Σχεδία: Επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού

Στην καρδιά της Αθήνας, η “Σχεδία”, επαναπροσδιορίζει την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού. Η “Σχεδία”, το μοναδικό περιοδικό δρόμου στην Ελλάδα, είναι μέρος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (INSP) και πωλείται αποκλειστικά από ανθρώπους που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των αστέγων και των ανέργων, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν προσφέρει μόνο ένα αξιοπρεπές μέσο για την απόκτηση εισοδήματος αλλά και μια διέξοδο από τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Σχεδία

Η Σχεδία είναι η ενσάρκωση της ενεργού, αισιόδοξης ενασχόλησης με τις προκλήσεις της ζωής. Είναι ένας οργανισμός που υπερβαίνει την απλή ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα όπως οι άστεγοι και η φτώχεια. Μέσα από διάφορα προγράμματα και δράσεις, η Shedia ενδυναμώνει τα άτομα να στηρίζουν τον εαυτό τους, προωθεί την εκπαίδευση και τελικά δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης. Είναι ένας φάρος ελπίδας, που στέκεται όχι μόνο στο πρόβλημα αλλά και στη λύση, προωθώντας μια ενεργή και θετική προσέγγιση των κοινωνικών ζητημάτων.

Οι δράσεις της

Το φάσμα των δράσεων της οργάνωσης είναι ευρύ και ποικίλο. Από το μοναδικό περιοδικό δρόμου “Σχεδία” μέχρι τα συνδρομητικά προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης που στηρίζουν τους ηλικιωμένους, την εκστρατεία “Γκολ στην Φτώχεια” και τη δημιουργία της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Αστέγων, η οποία έχει αναγνωριστεί από τη FIFA ως μία από τις κορυφαίες κοινωνικές πρωτοβουλίες στον πλανήτη που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό εργαλείο. Άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τις “Αόρατες Περιηγήσεις”, τις οποίες καθοδηγούν νυν και πρώην άστεγοι, και την “Shedia Art”, η οποία ανακυκλώνει απούλητα περιοδικά σε αντικείμενα υψηλής ποιότητας.

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και εθελοντισμός

Η Σχεδία αποτελεί απόδειξη της δύναμης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και του αντίκτυπου του εθελοντισμού. Είναι ένας οργανισμός που δεν προσφέρει απλώς πίσω, αλλά ξαναχτίζει ζωές, ενθαρρύνοντας τον ευρύτερο πληθυσμό να αναλάβει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση και επίλυση κοινωνικών ζητημάτων. Το περιοδικό και τα προγράμματά του δεν είναι απλά προϊόντα- είναι πράξεις αλληλεγγύης, παρέχοντας μια πλατφόρμα στους περιθωριοποιημένους να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και να ανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους. Μέσα από τις προσπάθειές της, η Σχεδία τονίζει ότι ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή φιλανθρωπία- αφορούν την ενδυνάμωση, την οικοδόμηση της κοινότητας και τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου όλοι έχουν την ευκαιρία να ευημερήσουν.

Το έργο της Σχεδίας

Το έργο της Σχεδίας αποτελεί λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής καινοτομίας με βαθύ αντίκτυπο στην κοινότητα. Ενισχύοντας τους περιθωριοποιημένους μέσω της απασχόλησης και της δέσμευσης, η Σχεδία αντιμετωπίζει τα κρίσιμα ζητήματα της έλλειψης στέγης και της φτώχειας με μια πολύπλευρη προσέγγιση.

Αμφισβητεί τον κοινωνικό αποκλεισμό μετατρέποντας την απλή πράξη της πώλησης ενός περιοδικού σε εργαλείο για την αυτάρκεια και την αξιοπρέπεια των πωλητών της. Επιπλέον, οι πρωτοβουλίες της Σχεδίας, όπως οι “Αόρατες Περιηγήσεις” και η “Shedia Art”, δημιουργούν γέφυρες μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων, καλλιεργώντας την κατανόηση και την ενσυναίσθηση.

Η έμφαση που δίνει η οργάνωση στην ενεργό συμμετοχή όχι μόνο βοηθά όσους έχουν άμεση ανάγκη αλλά και καλλιεργεί μια κουλτούρα κοινοτικής υποστήριξης και κοινής ευθύνης. Η σημασία της Shedia έγκειται στην ικανότητά της να εμπνέει την αλλαγή και τη δράση, αποδεικνύοντας ότι με τη δημιουργικότητα και τη συμπόνια, οι κοινωνικές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με βιώσιμες λύσεις που αναβαθμίζουν τόσο τα άτομα όσο και τις κοινότητες.

Διαβάστε επίσης – Hermina Athens: Όταν η ελληνική μυθολογία κοσμεί τη σύγχρονη ομορφιά

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Η ΕΚΤΕΡ υπογράφει σύμβαση για ανέργεση μουσικού σχολείου

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε χτες, 28/11, σύμβαση με τον Δήμο της Κορίνθου για ανέργεση μουσικού σχολείου. Η σύμβαση που υπογράφτηκε ανέρχεται στα 7,551 εκατ. ευρώ....

Η Hewlett Packard Enterprise ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη της

Η τεχνολογική εταιρεία Hewlett Packard Enterprise προέβει σε ανακοίνωσει των κερδών και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hewlett Packard Enterprise σημείωσε καθαρά κέρδη...

Το μεγαλύτερο Zara έρχεται στην Ελλάδα

Η Inditex, στην οποία ανήκουν τα brands Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka και Uterque, το Φεβρουάριο θα...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

Αρέσει σε %d bloggers: