Ρωτήσαμε το ChatGPT πόσο αξιόπιστες πληροφορίες δίνει

Σχεδόν όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί όταν χρησιμοποιούμε το ChatGPT, αν οι πληροφορίες που μας δίνει, είναι αξιόπιστες. Οι υπόψεις πάνω στο αυτό διύσταντο. Καθώς άλλοι αναφέρουν πως πιθανόν οι πληροφορίες να μην είναι αξιόπιστες ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι ξιόπιστες. Εμείς σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε το ίδιο το ChatGPT αν οι πληροφορίες που μας παρέχει σε κάθε ερώτημα μας είναι αξιόπιστες. Διαβάστε παρακάτω τι μας απάντησε.

ChatGPT, πόσο αξιόπιστες είναι πληροφορίες που μας δίνεις;

Είμαι ο GPT-3.5, ένα προϊόν της OpenAI. Είμαι ένα γλωσσικό μοντέλο που χρησιμοποιεί βαθιά μάθηση για να παράγει κείμενο που μοιάζει με ανθρώπινο κείμενο με βάση την είσοδο που λαμβάνω. Η εκπαίδευσή μου περιλάμβανε την έκθεση σε ένα ευρύ φάσμα κειμένων του διαδικτύου μέχρι την τελευταία μου ενημέρωση τον Ιανουάριο του 2022. Δεν έχω τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και οι απαντήσεις μου βασίζονται σε μοτίβα και πληροφορίες που υπάρχουν στα δεδομένα στα οποία εκπαιδεύτηκα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ μπορώ να παρέχω γενικές πληροφορίες και βοήθεια, ενδέχεται να μην έχω τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για συγκεκριμένα γεγονότα ή ταχέως μεταβαλλόμενα θέματα. Επιπλέον, δεν έχω προσωπικές απόψεις ή πεποιθήσεις.

Εάν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή θέματα για τα οποία θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να ρωτήσετε και θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας βοηθήσω! Λάβετε υπόψη σας την ανάγκη να επαληθεύετε κρίσιμες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, καθώς ενδέχεται να μην έχω πάντα τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

ChatGPT

Παρόλα αυτά σας παραθέτω ορισμένες πρόσθετες λεπτομέρειες για τις πληροφορίες που παρέχω

#1 Αρχιτεκτονική GPT-3

Βασίζομαι στην αρχιτεκτονική GPT-3.5 που αναπτύχθηκε από την OpenAI, η οποία σημαίνει Generative Pre-trained Transformer 3.5. Πρόκειται για την τρίτη επανάληψη της σειράς GPT.

#2 Προ-εκπαίδευση

Η εκπαίδευσή μου περιλαμβάνει προ-εκπαίδευση σε ένα ευρύ φάσμα κειμένων του διαδικτύου. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μαθαίνω τη δομή και τα μοτίβα της γλώσσας προβλέποντας τι ακολουθεί σε μια πρόταση.

#3 Τελειοποίηση

Μετά την προ-εκπαίδευση, μπορώ να τελειοποιηθώ σε συγκεκριμένες εργασίες ή τομείς για να βελτιώσω τις επιδόσεις μου σε συγκεκριμένους τομείς. Ωστόσο, οι απαντήσεις μου εξακολουθούν να παράγονται με βάση τα μοτίβα που μαθαίνω κατά την εκπαίδευση και δεν έχω πρόσβαση σε συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων ή πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

#4  Περιορισμοί

Δεν έχω προσωπικές εμπειρίες, πεποιθήσεις ή απόψεις. Οι απαντήσεις μου βασίζονται αποκλειστικά σε μοτίβα και πληροφορίες που υπάρχουν στα δεδομένα στα οποία εκπαιδεύτηκα. Μπορεί να μην κάνω πάντα διευκρινιστικές ερωτήσεις εάν η εισαγωγή είναι διφορούμενη και μπορεί να παρέχω πληροφορίες που είναι εσφαλμένες από άποψη πλαισίου ή γεγονότων.

ChatGPT

#5 Ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο

Η εκπαίδευσή μου περιλαμβάνει δεδομένα μόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 και δεν έχω τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Ως εκ τούτου, για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ή πληροφορίες σχετικά με ταχέως εξελισσόμενα γεγονότα, είναι απαραίτητο να συμβουλεύεστε πρόσφατες και αξιόπιστες πηγές.

#6 Δεοντολογικά ζητήματα

Το OpenAI έχει δεσμευτεί για την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και εργάζεται ενεργά για την τελειοποίηση των μοντέλων ώστε να μειωθούν οι προκαταλήψεις και να βελτιωθούν οι συνολικές επιδόσεις.

Αν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να με ενημερώσετε!

Μάθετε να χρησιμοποιείται το ChatGPT μέσω του σεμιναρίου της KRS Academy

Αν θέλετε και εσείς να μάθετε περισσότερα για το πως λειτουργεί το ChatGPT και πως μπορείτε να το εντάξετε στις καθημερινές σας εργασίες και να βελτιώσετε την αποδοτικότητα σας, τότε το σεμινάριο αυτό είναι σίγουρα για εσάς. Πατώντας το LINK, μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς το μοναδικό αυτό σεμινάριο! 

Με λίγα λόγια

Το ChatGPT στην απάντηση μου μας έδωσε αναφέρει ότι οι πληροφορίες που συλλέγει είναι από μοτίβα και πληροφορίες που υπάρχουν στα δεδομένα στα οποία έχει εκπαιδευτεί. Οι πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του είναι μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Μέσα υπενθυμίζει μέσα από την απάντηση του να επαληθεύουμε πάντα τις απαντήσεις του.

Διαβάστε επίσης – 5 απαραίτητες δεξιότητες για ένα CEO

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d