικές τους προσπάθειες βελτιώνουν συνεχώς το Netdata, καθιστώντας το ένα έργο με γνώμονα την κοινότητα, με ουσιαστικό αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο και ένα ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών για όλους τους χρήστες.

Η αξιοποίηση αυτού του προηγμένου εργαλείου παρακολούθησης παρέχει στους χρήστες μια ολοκληρωμένη σειρά πλεονεκτημάτων, ιδίως την επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και τις διαισθητικές δυνατότητες απεικόνισης. Η αρχιτεκτονική ελαφρού βάρους του λογισμικού διασφαλίζει ότι λειτουργεί διακριτικά, χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους συστήματος. Ενσωματώνοντας μηχανική μάθηση για την ανίχνευση ανωμαλιών και προσφέροντας εκτεταμένες έτοιμες ειδοποιήσεις, βοηθάει προληπτικά στη διαχείριση του συστήματος. Επιπλέον, ο modular σχεδιασμός του και το ευρύ φάσμα ενοποιήσεων υπογραμμίζουν την προσαρμοστικότητά του σε διάφορα περιβάλλοντα, καθιστώντας το ένα απαραίτητο στοιχείο για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας και σταθερότητας στο διαρκώς εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο.

Διαβάστε επίσης – Instacar: Το παρόν και το μέλλον στο leasing αυτοκινήτων

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: