Short Stay Conference 2023- Όσα ζήσαμε στο μεγάλο συνέδριο για τη Βραχυχρόνια Μίσθωση

Το Short Stay Conference πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/2 και την Κυριακή 19/2 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το Event συνολικής διάρκειας 16 ωρών (8 ώρες ανά ημέρα) προσέλκυσε εκατοντάδες καλεσμένους ανάμεσα στους οποίους ήταν ιδιοκτήτες καταλυμάτων, εταιρείες διαχείρισης αλλά και όσοι ακόμα φλερτάρουν με την ιδέα ενασχόλησης τους με τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Ακολουθούν όλα όσα ζήσαμε στο μεγαλύτερο συνέδριο Short Stay της Ελλάδας.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες

Στο event συμμετείχαν μέσω των περιπτέρων και των συζητήσεων τους οι:

Grand Sponsor

 • HostHub

Platinum Sponsors

 • KRS
 • Igloohome
 • Infoquest

Gold Sponsors

 • Holidu
 • Tasteeat
 • TravelStaytion
 • Avantio
 • Radefy

Sponsors

 • Rentals United
 • Douleutaras
 • Key Data
 • Turbo Suite
 • Bookiply
 • Pennie
 • Sigma Security

Entry Level

 • Tourmie
 • Sirreti
 • Transferdam
 • rentals

Happy Hour

 • PriceLabs

Το Σάββατο

Το Conference του Σαββάτου ήταν κυρίως αφιερωμένο στις εταιρείες και τους επαγγελματίες διαχείρισης καταλυμάτων. Με εκατοντάδες κόσμο να καταφθάνει τα περίπτερα των εταιρειών γέμισαν σύντομα από ανθρώπους που ήθελαν να γνωρίσουν το έργο τους, να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν περισσότερα για τις υπηρεσίες τους αλλά και τη Βραχυχρόνια Μίσθωση.

Για όσους ήθελαν να μάθουν περισσότερα μάλιστα, το ShortStay Conference πρόσφερε Συζητήσεις με τους εκθέτες, Παρουσιάσεις αλλά και Workshops.

Την πρώτη ημέρα είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε αρκετές συζητήσεις και παρουσιάσεις. Συγκεκριμένα βρεθήκαμε στην παρουσίαση του Airbnb, της πλατφόρμας Vrbo από τον James Cassidy, αλλά και τη συζήτηση μεταξύ των εταιρειών Avantio, Rental United και Your Rentals.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα συζήτηση που παρακολουθήσαμε ήταν αυτή ανάμεσα στους Γιάννη Κοτζιά, Μάνο Δαβέργο και Θεοχάρη Μιχαηλίδη πάνω στα luxury καταλλήματα, την επιρροή ή μη των influencers στο αγοραστικό κοινό και το μέλλον της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Πολυτελείας.

Η Γενική Συνέλευση του STAMA

Ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές στιγμές της ημέρας ήταν η Γενική Συνέλευση του STAMA (Short Term Accommodation Managers Association) η οποία αυτή τη χρονιά αποφασίστηκε να είναι ανοιχτή προς κάθε παρευρισκόμενο που ήθελε να την παρακολουθήσει.

Εκτός από την ετήσια αναφορά στα έσοδα του οργανισμού αλλά και τους στόχους που κατάφερε επιτυχώς να πετύχει η φετινή συνέλευση επικεντρώθηκε στο να δώσει λύσει σε ορισμένα ζητήματα που αφορούσαν τα μέλη.

Ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα ήταν αυτό της επιβολής ΦΠΑ στη Βραχυχρόνια μίσθωση καθώς και η συζήτηση ανάμεσα στην επιβολή του 13% ή του 24%.

Επίσης στο τέλος της συνέλευσης ο STAMA ανακοίνωσε και την συνεργασία του με τη Vodafone Greece.

Η Κυριακή

Short Stay

Η Κυριακή, η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, ήταν αφιερωμένη κυρίως στους ιδιώτες της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του ShortStay Conference είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αρκετές συζητήσεις όπως αυτή ανάμεσα στις Tourmie, Radefy και Tasteeat. Μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία απαντούσε σε πολλά ερωτήματα ήταν αυτή με την Εταιρεία Λογιστικής KRS, με συμμετέχοντες τον Σπύρο Ράικο, Accounting and Payroll Supervisor, και την Χριστίνα Μπουγιούκου, Internal Auditor της KRS.

Το Work Shop της KRS

Short Stay

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο μεγάλο αμφιθέατρο η Χριστίνα Μπουγιούκου κάλεσε όσους ενδιαφέρονταν από το κοινό να την ακολουθήσουν στο Workshop που είχε ετοιμάσει η εταιρεία.

Έτσι την Κυριακή, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και το πολύ ενδιαφέρον Workshop της εταιρείας το οποίο απευθυνόταν σε όσους ήθελαν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη φορολογία αλλά και άλλα οικονομικά ζητήματα στις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις.

Το Workshop συντόνισε και παρουσίασε η Χριστίνα Μπουγιούκου ενώ δίπλα της βρέθηκε ξανά, ο Σπύρος Ράικος απαντώντας μαζί της τις ερωτήσεις του κοινού.

Το Workshop όχι μόνο στέφθηκε με επιτυχία, συγκεντρώνοντας πολλούς από τους attendees του conference,  αλλά κατάφερε επίσης να τους ενημερώσει με σωστό τρόπο και να τους απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις που τους προβλημάτιζαν.

Τα Greece Stay Awards

Την Κυριακή μάλιστα, το event είχε έναν πολύ ιδιαίτερο προσκεκλημένο. Ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς βρέθηκε στο Short Stay Conference 2023 και για πολύ καλό λόγο.

Ανέβηκε στη σκηνή και μετά από ένα θερμό χειροκρότημα ανακοίνωσε κάτι πολύ σημαντικό για το ελληνικό short stay, τη δημιουργία των Greece Stay Awards!

Στόχων των Greece Stay Awards είναι να αναδείξουν να τονώσουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία στη φιλοξενία και τη Βραχυχρόνια Μίσθωση.

Όσον αφορά τα βραβεία ο Δημήτρης Μακαλιάς συνέχισε ανακοινώνοντας τις κατηγορίες βράβευσης. Συγκεκριμένα όσον αφορά τις βραβεύσεις οι κατηγορίες θα είναι οι εξής:

 • Top accommodations of Greece
 • Top host of the year
 • Top property manager
 • Top association manager
 • Top Facebook page

Πρόεδρος της Κριτικής επιτροπής θα είναι ο Wolf Worster ενώ θα υπάρχουν συνολικά 75 βραβεύσεις ανάμεσα τους βραβεία silver, gold και platinum.

Οι μεγάλοι χορηγοί του Greece Stay Awards είναι οι εταιρείες Pennie και Hosthub.

Η διαδικασία συμμετοχής στα Greece Stay Awards θα ξεκινήσει από τις 24 Φλεβάρη και θα έχει διάρκεια έως και τις 31 Ιουλίου.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις αγαπημένες του συμμετοχές από την 1 Αυγούστου έως και τις 31 Οκτωβρίου, αναδεικνύοντας ένα Top 10 σε κάθε κατηγορία.

Τέλος η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τους νικητές σε μία μεγάλη απονομή.

Εν κατακλείδι

Το Short Stay Conference 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι ενδιαφέρουσες συμμετοχές των εταιρειών, οι μοναδικές παρουσιάσεις και συζητήσεις καθώς και τα διαδραστικά Workshops ήταν μερικές πτυχές του συνεδρίου οι οποίες το οδήγησαν στην επιτυχία.

Για όσους δεν κατάφεραν να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία, προτείνουμε σίγουρα να το δοκιμάσουν την επόμενη χρονιά.

Διάβασε επίσης – Startup – 10 tips για κάθε founder

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: