Ρωτήσαμε το ChatGPT πως θα κάνουμε θετική εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά

Κάθε φορά που καλούμαστε σε μια συνέντευξη για δουλειά, πάντα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να κάνουμε θετική εντύπωση στο νέο εργοδότη μας. Ψάχνουμε τρόπους έτσι ώστε η πρώτη εντύπωση να είναι θετική. Καθώς κάνοντας μια θετική εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούμε στην θέση εργασίας που επιθυμούμε. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να συμβουλευτούμε την άποψη του ChatGPT. Έτσι, ρωτήσαμε το ChatGPT πως θα κάνουμε θετική εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά. Διαβάστε στη συνέχεια του άρθρου τι μας απάντησε.

ChatGPT, πώς θα κάνουμε θετική εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Το να κάνετε θετική εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι ζωτικής σημασίας για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πάρετε τη θέση εργασίας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε:

#1 Προετοιμαστείτε και ερευνήστε

Κάντε έρευνα για την εταιρεία. Μάθετε για την ιστορία, την αποστολή, τις αξίες, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα πρόσφατα νέα της εταιρείας. Κατανοήστε την κουλτούρα της και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται. Μελετήστε την περιγραφή της θέσης εργασίας και εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις της θέσης και να είστε έτοιμοι να συζητήσετε πώς οι δεξιότητες και οι εμπειρίες σας ταιριάζουν με αυτές τις απαιτήσεις.

#2 Ντυθείτε κατάλληλα

Ντυθείτε επαγγελματικά και με την κατάλληλη ενδυμασία για τον κλάδο. Είναι προτιμότερο να είστε ελαφρώς υπερβολικά ντυμένοι παρά κακοντυμένοι.

συνέντευξη για δουλειά

#3 Συνέπεια

Να είστε στην ώρα σας για τη συνέντευξη. Η άφιξη λίγο νωρίτερα είναι σκόπιμη, αλλά μην είστε υπερβολικά νωρίς, καθώς μπορεί να ενοχλήσει τον υπεύθυνο της συνέντευξης.

#4 Γλώσσα του σώματος

Διατηρήστε καλή οπτική επαφή, προσφέρετε σταθερή χειραψία και χαιρετήστε τον συνεντευκτή με χαμόγελο. Καθίστε ίσια και δείξτε δεσμευμένη και προσεκτική γλώσσα σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

#5 Να είστε σίγουροι

Η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητη, αλλά μην φανείτε αλαζόνες. Να είστε σίγουροι για τις ικανότητες και τα προσόντα σας, αλλά και ταπεινοί.

#6 Δείξτε ενθουσιασμό

Εκφράστε το γνήσιο ενδιαφέρον σας για την εταιρεία και τη θέση. Εξηγήστε γιατί είστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία.

#7 Απαντήστε με σαφήνεια στις ερωτήσεις

Ακούστε προσεκτικά τις ερωτήσεις και απαντήστε τους άμεσα. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο STAR (Situation, Task, Action, Result) όταν δίνετε παραδείγματα από τις προηγούμενες εμπειρίες σας για να αναδείξετε τις δεξιότητές σας.

#8 Κάντε ερωτήσεις

Προετοιμάστε στοχαστικές ερωτήσεις για να θέσετε στον υπεύθυνο της συνέντευξης σχετικά με την εταιρεία, την ομάδα και τον ρόλο. Αυτό δείχνει το γνήσιο ενδιαφέρον και τη δέσμευσή σας.

#9 Επισημάνετε τα επιτεύγματά σας:

Συζητήστε τα σχετικά επιτεύγματα, τις δεξιότητες και τις εμπειρίες σας που σας καθιστούν κατάλληλο για τη θέση εργασίας. Ποσοτικοποιήστε τα επιτεύγματά σας όταν είναι δυνατόν.

συνέντευξη για δουλειά

#10 Να είστε ειλικρινείς

Να είστε ειλικρινείς στις απαντήσεις σας. Εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε μια ερώτηση, είναι προτιμότερο να το παραδεχτείτε και να εκφράσετε τη βούληση να μάθετε.

#11 Συνεχίστε τη διαδικασία

Στείλτε ένα ευχαριστήριο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σημείωμα στον υπεύθυνο της συνέντευξης εντός 24 ωρών μετά τη συνέντευξη. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για την ευκαιρία και επαναλάβετε το ενδιαφέρον σας για τη θέση.

#12 Εξάσκηση

Πραγματοποιήστε εικονικές συνεντεύξεις με έναν φίλο ή μέντορα για να νιώσετε πιο άνετα και προετοιμασμένοι.

Θυμηθείτε, ο στόχος είναι να είστε ο εαυτός σας, αναδεικνύοντας παράλληλα τα προσόντα και τον ενθουσιασμό σας για τη θέση. Η οικοδόμηση μιας σχέσης με τον υπεύθυνο της συνέντευξης και η επίδειξη της ικανότητάς σας να συμβάλλετε θετικά στην εταιρεία θα σας βοηθήσει να αφήσετε μια μόνιμη θετική εντύπωση.

Μάθετε να χρησιμοποιείται το ChatGPT μέσω του σεμιναρίου της KRS Academy

Αν θέλετε και εσείς να μάθετε περισσότερα για το πως λειτουργεί το ChatGPT και πως μπορείτε να το εντάξετε στις καθημερινές σας εργασίες και να βελτιώσετε την αποδοτικότητα σας, τότε το σεμινάριο αυτό είναι σίγουρα για εσάς. Πατώντας το LINK, μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς το μοναδικό αυτό σεμινάριο! 

Με λίγα λόγια

Η συνέντευξη για δουλειά είναι το πρώτο βήμα για την νέα δουλεία σας. Σίγουρα να το κάνετε μια πρώτη θετική εντύπωση παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη σας στο χώρο εργασίας σας. Σύμφωνα με το ChatGPT ακολουθώντας τις δώδεκα συμβουλές που μας έδωσε θα μας βοηθήσουν να κάνουμε μια θετική εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά. Όπως μας θυμίζει και το ChatGPT σημασία έχει να είμαστε ο εαυτός μας.

Διαβάστε επίσης – 10 λόγοι για να ξεκινήσετε μια startup τεχνητής νοημοσύνης

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d